/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

https://youtu.be/gSfZZdmVXLQ

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене