Свържете се с нас

Новини

Прекрасните инициативи на Трето ОУ продължават и през тази учебна седмица

Публикувано

на

„С топъл билков чай в ръка, гледайки красивия зимен пейзаж отвън… с приятели – атмосфера на уют и разбирателство“ – с тези думи може да се опише настроението на учениците в Трето ОУ през най-мразовития седмичен ден в Гоце Делчев.

„Инициативата за предоставяне на напълно безплатен билков чай на учениците от Трето ОУ вече се  превърна в традиция“ – коментират учителите.

През последните две години в училището бе организиран т.нар. „Ден на чая“, в който всеки ученик, учител и родител можеше да получи безплатен билков чай. Заедно с това бе предоставяна информация за билките, ползата от употребата на екологичночисти продукти.

Целта на инициативата е всички ученици да намалят поне за ден консумацията на вредни за човешкия организъм напитки, съдържащи изключително високи нива на захар и да открият ползите от консумацията на такива, които помагат на организма, а не му вредят.

Безплатната напитка бе осигурена от фирмата, която се грижи за изхранването на учениците в Трето ОУ, за което всички са много благодарни. Разбира се, медицинският специалист в училището, бе човекът, който контролираше приготвянето й, спазвайки всички изисквания за здравословно приготвяне на напитка, намясто.

„Зимна приказка отвън, добро настроение и топлина в сърцата, придружени със здравословна напитка“ – това е само един от приказните дни в Трето ОУ.

По същото време, учениците от VII Б клас, предадоха събраните пластмасови капачки, който съвсем отговорно събираха по повод благотворителна кампания, и който продължават да събират.

 

 

коментара

Новини

Благотворителен великденски базар събра средства в подкрепа на самотноживеещи възрастни хора

Публикувано

на

Дни преди Великден, пл. „България“ събра на едно място всички детски, учебно – възпитателни заведения от община Сандански и социални услуги в името на една кауза – подкрепа и помощ на самотноживеещи възрастни хора. На базара бяха предложени и всички цветни аранжировки от отрязан цвят, които бяха сътворени от участниците в конкурса по време на Празника на цветята. Великденският базар, който тази година се проведе под мотото „Великден за всеки“, привлече благотворителността на хора от града и посетители. Само за час почти всички ръчно изработени Великденски сувенири, зайчета, яйца, лакомства, картички и други, бяха изкупени. За поредна година жителите и гостите на общината показаха, че имат добри сърца и помогнаха на хора в нужда.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Първо място  в национален конкурс за ОбУ „Св.П.Хилендарски“ с.Корница

Публикувано

на

ОбУ „Св.П.Хилендарски е училището, класирано на първо място в цялата страна в конкурса, организиран от фондация КОРПЛЮС- BEE BETTER TOGETHER.

Конкурсът е част от деветото състезание по правопис на Английски език Spelling Bee 2019. Освен повишаване на интереса към английския език, тази година организаторите насърчават и стимулират екипната работа, защото тя води не само до отлични резултати в състезанието, но и до създаване на отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Именно поради тази причина, те обявяват националния конкурс- BEE better together, чиято цел е създаването на видео, PowerPoint презентация или дневник/албум със снимки, с които да се покаже успехите на пчеличките и настроението на приятелство и взаимопомощ по време на подготовката и провеждането на училищните състезания.

След като бе обявено националното класиране, на тържествена церемония, съпътстваща националния финал на състезанието, което се проведе на 21 април в Американски колеж в град София, нашето училище бе обявено за училище победител в конкурса.

Поздравления за нашите деца, които прославиха училището ни и името на село Корница на национално ниво!!!

Искрени благодарности към фондация КОРПЛЮС!!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ