Председателят на ПП ГЕРБ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, НИКОЛА ДЖИНГАРОВ в първото си интервю откакто зае поста

Роден в град Гоце Делчев на 23 април 1979 година. Учил в родния град до за­вършване на средното си образование. Ви­сшето си образование завършва в Благоевград специалности, „Физиче­ско възпитание и спорт“ и „Образователен менидж­мънт“. С дългогодишен стаж в образователната система, настоящем ди­ректор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Брезница. Член на ПП ГЕРБ от само­то основаване, настоящем общински председател на партията в град Гоце Дел­чев. Топ Преса ви среща с Никола Джингаров, новият ръководител на управля­ващата партия в града и региона.

– Господин Джингаров, вече близо два месеца Вие сте начело на партия ГЕРБ в град Гоце Делчев. Това е първото Ви интервю в ме­дийното пространство, за­това Ви моля да споделите всичко около избирането Ви, какво заварихте като струк­тура и наследство, отчет за работата дотук и, разбира се, погледът Ви за бъдеще­то на партията в града, като неин ръково­дител?

– Използвам случая първо да благодаря на всички мои съпартийци, чието доверие получих и на ръководство­то на ПП ГЕРБ за гласувано­то ми доверие. Разбира се прекалено рано е за да се даде какъвто и да е отчет, имайки предвид крат­кият срок от който съм из­бран на този пост. Работя ежедневно, запознавам се с текущи проблеми, с членовете на общинското ръководство се запозна­ваме със структурата, ана­лизираме и подреждаме приоритетите за бъдещата работа. Няма смисъл да ко­ментирам „наследство“ и „състояние“ на структурата, защото вярвам че с нова концепция и нови идеи тряб­ва да гледаме напред. Нова къща се гради от основи, а не като ремонтираме стара.

– 2019 година се очаква да бъде напрегната полити­ческа година, а причината за това са предстоящите евро­пейски и след това избори за местна власт? Може да се каже, че поемате юзди­те на ГЕРБ – Гоце Делчев, в труден момент…

– Какво ще рече труден момент? Смея да кажа че ра­ботата в политиката е труд­на изцяло, защото живеем в динамично време, време на бързи промени, на неочак­вани предизвикателства а това налага ежедневен труд, бързи решения и носене на отговорност а изборите са реална оценка за свършено­то от един политически екип. Разбира се основната ни цел на ППГЕРБ – Гоце Делчев е именно максимално висока­та оценка от избирателите на задаващите се два вота.

– Все пак сме в начало­то на новата година. Моля, споделете по-подробно, как ще работи новото ръковод­ство! Хората очакват от Вас, както казахте, „бързи решения“ и правилни политики…

– Първият и ос­новен приоритет на мен като партиен ръководител от сега заявявам че ще бъде индивидуалната ра­бота с хората. Ще се боря за доверието им от човек на човек, от проблем на проблем… Ето тук е мястото да споделя че това спо­ред мен е правилна­та концепция за работа на един политик. Категорично отхвърлям масовите меро­приятия и форуми, на които липсва диалогът и се говори общо…Време е да погледнем в очите всеки, който има нужда от нашата подкрепа. Правенето на политика е взаимна дейност между нас политиците и избирателите. На следващото място е по­следователността, а партия ГЕРБ е пример за следване на последователна полити­ка.

– Споменахте че „отхвър­ляте масовите меропри­ятия“, какво точно имате предвид?

– Имам предвид че най-лесно е да се говори общо пред голяма аудито­рия. Не че това е ненужно. Но според мен времето из­исква нов подход към об­ществеността, а именно за­дълбочаване в ежедневните изисквания на избиратели­те. По задълбочено вниква­не в проблемите на хората. Много по полезен бих се чувствал ако за един месец проведа десетки индивиду­ални срещи с хора, отколко­то например да организи­рам тържество, на която да се демон­стрира показност без ясни резултати. Това имам предвид. И тук е мястото да съобщя, че партия ГЕРБ ще организира ежеседмични при­емни, за които пред­варително ще уведо­мяваме хората през средствата за масо­ва информация.

– Няма как да не ви попитам. Вие сте общински ръково­дител, но партий­ното управление се състои от единаде­сет човека, това са общински секретар и членове на ръко­водството. Имате ли притеснения, за това как ще работите с тях и ще гледате ли в една посока?

– Едно се дока­за през годините. Въпреки разногла­сията и различните гледни точки, които сформират ос­новните демократични цен­ности, партия ГЕРБ винаги е била силен и сплотен екип. Пример за това са члено­вете на националното ни ръководство. В лицето на нашите партийни ръково­дители господин Борисов и господин Цветанов имаме ярък пример за това как се обединяват хиляди хора в една кауза. Защото за мен ПП ГЕРБ е кауза. Кау­за за справедливост, за прозрачно демо­кратично управление, както партийно така и държавно… Фактите говорят. В качеството си на партиен пред­седател и на преми­ер господин Борисов е признат световен държавник. Авторите­тът му в Европа а и не по света е безупречен. В дните на евро пред­седателството, стра­ната ни и кабинетът бяха уважени лично от целия европейски политически елит. Не от заместници или упълномощени де­легати а лично. Това говори само едно. Това управление е пример за държавна стабилност и полити­ческо развитие. Тук е мястото да споме­на че както аз така и всички членове на партийното ръковод­ство в Гоце Делчев сме на­ясно каква отговорност сме поели пред партията и пред избирателите.

– Споменахте политиче­ската отговорност. Логично е да ви попитам, постът кой­то заемате, е идеален трам­плин за скок в други власто­ви постове. Има примери как лидери на партийни ор­ганизации атакуваха кмет­ски кресла а някои станаха народни представители? Имате ли амбиции за такива постове?

– В началото на този разго­вор аз ви заявих за „новата концепция“ с която смятам да управлявам партийната структура в град Гоце Дел­чев. Ето тук е момента да де­монстрирам пример за това. Нямам никакви амбиции да използвам поста на общин­ски ръководител, за да ата­кувам кметски кресла или депутатски мандати. При утвърждаването ми като партиен лидер, това беше основната ми теза в беседа­та ми с господин Цветанов. Заявих, че партийният ръ­ководител трябва да бъде концентриран в основната си работа, а не да използва поста за правене на полити­ческа кариера. Заявявам го отговорно.

– Произве­дохте новина. Това никога досега не се е случвало, партиен ли­дер публично да се откаже от бъдещи постове и по­литическа ка­риера…

– За да бъде ефек­тивен един ръководител, той трябва да даде макси­мум от себе си в работата. В манията си да е навсякъ­де, естествено е човек да до­пуска грешки. Може би на това се дължи и някои слабо­сти в структурата случили са се в годините. Тази сла­бости днес трябва да бъдат поука за нас и не трябва да се забравят.

– В такъв случай, да Ви попитам, как и по ка­къв подбор ще се опреде­лят бъдещите кандидати за местна власт и номинации­те за предста­вители в евро парламента от ПП ГЕРБ – Гоце Делчев ?

– Основния залог на пар­тия ГЕРБ – Гоце Делчев е можещия човек. Неопет­нената лич­ност, човек доказал се че резултатно работи в пол­за на другите, доказан про­фесионалисти и уважаван от съгражданите си. Не на по­следно място, ще залагаме на хора изповядващи основ­ните принципи и правила записани в устава на партия ГЕРБ. На нашата подкрепа могат да разчитат хора, за които европейските ценнос­ти за идеал, опита също е много важен и разбира се всичко това подкрепено от членовете на партията след допитвания. Декларирам, че при всяка номинация ус­тавът на партията ще бъде спазван до последната бук­ва. При номинациите не оч­аквайте компромиси. Също така мнението на избирате­лите били не не и членове на ГЕРБ също ще дава тежест. Добре дошли са и граждан­ските инициативи, ако зад тях стоят добри идеи и мо­рални ценности.

– Как виждате работата ви с опозицията в района? Партия ГЕРБ няма мнозин­ство в местния парламент, общината се управлява от други партии. Ситуацията ви определя да сте опозиция. Какво да очакваме от вас?

– Да, ние сме опозиция, но не сляпа опозиция… Всяко едно решение, в чието взе­мане участваме, винаги е в полза на хората. В местната на политика основната цел е развитието на града ни и ре­гиона. В този смисъл смятам че не личното, а обществено­то е важно. Ще залагаме на диалога, градивни дебати, ще алармираме при съмне­ния за всяка нередност.

Веселин Стаменов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене