Авария остави без ток ДАИ – Благоевград, 50 мераклии за шофьорски книжки чакаха повече от час за изпит

Над 50 кандидати за шофьори вчера мръзнаха в сградата на ДАИ – Благоевград, а изпитът им започна с повече от един час закъснение заради авария в електрозахранването. Това установи проверка на „Струма“ след сигнал на изнервени курсисти. Оказа се, че проблемът е още от края на работния ден в понеделник. Ето какво обясни вр.и.д. началник на РО „Автомобилна администрация“ в Благоевград инж. Валентин Иванов: „Токът спря в понеделник към 16.30 ч. Подадох сигнал до ЧЕЗ, но малко преди 20 часа се разбра, че трафопостът, който захранва нашата сграда и още няколко на частни фирми в съседство, не е в техните компетенции. След като и тази сутрин също нямаше ток, веднага уведомих ръководството на ДАИ в София. Още повече че за днес беше насрочен изпит на 5 групи курсисти, 4 на теория и 1за практика. Съставът на комисиите се определя на случаен принцип по електронен път, а ние бяхме без ток. Това наложи изборът на петте комисии да се направи служебно в София. Междувременно се свързах с частната фирма  ЕТ „Кенеди метал“, която има договор за обслужване, и нейни служители дойдоха на място и отстраниха аварията. Изпитът започна с повече от час закъснение, за което се извинихме на хората”.

Георги Червенков чакаше да се яви на листовки, придружаван от братовчед си

При репортерската проверка заварихме на място малцина кандидат-шофьори, които чакаха да се явят на листовките. Един от тях беше 28-годишният Георги Червенков от Гърмен, който беше придружаван от братовчед си. Те потвърдиха, че когато пристигнали сутринта, в сградата нямало ток и било студено. Друг курсист, който излезе доволен, че е изкарал изпита, каза, че пристигнал по-късно и изобщо не е разбрал за проблема.

Иначе кадровата криза в ДАИ – Благоевград, която възникна след миналогодишната акция на ГДБОП на 24 април, при която след масови арести 9 инспектори бяха обвинени в корупция, се нормализира, макар и трудно.  Перничанинът инж. Валентин Иванов е вторият назначен за вр.и.д. началник на Регионалния отдел „Автомобилна администрация“ след софиянеца Димитър Бонков, който дойде от главната дирекция и  пое ръководството на „обезглавения” благоевградски отдел през месец май.

9 обвинени за подкуп даяджии бяха отстранени по искане на Специализираната прокуратура, като на тяхно място бяха командировани 4-ма служители от други областни отдели. Към момента има общо 3-ма командировани и 4-ма новоназначени служители, които се обучават. Разследваните служители започнаха съдебни дела след уволненията си, но все още нито един от тях не е възстановен на работа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене