Руският търговски аташе: Гоце Делчев е един жив град, впечатлен съм

Игор Илингин

Игор Константинович Илингин, снимка: sever.bg

„Впечатлен съм. Гоце Делчев е един жив град, поддържайте икономическата ситуация!”. С тези думи търговският представител в посолството на Русия у нас, Игор Константинович Илингин си тръгна от града днес в късния следобед. 

По покана на кмета Владимир Москов той беше на посещение в града и се срещна с представители на бизнеса, като посети няколко големи фирми. Търговският аташе прояви интерес към продукцията на  „Пиринтекс” и „Пирин пласт”, която ще препоръча на руски търговци, желаещи да правят износ на български стоки.

Без проблем на руския пазар биха могли да се реализират военните облекла и маскировъчните костюми, които се произвеждат в местната фирма „Аполо”, както и спортните облекла с марка „Тингер”, смята Игор Илингин. На огромния руски пазар има място също за минералната вода „Пирин спринг” и за мебелите, произвеждани в Гоце Делчев, допълни той на тръгване.

Специален интерес руският търговски представител прояви и към бизнес зоната в района на бившата казарма, впечатлен, че общината основно е обновила инфраструктурата там,  което ще облекчи всеки нов инвеститор.

Строителен предприемач от руския град Северодвинск вече е проявил инвеститорски интерес и прави свои предварителни проучвания за изграждане на еднофамилни къщи в района.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене