Свържете се с нас

Таблоид

Подробности! Още едно почернено семейство от Дебрен, 30 годишен мъж почина след мозъчен инсулт

Публикувано

на

Гърменското село Дебрен е потресено от поредният смъртен случай на починал млад мъж след мозъчен инсулт . В Дебрен е почернено  още едно семейство а местните жители  обявиха пореден траур защото  не могат да прежалят лъчезарния добряк Неджми Дъргутев който е син на  бившият заместник кмет на община Гърмен  Неджми Дъргутев ,и който преди по малко  от месец преживя  шок от внезапното му освобождаване  от поста  директорът на основното училище „Димитър Талев“ в село Хвостяне .

В неделя младият Неджми Дъргутев бил на сватба в селото където му прилошало .Веднага е бил  закаран по спешност в МБАЛ“ Иван Скенделов“ а ден по късно близките му го транспортирали в софийската болница „Света Ана“ където му  е била направена и спешна операция на главата за отстраняване на  съсиреците предизвикали инсулта .

Днес обаче черната новина ,че младия мъж е починал обиколи селото и буквално съкруши  местните жители .

Те разказват ,че предните дни ,след операцията на Неджми ,новините от софийската болница са били добри и обнадеждаващи ,че той ще се  оправи и ще живее.

Починалият млад мъж е семеен  с едно малко дете . Работил е до последно в биофермата в село Дебрен собственика на която,  Орхан  Камбуров също  преди около месец почина внезапно след   масивен сърдечен  инфаркт .Двамата мъже са първи братовчеди ,коментират потресени от зачестилите смъртни случаи в селото им  и все на млади хора .

 

коментара

Таблоид

В Петрич беше поставено трето метално сърце за събиране на капачки

Публикувано

на

Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ” постави трето метално сърце за събиране на капачки в град Петрич. Капачките се събират за успешната национална кампания „Капачки за бъдеще”, чрез която до момента са дарени 11 кувьоза за малки общински болници в страната. Три от единадесетте в градовете Мездра, Бяла Слатина и Първомай са дарение от Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ”. Съвсем скоро ще бъде дарявана и друга спешна медицинска апаратура.

Местоположенията на трите сърца в град Петрич са следните:

  • Градинката намираща се до градския пазар, централна градска част;
  • Градинката над IОУ „Кочо Мавродиев, кв. Дълбошница ;
  • Градинската площ срещу магазин „Рай”, кв. Поляните.

Трите сърца неслучайно са оцветени с цветовете на българския трибагреник! Те символизират чистотата и надеждата, любовта към красивата ни природа, както и благодарността към нашите деди, че имаме шанса да живеем в една от най-красивите страни в света!

До момента сдружението взе участие към две от националните кампании на „Капачки за бъдеще”. През първата година предаде 750 кг. капачки, а в началото на тази година количеството беше 1019 кг. Очаква се през есенната кампания количеството да бъде над 1200 килограма.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

КИТАЙСКИ ФИРМИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С РЕПРОДУКТИВНИ МАТЕРИАЛИ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЮЗДП

Публикувано

на

 

В периода 19-20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение с участието на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали. Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в производството и търговията с фиданки от дървесни и храстови видове между България и Китай. В рамките на визитата гостите посетиха държавен горски разсадник – с. Локорско, където се запознаха с процеса на производство на контейнерни фиданки, изградените съоръжения и инфраструктура по проект LIFEFORHAB на ЮЗДП, както и с отгледаните досега дръвчета от различни дървесни видове в контейнери. Китайските експерти бяха впечатлени от инсталираното оборудване и използваните съвременни технологии за производство на фиданки в разсадника.

В горския разсадник на „ДГС Елин Пелин“ беше представен процеса на производство на фиданки с открита коренова система, както и наличните към момента широколистни и иглолистни фиданки. Програмата продължи с посещение в Природен парк „Витоша“, където китайските специалисти се запознаха с многообразието от естествено срещащи се в българските гори дървесни и храстови видове.

На работна среща с експерти от ЮЗДП бяха обсъдени видовете, представляващи интерес за китайските фирми, които могат да бъдат произвеждани в разсадниците на предприятието. Изготвен е списък с около 15 дървесни и храстови вида от България, които не се срещат естествено в Китай и могат да бъдат обект на бъдеща съвместна дейност. Предстои съгласуването му с китайските власти и износ на пробни екземпляри фиданки от избраните видове, като ако процесът е успешен, ще се уточняват параметрите на бъдещата съвместна работа между ЮЗДП и партньорите от Китай.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ