Преподобна Стойна спасява прострелян в главата ловец!

Кръстьо Неделчев преживя операция, но е в тежко състояние

Преподобна Стойна спасява живота на простреляния в главата ловец Кръстьо Неделчев!

Това твърдят и се кръстят в благоевградското село Златолист, където се намира чудотворната църква „Свети Георги“. Именно там прочутата лечителка става монахиня и изцелява стотици хора със силата си.

40-годишният авджия беше прострелян по време на лов край Златолист в края на миналата година. Колегата му Живко Шоргов, с когото са близки приятели, няколко пъти стреля в храстите, без да подозира, че там има човек. Кръстьо е уцелен няколко пъти в главата.

Ловецът близо час е в съзнание, но докато го транспортират до болницата в Сандански изпада в шок и започва да буйства в линейката. Впоследствие е транспортиран до „Пирогов“ в столицата, тъй като има опасност за живота му.

Лекарите установяват, че Неделчев има мозъчен кръвоизлив и оток на мозъка. Установено е, че е прострелян с 8,7-милиметрови сачми, в главата имал рана с размера на монета от 50 стотинки.

Простреляният Кръстьо Неделчев

Малко преди Нова година мъжът претърпява животоспасяваща операция, дори е контактен. „Пациентът е настанен в реанимация и състоянието му продължава дъ бъде тежко“, заяви пред „България Днес“ Мария Пойразова, говорител на „Пирогов“.

„Преподобна Стойна го пази! Няма как иначе да те гръмнат в главата и да оживееш. Тя ще го спаси!“, категорични са вярващите миряни, всеки от които е получил свое лично чудо в църквата в Златолист.

Хората вярват в силата на Преподобна Стойна

На 7-годишна възраст прочутата жена се разболява от едра шарка, в резултат на което ослепява и се появяват ясновидските й и лечителски способности. След година на сън й се явява свети Георги, който й казва да копае в двора, където ще намери негова икона и кандило. Оттогава хора търсят изцеление при нея.

Шокът за семейството на Кръстьо е огромен, тъй като само преди 3 месеца се сгодява. Любимата му жена и брат му са уведомени веднага след инцидента и са близо до него през цялото време.

Сменил мястото си в гората

Участниците в лова, както и стрелецът Живко Шоргов са разпитани за неприятния инцидент.

Живко Шоргов

Със случая се е заела районната прокуратура в Сандански. Изясняват се причините, поради които пострадалият ловец се е преместил с 200 м от първоначално уговореното с другарите му местонахождение. Шоргов е горски служител, а по време на лова Неделчев е бил без необходимите предпазни средства.

Ралица Расилева

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене