Свържете се с нас

Интервюта

Откровено с Евдокия Попадинова: За трудния път от Хаджидимово до Охайо и…

Публикувано

на

Пътят към успе­ха е труден и нищо не се дава на ръка, за да успееш трябва постоянство и да се трудиш“, заяви мла­дата футболистка от град Хаджидимово, Гоце Делчевско, Евдокия Попадинова. Днес тя спо­дели своите впечатления от начина на живот, учене и физическа подготовка в САЩ, където понастоящем учи и тренира.

Ева, както приятелите я наричат, е родена е на 26 октомври 1996 г. в град Хаджидимово. Тя е първа­та българска футболистка играла в Англия, отначало в Бристол Академи а след това в Лондон Бойс във втора дивизия. В момента играе в САЩ за Североза­падния университет Оха­йо, град Лима за отбора на Рейсърс.

– Футболът е типично мъжки спорт, как ре­шихте да се за­нимавате точно с този спорт?

– Честно ка­зано аз от мно­го малка си ритах с момче­тата и никога не ми е влияло това, че повечето хора в Ев­ропа гледат на футбола като мъжки спорт. Реших да се занимавам с футбол, защото във времето този спорт се превърна в моята най-голя­ма страст.

– Вие сте студентка в САЩ играете в университет­ския отбор, какво Ви прави най-силно впечатление в Америка?

– Физическата подготов­ка е много по-голяма. В Америка страшно много се набляга на тичането, и вся­ка тренировка тичаме дос­та преди треньорите да ни позволят да играем с топка. Ако не влезем във времето, което ние дадено, може да се случи така, че да тичаме през цялата тренировка. Случвало се е преди и за това дисциплината в отбора е голяма и винаги гледаме да сме много добре подгот­вени. Като цяло Америка ме впечатлява във всеки един аспект и съм много щастли­ва там, това е държавата на моите мечти.

– Труден ли беше пътя от Хаджидимово до Охайо?

– О, да! Доста беше труден пътя, но нищо не се дава на ръка и съм свикнала да се боря. Вярвам, че имам да из­вървя още много дълъг път.

– Преди това беше в Ан­глия, разкажете нещо за там?

– В Англия научих много и благодарение на изявите ми там, ус­пях и в по­следствие да стигна и до Амери­ка. Когато говоря за периода в който игра­ех в Англия, обичам да спомена­вам победа­та на отбора ми Лондон Бийс сре­щу Челси в един от финалите за Конти­ненталната купа. Челси тогава бяха действащ шампион на Англия, и беше голя­ма победа за целия ни отбор поне­же много малко хора мислеха, че мо­жем да отстраним отбора на Челси.

– Вярно ли, че в САЩ при­емат повече футбола за женски спорт?

– Да, абсолютно! За това мисля, че намерих правил­ната държава за женски футбол. Никога не ми е ха­ресвало, когато хората са се отнасяли с пренебрежение към женския футбол, а там ни приемат с отворени обя­тия и сърдечно ни се радват за това, че се занимаваме с футбол.

– Приемат ли наравно, знаят ли изобщо за Бълга­рия в САЩ?

– Америка не случайно е държавата на неограниче­ните възможности. Там чо­век, който се труди е винаги оценен без значение от къде е. Много съм доволна от от­ношението на всички хора в Америка. Аз намирам аме­риканците за много добри хора, поне на база на опита, който имам в последните 3 години. Не мога да кажа, че много хора знаят за Бълга­рия, но като цяло америка­нците не знаят много за по­вечето държави в Европа.

– От учение и тренировки остава ли време за партита?

– Аз почти никога не ходя на партита, докато съм в Америка. Там съм изклю­чително заета и трудно на­мирам време дори за прия­теля си. Ако трябва да съм напълно честна, последната година съм излизала на пар­ти 3 пъти и това е беше тук в България ха-ха.

– Какво бихте казали на младите хора от нашия край?

– Да бъдат постоянни и да се трудят, не само когато нещата вървят, но и когато нищо не върви по план.

– Ще се върнете ли в Бъл­гария?

– На почивка винаги бих се прибрала в родното мяс­то, но наистина мечтая да живея в Америка и по-точно в Лос Анджелис.

– Далеч зад граница ми­слите ли често за дома и се­мейството?

– Винаги мисля за семей­ството си и дали всички са добре, понеже няма как да се чуваме всеки ден. А до­мът винаги ще ми липсва, но това е една от жертвите, които тряб­ва да поло­жа да за да успея, и ще про­дъл­жавам да го правя докато не по­стигна целите си.

– Ако не бяхте футбо­лист­ка, кой друг спорт бихте практикувала?

– Може би щях да се зани­мавам с тенис на корт.

– Пожелаваме Ви успеш­на кариера в САЩ и никога да не забравяте България. Дано Вашите успе­хи са пример за младите хора!

Ралица Василева

Вестник “ Топ Преса “

 

коментара

Интервюта

Бранимир Митов за седмото издание на „Талантино“: Без подкрепата на Община Благоевград „Талантино 2019“ нямаше как да се случи!

Публикувано

на

Срещаме се с Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ – Благоевград, който ще ни разкаже какво да очаква благоевградската публика от седмото издание на „Талантино“ …

– Да. Преглед на театралните школи 2019 г. Национален фестивал със състезателен характер за театрални школи и за национални училища които имат театрални школи в тях. Театрални школи в които преподавателите са професионалисти. С всяка изминала година вдигаме нивото.  Тази година имаме 32 представления, които ще се случат за пет дни. В залата на кукления театър, която се намира в бившия Младежки дом. Сега Дом на младостта. Имаме школи както от Благоевград, така и от Симитли, Перник. Пет школи от София. Една школа от Правец. Банкя, Етро поле, Казанлък, Бургас. Въобще всички добри школи ще се представят на „Талантино“ 2019 година. За първи път правим съпътстваща програма съвместно с ЮЗУ „Неофит Рилски“. Научна конференция на тема „Театрални фестивали, новости, публики и професионална реализация“. Ролята която оказват фестивалите върху професионалната реализация на децата, които се занимават с актьорско майсторство. Ще дойдат преподаватели от чужбина и България. Засега са потвърдили осем чужденци, които ще присъстват на тази конференция. Ще бъде интересно тъй като ще се четат доклади от почти всички висши театрални заведения в България. Всеки който се интересува от това може да дойде и да слуша. Това е съпътстваща програма. На 29-ти /събота/ от 12:00 часа до 19:00 часа вечерта. В една от залите на центъра за личностно и творческо развитие на децата от Благоевград.

Хубаво е, че Община Благоевград ти повярва и подаде ръка…

– Да, искам да благодаря на община Благоевград. Без нея нямаше как да се случи „Талантино“  2019 г. Те ни повярваха в началото преди седем години. От самото начало тя е с нас. Подкрепя ни. Надяваме се да продължи да ни подкрепя защото този фестивал си има своята публика, има своя живот в Благоевград. Много съм благодарен на кмета Камбитов затова, че дава възможност толкова млади хора/имаме над 600 деца тази година/ да се изявят и то тук на благоевградска сцена. Искам да благодаря и на зам-кмета по културата г-жа Шопова и на целият отдел Култура, с който работим страхотно. Искам да им пожела да вървят по същият път по който вървят и сега…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Благоевградска ВЕСТ

Георги Корчев: Кметът Камбитов и екипът му си вършат работата чудесно…

Публикувано

на

Георги Корчев е новият председател на Комисията по здравеопазване в ОбС-Благоевград. Срещаме се в ресторанта на хотел „Хавана“, който се намира в кв. Струмско.

Ти си популярен в Благоевград, още преди да станеш общински съветник. Имаш хотел. Идват ли при теб хора, които знаят, че си общински съветник и да отправят лични молби?

– Да. Имал съм такива случаи. Познати, приятели, случайни хора с различни молби. Молби свързани с бита. Където мога и имам възможност съм помагал. Опитвам се да бъда полезен на хората.

Какво ти е мнението за цирка, който се случва понякога в общински съвет? Очаква се там да са сериозни хора, хора които мислят за доброто на града, но понякога виждаме как личното надделява и се превръща в цирк.

– Паднаха много ниско страстите на някои хора, така да го кажем. Това не е нужно. Хора, които са обществени личности, популярни личности падат на много ниско ниво. Не говорим за проблеми и реални неща, а говорим за глупости. Глупости, които на никой не са полезни и нужни.

Ако имаше магическа пръчка, какво би направил? Кое ще е първото нещо, което би променил в Благоевград? Кое не ти харесва, кое те дразни?

– Аз първо правя една самокритика върху себе си. Най-лесно е да се критикува. Аз не критикувам. Мога да ти кажа хубавите неща в Благоевград. Работи се. Правят се нещата. Трудно е наистина и най-лесно ще бъде да се критикува. Хубаво е да гледаме позитивно на нещата. Ето например това което прави г-н Камбитов, той доказа, че е най-успешния кмет на Благоевград. Милее за града направи много и това се вижда от много хора. Не е важно кой от коя партия е. Камбитов направи много неща, които ще останат много след него. Тук не мога да не отбележа и това което направи и прави Христина Шопова – зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности. Успеха на Francofolies не може да бъде отречен, а и всички други неща които се правят. Благоевград е №1 в много отношения…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ