Водоноски захранват с питейна вода домакинствата и замръзналото водохващане в Рибново, студа изпопука водомерите на половината село ,вода има но е въведен воден режим

С водоноски  снабдяват  питейната вода и водата за домакински нужди в гърменското село  Рибново . Парадоксален е факта ,че и през зимата там е обявен воден режим защото  въпреки захранването на водохващането с вода от водоноските ,водата пак не достига .

Жители на Рибново съобщиха ,че повечето водомери в селото са изпопукани от студа и ще се наложи тяхната подмяна .

За момента ситуацията е  нормализирана макар и на воден режим и водата достига до чешмите на хората .

С водоноските осигуряват дебит по 4 куб м. в сек. от стария водопровод и  по 3л. в сек. от новия която вода е крайно недостатъчна за потреблението на най- голямото село в община Гърмен .

Преди дни в Рибново се проведе и среща с управителят на ВиК Благоевград, представители от община Гърмен, от местната управа и инициативен комитет  от местни жители .Всички се обединиха около настоятелното искане на  жителите от селото ,проблема да не се политизира  защото водата цвят няма .Хората от селото не скриха че е бил направен опит  протеста в Рибново и  водния проблем да бъде  буквално яхнат от различни политически формации но начинанието е било предотвратено.

„Който иска да помага в Рибново водният проблем който мъчи селото ни от 30 години да бъде  решен да помага но в никакъв случай с политически цели .Знаем ,че идват избори и няма да позволим на нито една партия да прави политика на наш гръб“ заявяват от инициативният комитет . Представителите  от Рибново присъствали на  срещата  с Росица Димитрова  коментират, че както ВиК Благоевград, община Гърмен и ресорните държавни институции  на най- високо ниво са се ангажирали с общи усилия още през тази година проблемът да бъде решен .

 В най кратки срокове актуализацията  на проекта за изграждането на следващият етап от водопровода ще бъде представен в МРРБ  ,като  финансиране за изграждането му също ще бъде осигурено на  по- късен етап ,е обещанието от най- високо ниво , споделиха обнадеждени жители на Рибново.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене