Свържете се с нас

Новини

Водоноски захранват с питейна вода домакинствата и замръзналото водохващане в Рибново, студа изпопука водомерите на половината село ,вода има но е въведен воден режим

Публикувано

на

С водоноски  снабдяват  питейната вода и водата за домакински нужди в гърменското село  Рибново . Парадоксален е факта ,че и през зимата там е обявен воден режим защото  въпреки захранването на водохващането с вода от водоноските ,водата пак не достига .

Жители на Рибново съобщиха ,че повечето водомери в селото са изпопукани от студа и ще се наложи тяхната подмяна .

За момента ситуацията е  нормализирана макар и на воден режим и водата достига до чешмите на хората .

С водоноските осигуряват дебит по 4 куб м. в сек. от стария водопровод и  по 3л. в сек. от новия която вода е крайно недостатъчна за потреблението на най- голямото село в община Гърмен .

Преди дни в Рибново се проведе и среща с управителят на ВиК Благоевград, представители от община Гърмен, от местната управа и инициативен комитет  от местни жители .Всички се обединиха около настоятелното искане на  жителите от селото ,проблема да не се политизира  защото водата цвят няма .Хората от селото не скриха че е бил направен опит  протеста в Рибново и  водния проблем да бъде  буквално яхнат от различни политически формации но начинанието е било предотвратено.

„Който иска да помага в Рибново водният проблем който мъчи селото ни от 30 години да бъде  решен да помага но в никакъв случай с политически цели .Знаем ,че идват избори и няма да позволим на нито една партия да прави политика на наш гръб“ заявяват от инициативният комитет . Представителите  от Рибново присъствали на  срещата  с Росица Димитрова  коментират, че както ВиК Благоевград, община Гърмен и ресорните държавни институции  на най- високо ниво са се ангажирали с общи усилия още през тази година проблемът да бъде решен .

 В най кратки срокове актуализацията  на проекта за изграждането на следващият етап от водопровода ще бъде представен в МРРБ  ,като  финансиране за изграждането му също ще бъде осигурено на  по- късен етап ,е обещанието от най- високо ниво , споделиха обнадеждени жители на Рибново.

 

коментара

Крими

Наркопласьор, незаконно държал автомат „Калашников“ в Благоевград, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за година и осем месеца затвор и 3000 лева глоба

Публикувано

на

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия С.Д., обвинен за незаконно държане на оръжие, наркотични вещества и отглеждане на коноп.

Същия е бил спипан при извършена полицейска проверка ,около 02:55 ч. на 30.05.2018 г., в домът му на ул. „Славянска“ в Благоевград, че подсъдимият Д. Е държи  автомат „Калашников“ и два пълнителя за него, без да притежава  надлежно разрешително за това.

Освен това в два съседни апартамента, на ул. „Алеко Константинов“също в Благоевград , е било установено ,че мъжът държи с цел разпространение  и високорискови наркотични вещества – амфетамин, кокаин и коноп (марихуана), общата стойност  на които възлиза на 3 949.36 лева. Имотите в които полицейските служители са извършили обиските са собственост на майка му, но  обитавани и ползвани от самия него.

Освен това на терасата на единия от апартаментите С.Д. отглеждал 74 растения, представляващи коноп (марихуана), разпределени в десет пластмасови саксии.

По време на съдебния процес,  подсъдимият Д. се е съгласил да му бъде наложено наказание от една година и осем месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на три хиляди лева.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда.

коментара

Продължете с четенето

Крими

Три годишна условна присъда отнесе кредитна консултантка от Перник за длъжностно присвояване и унищожаване на чужди документи

Публикувано

на

По споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимата Цветанка М. й е наложено наказание от седем месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за извършени от нея престъпления –по чл. 202, ал. 1, т. 1, вр. чл. 201 и по чл. 319 от НК.

Към м. март 2015 г. подсъдимата работила като кредитен консултант в търговско дружество в гр. Перник. В качеството си на длъжностно лице Ц.М. имала задължение да събира седмични погасителни вноски от клиенти по потребителски кредити, като ги съхранява и отчита. В периода от 24.03.2015 г. до 13.04.2016 г. тя присвоила чужди парични средства в размер на 2699.75 лева.

За целта служителката съставяла приходни квитанции, съдържащи данни за конкретна дата, имена на клиент и определена парична сума, представляваща вноска по договор за заем. В действителност обаче с изготвяните от нея официални документи тя удостоверявала неверни обстоятелства. Успоредно с това Ц.М. унищожила чужди документи (квитанции), принадлежащи на компанията, в която работила.

С тези престъпни действия тя целяла по неправомерен начин да набави за себе си облага.

Присъдата е влязла в сила.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ