Свържете се с нас

Новини

Водоноски захранват с питейна вода домакинствата и замръзналото водохващане в Рибново, студа изпопука водомерите на половината село ,вода има но е въведен воден режим

Публикувано

на

С водоноски  снабдяват  питейната вода и водата за домакински нужди в гърменското село  Рибново . Парадоксален е факта ,че и през зимата там е обявен воден режим защото  въпреки захранването на водохващането с вода от водоноските ,водата пак не достига .

Жители на Рибново съобщиха ,че повечето водомери в селото са изпопукани от студа и ще се наложи тяхната подмяна .

За момента ситуацията е  нормализирана макар и на воден режим и водата достига до чешмите на хората .

С водоноските осигуряват дебит по 4 куб м. в сек. от стария водопровод и  по 3л. в сек. от новия която вода е крайно недостатъчна за потреблението на най- голямото село в община Гърмен .

Преди дни в Рибново се проведе и среща с управителят на ВиК Благоевград, представители от община Гърмен, от местната управа и инициативен комитет  от местни жители .Всички се обединиха около настоятелното искане на  жителите от селото ,проблема да не се политизира  защото водата цвят няма .Хората от селото не скриха че е бил направен опит  протеста в Рибново и  водния проблем да бъде  буквално яхнат от различни политически формации но начинанието е било предотвратено.

„Който иска да помага в Рибново водният проблем който мъчи селото ни от 30 години да бъде  решен да помага но в никакъв случай с политически цели .Знаем ,че идват избори и няма да позволим на нито една партия да прави политика на наш гръб“ заявяват от инициативният комитет . Представителите  от Рибново присъствали на  срещата  с Росица Димитрова  коментират, че както ВиК Благоевград, община Гърмен и ресорните държавни институции  на най- високо ниво са се ангажирали с общи усилия още през тази година проблемът да бъде решен .

 В най кратки срокове актуализацията  на проекта за изграждането на следващият етап от водопровода ще бъде представен в МРРБ  ,като  финансиране за изграждането му също ще бъде осигурено на  по- късен етап ,е обещанието от най- високо ниво , споделиха обнадеждени жители на Рибново.

 

коментара

Политика

43 800 първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лв

Публикувано

на

Родителите на 43 800 нови първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лева, съобщи след редовното правителствено заседание социалният министър Бисер Петков. Еднократната помощ ще струва на министерството близо 11 млн. лева.

Социалният министър съобщи, че са одобрени допълнителни 125 373 950 лева, които ще бъдат за сметка на намаления трансфер от централния бюджет за Държавното обществено осигуряване. Те ще се използват за месечна подкрепа на хората с увреждания.

Министрите взеха решение също да се удължи срока на услугата личен, асистент, социален асистент и домашен помощник до края на годината. По този начин над 12000 души ще получават помощта. „Осигурява се грижа за едни от най-уязвимите групи в обществото – деца и лица с увреждания, които не попадат в обхвата “ , отбеляза Петков. Разходите за удължаване на услугата възлизат за държавата около 14 млн. лева и са в рамките на бюджета на МТСП за 2019 г.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Крими

Отново спецакция в Сандански! Жандармерия блокира града след пореден палеж

Публикувано

на

Нова спецакция се провежда към този час в Сандански, съобщиха читатели на ПИК. По думите им градът отново е блокиран от жандармерия, както преди седмица.

Информация срещу кого са действията на МВР все още няма, но се предполага, че акцията е свързана с продължаващите палежи в града. Преди вечер там е бил запален отново камион.

Припомняме, че подобна акция, за която отново първо ПИК съобщи, имаше преди седмица в града. След операция „Респект“ бяха издадени десетки актове, 7 задържани и близо 100 лица от криминалния контингент.

Проверени бяха всички от контингента във връзка със зачестилите напоследък палежи, както и всички оперативно интересни лица, свързани с търговията с наркотици. Обиски в домовете на 7-те задържани са установили съпричастността им към определени престъпления.

Сред задържаните бяха скандалноизвестният Асен А., с прякор Чората, от кресненското село Сливница, арестуван многократно за разпространение на наркотици. „Гегата“ бе следващият, паднал в полицейски капан.

Операцията явно продължава и днес, след поредния палеж. Коли на жандармерията и полицията са навсякъде.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ