Свържете се с нас

Новини

Зоопаркът в Благоевград се разпада!

Публикувано

на

Клетката на бизоните преди година…

Топ Преса отиде на място, за да види в какво състояние са животните. Оказа се, че дори и вода нямат. Чинийките им са замръзнали, храна няма. Няма охрана, няма и таксуване за вход. Поне радостното е, че за разлика от мечките на  „Бриджит Бардо“ в Белица, нашите са се отдали на зимният си сън. Забелязахме, че в клетката на бизоните помещението в което се хранят и почиват, прогресивно се разпада. Доказваме го с наши снимки направени преди година. Срамота! Кога ще се вземат мерки? Въпросите които задаваме, чрез страниците си са: Зоопаркът в Благоевград има ли директор, ветеринар, охрана, защо на входа няма таксуване? И отново ще споменем за предложението зоопаркът да бъде преместен в парк “Бачиново” където да се изградят нови клетки отговарящи на новите европейски изисквания. Стигането до сегашното местонахождение  през циганската махала си е истинско предизвикателство.

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса

Така изглежда днес…

коментара

Новини

Предложиха повече и разнообразни дейности за „Кураж”

Публикувано

на

Дружеството на инвалидите в град Симитли „Кураж” отчете дейността си за последните 12 месеца и планира дейности и инициативи за настоящата година. Годишното отчетно събрание на дружеството се проведе в заседателната зала на община Симитли. Приветствени слова към присъстващите членове и гости отправи председателят на клуб „Кураж” София Попниколова.

Председателят на дружеството на инвалидите Симитли продължи с организационната работа през годината. Обсъдени бяха всички извършени дейности, разходи и приходи, които има дружеството. Разказана беше дейността на клуба, която за съжаление тази година се оказа не толкова разнообразна. Членовете обсъдиха нови предложения за следващата година и ги подложиха на гласуване.

Дадена бе и възможност всеки от присъстващите да постави въпроси, част от които бяха насочени към представителя на Общинска администрация – Симитли, заместник –кметът Евгения Георгиева. Тя се постара да бъде максимално полезна и да отговори на всички питания на членовете на дружеството. Даде идеи за промяна и интересни дейности на клуб „Кураж” и разнообразие в ежедневието им.

коментара

Продължете с четенето

Новини

До дни приключва първият етап от изграждане на видеонаблюдението в Благоевград

Публикувано

на

До края на месец март ще бъде завършен първият етап от проекта за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Сред обхванатите райони към този момент са II ОУ „Димитър Благоев“, СУ „Иван Вазов“, Зала „Скаптопара“, ДГ ,,Първи юни“,  ДГ 2 ,,Св. Богородица“, V СУ ,,Георги Измирлиев“,  III ОУ ,,Д. Талев“,  VII СУ ,,Кузман Шапкарев“,  ПМГ ,,Акад. С. Корольов“ – ЕГ ,,Акад. Л. Стоянов“. В момента се работи по изграждане на видеонаблюдението в Градската градина в Благоевград. В рамките на първи етап, предстои да бъдат обхванати и кръговите кръстовища, сред които тези при улици „Димитър Солунски и Иван Михайлов“, „Св. св. Кирил и Методий“ и „Димитър Солунски“, „Ал. Стамболийски“ и „14-ти полк“, при ЗМК и при „Зърнени храни“.

 Видеонаблюдението се изгражда по идея на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. То ще бъде реализирано на три етапа, а целта е да бъде постигната по-голяма сигурност за жителите и гостите на града. Системата за видеонаблюдение отговаря на най-високите изисквания. Тя е с максимален брой функции и има възможност за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или  ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ