Строителният предприемач и бивш лидер на „Атака” в Дупница М. Стойнев се връща в политиката като зам. председател на партия “Целокупна България”

Бившият лидер на „Атака” в Дупница Методи Стойнев се връща в политиката като зам. председател на националното ръководство на партия “Целокупна България”. Методи Стойнев отговаря за местните структури на партията в Югозападна България. Той стяга редиците в Дупница и общината за предстоящите кметски избори.

“В Дупница имаме организация, в която влизат известни и доказали се личности. Сред тях са д-р Румен Недокланов, д-р Ангел Ангелов, бившият лидер на СДС в града Йордан Милчев, собственичката на шивашки цех Румяна Джортова, двама иконописци… Ще участваме в изборите за местна власт, но все още не сме решили дали ще издигаме кандидатура за кмет на Дупница”, заяви М. Стойнев.

Той все още се занимава със строителство, но бизнесът му е изнесен в София, защото в Дупница според него нямало работа за малките фирми.

“Аз не съм единственият, който работи в София. Голяма част от строителните фирми от Дупница се изнесоха и работят в столицата. Там има работа. В Дупница санирах една кооперация, накрая живущите в нея се скараха помежду си и не ми платиха цялата сума. В Дупница работят една-две фирми, които получават поръчки, останалите сме в София”, заяви М. Стойнев.

Както “Струма” писа, в зората на демокрацията Методи Стойнев и юристът на ОбС Милен Попов основаха организация на партия „Атака” в Дупница. М. Попов тогава започна да извършва безплатни юридически услуги на хора от Дупница. Дойде време за избори и Попов и Стойнев не се разбраха кой да води депутатската листа на „Атака” в Кюстендилска област и двамата се оттеглиха от политическата сцена.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене