Свържете се с нас

Политика

Строителният предприемач и бивш лидер на „Атака” в Дупница М. Стойнев се връща в политиката като зам. председател на партия “Целокупна България”

Публикувано

на

Бившият лидер на „Атака” в Дупница Методи Стойнев се връща в политиката като зам. председател на националното ръководство на партия “Целокупна България”. Методи Стойнев отговаря за местните структури на партията в Югозападна България. Той стяга редиците в Дупница и общината за предстоящите кметски избори.

“В Дупница имаме организация, в която влизат известни и доказали се личности. Сред тях са д-р Румен Недокланов, д-р Ангел Ангелов, бившият лидер на СДС в града Йордан Милчев, собственичката на шивашки цех Румяна Джортова, двама иконописци… Ще участваме в изборите за местна власт, но все още не сме решили дали ще издигаме кандидатура за кмет на Дупница”, заяви М. Стойнев.

Той все още се занимава със строителство, но бизнесът му е изнесен в София, защото в Дупница според него нямало работа за малките фирми.

“Аз не съм единственият, който работи в София. Голяма част от строителните фирми от Дупница се изнесоха и работят в столицата. Там има работа. В Дупница санирах една кооперация, накрая живущите в нея се скараха помежду си и не ми платиха цялата сума. В Дупница работят една-две фирми, които получават поръчки, останалите сме в София”, заяви М. Стойнев.

Както “Струма” писа, в зората на демокрацията Методи Стойнев и юристът на ОбС Милен Попов основаха организация на партия „Атака” в Дупница. М. Попов тогава започна да извършва безплатни юридически услуги на хора от Дупница. Дойде време за избори и Попов и Стойнев не се разбраха кой да води депутатската листа на „Атака” в Кюстендилска област и двамата се оттеглиха от политическата сцена.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

коментара

Политика

Десислава Ахладова е временен правосъден министър,бившата съдийка ще замества Цецка Цачева до гласуването на оставката й от НС

Публикувано

на

 Десислава Ахладова е назначена за изпълняваща длъжността правосъден министър на мястото на подалата оставка и излязла в отпуска Цецка Цачева, потвърдиха от правосъдното министерство .

 Оттам уточниха, че Ахладова е назначена за министър до изтичане на отпуска на Цачева, който пък самата тя си взе, защото смята за неетично да бъде министър до гласуването на оставката й в Народното събрание. След оставката  и гласуването в парламента ,на поста ще бъде назначен и титуляр.

 Десислава Ахладова е досегашна  заместничка на Цецка Цачева .

 Тя е бивша съдийка и бивш шеф на Административния съд и на Районния съд в Перник.

 Заместничката на Цачева имаше и два доста горещи ресора, където преди месеци избухнаха скандали – Българско гражданство и Агенция по вписванията.

 Цачева пък подаде оставка в събота пред премиера Бойко Борисов заради скандала с купения от нея апартамент на по-ниски от пазарните цени.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Представители на българския транспортен бранш обявиха трима български евродепутати за национални предатели

Публикувано

на

Това са Николай Бареков от „Презареди България“/ЕКР, Светослав Малинов от Реформаторски блок/ЕНП и Неджми Али (ДПС/АЛДЕ).

 

Тримата са пропуснали гласуването на седмичната програма, което приключи преди минути. Два гласа не са достигнали, за да може точката да гласуване на пакета „Макрон” да не влиза в дневния ред на заседанието в сряда.

 

 

 

„Ако те бяха в залата, щяха да обърнат вота, който бе загубен със 156 на 154 гласа”, заявиха  от Съюза на Международните превозвачи.

 

Те заявиха, че Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП е изнесъл изключително убедителна реч в Страсбург, но 2 гласа не са стигнали, за да може точката да отпадне от дневния ред на Европарламентът.

В сряда ще стане ясно дали Европарламентът ще спаси или погуби работните места на над 350 000 международни шофьори в Европа, около 80 хиляди от които са български. От решението на евродепутатите в сряда в Страсбург зависи тяхната съдба.

 

Приемането на пакета Мобилност, известен още като пакета Макрон, ще има катастрофални икономически и социални последици много държави в Европейския съюз. Очакват се масови фалити или пререгистрация на транспортните фирми. Предстои принудителна емиграция от Източна в Западна Европа на близо 350 000 заети в бранша и на техните семейства.

 

„Отвратени сме от лицемерието и непочтените действия на лобистите в Европейския парламент! Ще протестираме пред парламента в Страсбург, и по пътищата на Европа, с всички сили и с всички средства!“, казват от Съюза на международните превозвачи.

 

Meждународните шофьори от България, Румъния, Полша, Литва, Латвия, Италия, Португалия, Испания, Англия, Ирландия и Холандия призовават да не се принуждава шофьорът да връща камиона на всеки четири седмици, след като се знае, че камионът ще пътува хиляди километри, замърсявайки околната среда на всички държави, през които минава.

 

Друго искане е да не се нарушават правата на международните шофьори, като ги задължават в точно определено време да бъдат на точно определено място, без да им предоставят право на избор.

 

От бранша настояват още да се изгради сигурна, безопасна инфраструктура (мрежа от паркинги), адекватна за почивка на международните шофьори и до изграждането й да не се въвежда забрана за почивка в кабината. Друго искане е евродепутатите да съобразят правилата за командироване с дейността на международния превоз, която е изключително мобилна и по презумпция се прекосяват множество държави. В никоя от тях обаче работникът не остава достатъчно дълго, напротив те обикновено са повече от 10-15 държави на месец. По този начин не може да се установи тясна връзка на мобилния работник с дадена държава, така че да се обоснове правно, че той е командирован в една определена държава.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ