Свържете се с нас

Новини

Благоевградска футболна надежда подсили „Арда“(Кърджали)

Публикувано

на

Отборът на „Арда“ стартира зимната подготовка с пет нови попълнения

Днес старши треньорът Стойчо Стоев изведе 24-ма футболисти на „Арена Арда“. Сред новите играчи е и местният юноша Николай Димитров. Другите нови са бразилецът Диего Де Силва, които идва от ФК „Венето“(Рио де Жанейро), Даниел Васев от „Локомотив“(София), Тодор Тодоров от „Асеновец“(Асеновград) и Петър Христов от „Пирин“(Благоевград).

Христов има мачове за юношеския национален отбор. Беше един от най-обещаващите таланти на отбора от най-големия град на Югозапада, но в края на годината разтрогна с „орлетата“, и то по вина на клуба. Той ще увеличи пиринската колония в „Арда“. А тя никак не е малка – вратарите Иван Караджов и Веселин Ганев, Румен Сандев, Венцислав Бенгюзов и кондиционния спец Антон Дончев.

коментара

Новини

Славчо Гоцев представя книгата си „Никола Спасов Малешевски – живот и дело (1850 – 1945)“

Публикувано

на

Славчо Гоцев е роден в Малешевския край. Дядо му Яне Гоцев е създател и ръководител на местния комитет и член на Околийския комитет на ВМОРО, личен приятел и съратник на Гоце Делчев. Баща му Георги Янев Гоцев е виден деец на ВМРО в Скопие през 1945 г, 12 години е политзатворник в бивша Югославия.

Авторът завършва гимназия в гр. Берово и Висша педагогическа академия в гр. Щип, след което следва право в Юридическия Факултет на Скопския университет. Един от създателите и лидерите е на студентска патриотична организация, която се обявява срещу асимилацията и денационализацията на българите във Вардарска Македония. Заедно с негови колеги и съратници е арестуван от властите, разследван и малтретиран, а след общата политическа амнистия през 1962 г. продължава да бъде обект на преследване. Скоро след това семейството му получава политическо убежище в България, където завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност история.

В периода 1982-2004 г. е научен сътрудник в Института по история към БАН, член на Научната група в Благоевград. Автор е на книгите „Национално-революционните борби в Малешево и Пиянец, 1860-1912 г.“ и „Борби на българското население в Македония срещу чуждите аспирации и пропаганди 1878-1945 г“, включени в престижни световни каталози и университетски библиотеки. Написал е и много научни статии по т.н. „македонски въпрос“ от възникването му след Берлинския конгрес през 1878 г. до наши дни.

Понастоящем пенсионер, Славчо Гоцев остава верен на своите възгледи и все така непоколебим патриот.

Г-н Гоцев избра вестник Топ Преса за първото представяне на своята книга „Никола Спасов Малешевски – живот и дело (1850 – 1945)“

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Благоевградският шеф на Топ Преса изгоря с 250 лева!

Публикувано

на

250 лева ще трябва да заплати Методи Байрактарски на мобилен оператор заради сина си известен като  Ice G, най-младият БГ рапър. 12-годишния Георги си купувал разни екстри за любимите си игри от Google Play. За кратко време натрупал 250 лв. показва история на плащането в профила на Гого…. 

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ