Фейк новини във фейк сайтове! Общински съветници-бизнесмени създават сайтове, за да има къде да плюят кмета и екипът му и колегите си!?

Знаете ли какво е Свободата на словото, срещано и като свобода на изразяване, това е сред най-важните граждански свободи. Изразява се в свободата на всеки да изказва публично мнението и възгледите си без намеса и натиск от страна на властта, упражняване на цензура или налагане на наказание. Хубаво, но когато някой реши да пуска в медийното пространство откровени лъжи, това как се нарича?  Да речем, че искам да оплюя някого, но медиите не ми обръщат внимание, щото може и да мислят, че съм изперкал… а на мен много ми се плюе… Ето ви вариант, как е най-лесно.

Започва се с името на сайта, които се нарича домейн. Завършващите с  .com са едни от първите и най-разпространени домейни. Например TopPresa.com. Цената за една година е  от 23.75 лв. до 27.75 лв. Но ще ви трябва и хостинг. Хостингът е пространството, което ще използваме като хранилище на снимки и статии в които ще плюем хората, заради които създаваме фейк сайтовете. Цената за една година е от 36.00 лв. до 81.00 лв. и се определя в зависимост от параметрите.

По какво да познаем  фейк сайтовете?

Обикновено те са пълни с Фейк новини, насочени към дадена личност, партия или кауза…

Второто, което прави впечатление е,  че новините са без автор. Друго, че в тези сайтове няма реклами. Те не се създават с цел бизнес, а с цел да се очерни даден човек. Нама адрес на редакция, нито телефонни номера нито лице за контакти. Друг съществен трик е дублирането на домейна.

www.E-79.bg e ментето на www.Е-79.com . Доскоро имаше фейк сайт topnovina.com , който тутайки се превърна в  7dniblagoevgrad.bg… Фейсбук страницата на topnovina.com вече е  с логото на 7dniblagoevgrad.bg и има жалките 480 харесвания… Че то какво да им харесаш?

Предполагам  всички помните вестник “Пиринско дело”, чиято марка е собственост на многоуважавания от нас г-н Веселин Стаменов. Държим да се знае, че той няма нищо общо с фейк сайта  www.Pirinskodelo.bg.

Споменатите по горе сайтове се свързват с името на един общински съветник, това твърдят наши читатели.  Топ Преса няма доказателства за това. Поради тази причина няма да назовем името му. В YouTube открихме нещо интересно. Каналът с име “Медия Прес” създаден на 18.09.2018 г. който е само с един абонат, публикува видео файлове с логото на “Региона” и “Пиринско дело”…

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене