Свържете се с нас

Новини

Фейк новини във фейк сайтове! Общински съветници-бизнесмени създават сайтове, за да има къде да плюят кмета и екипът му и колегите си!?

Публикувано

на

Знаете ли какво е Свободата на словото, срещано и като свобода на изразяване, това е сред най-важните граждански свободи. Изразява се в свободата на всеки да изказва публично мнението и възгледите си без намеса и натиск от страна на властта, упражняване на цензура или налагане на наказание. Хубаво, но когато някой реши да пуска в медийното пространство откровени лъжи, това как се нарича?  Да речем, че искам да оплюя някого, но медиите не ми обръщат внимание, щото може и да мислят, че съм изперкал… а на мен много ми се плюе… Ето ви вариант, как е най-лесно.

Започва се с името на сайта, които се нарича домейн. Завършващите с  .com са едни от първите и най-разпространени домейни. Например TopPresa.com. Цената за една година е  от 23.75 лв. до 27.75 лв. Но ще ви трябва и хостинг. Хостингът е пространството, което ще използваме като хранилище на снимки и статии в които ще плюем хората, заради които създаваме фейк сайтовете. Цената за една година е от 36.00 лв. до 81.00 лв. и се определя в зависимост от параметрите.

По какво да познаем  фейк сайтовете?

Обикновено те са пълни с Фейк новини, насочени към дадена личност, партия или кауза…

Второто, което прави впечатление е,  че новините са без автор. Друго, че в тези сайтове няма реклами. Те не се създават с цел бизнес, а с цел да се очерни даден човек. Нама адрес на редакция, нито телефонни номера нито лице за контакти. Друг съществен трик е дублирането на домейна.

www.E-79.bg e ментето на www.Е-79.com . Доскоро имаше фейк сайт topnovina.com , който тутайки се превърна в  7dniblagoevgrad.bg… Фейсбук страницата на topnovina.com вече е  с логото на 7dniblagoevgrad.bg и има жалките 480 харесвания… Че то какво да им харесаш?

Предполагам  всички помните вестник “Пиринско дело”, чиято марка е собственост на многоуважавания от нас г-н Веселин Стаменов. Държим да се знае, че той няма нищо общо с фейк сайта  www.Pirinskodelo.bg.

Споменатите по горе сайтове се свързват с името на един общински съветник, това твърдят наши читатели.  Топ Преса няма доказателства за това. Поради тази причина няма да назовем името му. В YouTube открихме нещо интересно. Каналът с име “Медия Прес” създаден на 18.09.2018 г. който е само с един абонат, публикува видео файлове с логото на “Региона” и “Пиринско дело”…

 

 

коментара

Новини

Славчо Гоцев представя книгата си „Никола Спасов Малешевски – живот и дело (1850 – 1945)“

Публикувано

на

Славчо Гоцев е роден в Малешевския край. Дядо му Яне Гоцев е създател и ръководител на местния комитет и член на Околийския комитет на ВМОРО, личен приятел и съратник на Гоце Делчев. Баща му Георги Янев Гоцев е виден деец на ВМРО в Скопие през 1945 г, 12 години е политзатворник в бивша Югославия.

Авторът завършва гимназия в гр. Берово и Висша педагогическа академия в гр. Щип, след което следва право в Юридическия Факултет на Скопския университет. Един от създателите и лидерите е на студентска патриотична организация, която се обявява срещу асимилацията и денационализацията на българите във Вардарска Македония. Заедно с негови колеги и съратници е арестуван от властите, разследван и малтретиран, а след общата политическа амнистия през 1962 г. продължава да бъде обект на преследване. Скоро след това семейството му получава политическо убежище в България, където завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност история.

В периода 1982-2004 г. е научен сътрудник в Института по история към БАН, член на Научната група в Благоевград. Автор е на книгите „Национално-революционните борби в Малешево и Пиянец, 1860-1912 г.“ и „Борби на българското население в Македония срещу чуждите аспирации и пропаганди 1878-1945 г“, включени в престижни световни каталози и университетски библиотеки. Написал е и много научни статии по т.н. „македонски въпрос“ от възникването му след Берлинския конгрес през 1878 г. до наши дни.

Понастоящем пенсионер, Славчо Гоцев остава верен на своите възгледи и все така непоколебим патриот.

Г-н Гоцев избра вестник Топ Преса за първото представяне на своята книга „Никола Спасов Малешевски – живот и дело (1850 – 1945)“

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Благоевградският шеф на Топ Преса изгоря с 250 лева!

Публикувано

на

250 лева ще трябва да заплати Методи Байрактарски на мобилен оператор заради сина си известен като  Ice G, най-младият БГ рапър. 12-годишния Георги си купувал разни екстри за любимите си игри от Google Play. За кратко време натрупал 250 лв. показва история на плащането в профила на Гого…. 

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ