Спортист №5 на Благоевград – Кристина Иванова: Представям СКОБ „Младост”, а в международни първенства и шампионати защитавам честта на България!

Представи се на нашите читатели…

– Казвам се Кристина Иванова и съм национална състезателка по ориентиране, състезавам се успешно и в леката атлетика и планинските бягания. Представям спортен клуб по ориентиране и бягане “Младост” – Благоевград, а в международни първенства и шампионати защитавам честта на България. През изминалата 2018 година имам спечелени множество медали и отличия като най-запомнящите са титлата и медалите от Шампионата на Югоизточна Европа – златен в дългата дистанция и два сребърни – в спринта и в щафетата, както и спечелването на най-голямото състезание по ориентиране в страната – купа „България“. Държавна шампионка съм в спринтовата дистанция, а спечелих сребърен и бронзов медали в дългата и средна дистанции, а заедно със съотборниците ми Лилиана Гоцева, Димитър Димитров и Димитър Русев заехме второ място на смесената спринтова щафета.

Как се чувстваш след поредните успехи?

Изключително съм  щастлива, че успях да се класирам за Европейското първенство по ориентиране, което се проведе в Швейцария и за Световното първенство по ориентиране в Латвия, където се съревновавах с най-добрите в този спорт. Заедно с моите съотборнички, постигнахме исторически резултат, след като успяхме да запишем най-доброто класиране на женската щафета в българското ориентиране – 13-то място в света. Не успях да реализирам някои от целите си в индивидуалните дисциплини, но съм доволна от опита, който натрупах и се надявам това да е предпоставка за нещо много по-добро през новата 2019-та година.

 Какъв беше сезонът за теб?

– Имах успешен сезон и в бяганията, като се преборих за единствения медал от Национален шампионат по лека атлетика за клуба ми – бронз в дисциплината крос-кънтри. Поставих рекорд на високопланинското състезание „Витоша-моята планина“, което стартира край Боянската църква и финишира на хижа Алеко, Витоша. Много доволна съм и от бягането си на 21 километра на Софийския маратон, където заех четвърто място при жените и бях изпреварена само от чужденки….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене