Свържете се с нас

Рецепти

Тази рецепта за свински дроб по селски се предава от майки на дъщери! Страшна гозба става, има си обаче и един чалъм

Публикувано

на

Днес ще ви предложим една рецепта, която мнозина домакини с гордост предават на дъщерите си. Свински дроб по селски – става уникално вкусен и всеки иска допълнително. А сосът… Сосът е истинска фантазия. Но си има и един чалъм. Тайната на вкусния и крехък дроб е, че не трябва да се соли предварително или по време на готвене. Направете го, когато вече ястието е готово. Ето и необходимите продукти: 500 грама свински дроб, 3 стръка праз лук, 200 грама гъби печурки, 1-2 чушки, 1 едър домат или 4-5 супени лъжици домат от консерва (може да ползвате и доматено пюре), 100 мл. бяло вино, 20 – 30 мл. олио, сол и черен пипер на вкус, 1 супена лъжица брашно.

Заемете се първо с дроба – измийте го, подсушете го и го нарежете на едри парчета

 Сложете го в подходящ за готвене съд и го залейте с олио. Нека да престои по този начин, докато подготвите зеленчуците. Почистете праза от външните наранени слоеве и вземете само бялата част. След което го нарежете на едри шайби. Измийте чушките и ги почистете от семките. Тях също ги нарежете на едро. Гъбите ги почистете и ги нарежете на половинки, ако са средни и на четири, ако са по-големи. В никакъв случай не използвайте тази рецепта огромни гъби. Сега добавете нарязаните зеленчуци към свинския дроб. Поръсете с половин чаена лъжичка едро смлян или счукан черен пипер. Към този момент не солете ястието и не слагайте нищо друго в него! Поставете го в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 – 30 минути. Към 15-тата минута разбъркайте. 5 минути преди да извадите ястието от фурната, добавете доматите, които сте ги нарязали на ситно, или пюрето. Предварително трябва да смесите бялото вино с брашното. Разбъркайте го добре, за да не се получават гранули. Изсипете го и него към дроба и разбъркайте. Върнете ястието за още 10 минути във фурната. Когато вече е готово ястието го посолете. Може да го поднесете с нарязан магданоз. Съветваме ви да консумирате с домашен хляб, за да усетите невероятния вкус на соса. Това е! Добър апетит!

/skafeto.com

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

В горещите дни лимонада от череши

Публикувано

на

Продукти

  • лед
  • 1 литър вода студена, по желание газирана или спрайт
  • 5 мл лимонов сок , прясно изцеден
  • 30 мл сироп от череши
  • 100 г череши

Начин на приготвяне

  1. Почистваме черешите от дръжките, измиваме ги добре и ги поставяме ги в купа.
  2. На дъното на кана изсипваме сиропа от череши и лимоновия сок, и разбъркваме внимателно.
  3. Добавяме водата и разбъркваме добре.
  4. Добавяме черешите и лед, и сервираме.

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Мъфин-кошнички с яйца и бекон

Публикувано

на

Продукти

  • 10 лентички бекон
  • 10 яйца
  • 5 меки филии хляб
  • 4 г червен пипер
  • 20 г масло

Начин на приготвяне

  1. Намазваме десет формички за мъфини с малко разтопено масло. На дъното на всяка от тях поставяме половин филия хляб (изрязваме по дъното). Загряваме фурната на 200 градуса и запичаме за около 3 минути.
  2. След запичането „обличаме“ формичките с парче бекон (по стените).
  3. В средата внимателно счупваме по едно яйце, и запичаме за още 10-15 минути. След изваждане може да поръсим с червен пипер.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ