Свържете се с нас

Рецепти

Тази рецепта за свински дроб по селски се предава от майки на дъщери! Страшна гозба става, има си обаче и един чалъм

Публикувано

на

Днес ще ви предложим една рецепта, която мнозина домакини с гордост предават на дъщерите си. Свински дроб по селски – става уникално вкусен и всеки иска допълнително. А сосът… Сосът е истинска фантазия. Но си има и един чалъм. Тайната на вкусния и крехък дроб е, че не трябва да се соли предварително или по време на готвене. Направете го, когато вече ястието е готово. Ето и необходимите продукти: 500 грама свински дроб, 3 стръка праз лук, 200 грама гъби печурки, 1-2 чушки, 1 едър домат или 4-5 супени лъжици домат от консерва (може да ползвате и доматено пюре), 100 мл. бяло вино, 20 – 30 мл. олио, сол и черен пипер на вкус, 1 супена лъжица брашно.

Заемете се първо с дроба – измийте го, подсушете го и го нарежете на едри парчета

 Сложете го в подходящ за готвене съд и го залейте с олио. Нека да престои по този начин, докато подготвите зеленчуците. Почистете праза от външните наранени слоеве и вземете само бялата част. След което го нарежете на едри шайби. Измийте чушките и ги почистете от семките. Тях също ги нарежете на едро. Гъбите ги почистете и ги нарежете на половинки, ако са средни и на четири, ако са по-големи. В никакъв случай не използвайте тази рецепта огромни гъби. Сега добавете нарязаните зеленчуци към свинския дроб. Поръсете с половин чаена лъжичка едро смлян или счукан черен пипер. Към този момент не солете ястието и не слагайте нищо друго в него! Поставете го в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 – 30 минути. Към 15-тата минута разбъркайте. 5 минути преди да извадите ястието от фурната, добавете доматите, които сте ги нарязали на ситно, или пюрето. Предварително трябва да смесите бялото вино с брашното. Разбъркайте го добре, за да не се получават гранули. Изсипете го и него към дроба и разбъркайте. Върнете ястието за още 10 минути във фурната. Когато вече е готово ястието го посолете. Може да го поднесете с нарязан магданоз. Съветваме ви да консумирате с домашен хляб, за да усетите невероятния вкус на соса. Това е! Добър апетит!

/skafeto.com

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Солен кейк със спанак

Публикувано

на

ВРЕМЕ-60 мин.

ПОРЦИИ – 6

ПРОДУКТИ
4 бр.яйца
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч.краве кисело мляко
150 гр.сирене краве
1 ч.ч.брашно тип 500
1 пак.бакпулвер
400 гр.спанак
1 ч.л.ким
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, прибавете постепенно олиото ( на тънка струя), млякото, 2/3 от сиренето, брашното, смесено с бакпулвера и ситно нарязания спанак. По желание може да го смесите с малко копър.

Изсипете в намазана с масло тава. Поръсете с ким и останалото сирене.

Печете в загрята фурна на 180 С. Поднесете с кисело мляко.

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Супа от коприва

Публикувано

на

Супата от коприва е може би най-пролетната супа. Ароматът на супата от коприва е сякаш аромата на пролетта. Освен, че е изключително полезна и пълна с витамини супата от коприва е много лесна за приготвяне и е подходяща за всеки новак в кухнята. Рецептата за супа от коприва влиза и в дебелата книга с рецепти от българската национална кухня и може да я спретнете на всеки ваш чуждестранен гост, който искате да впечатлите с вкусно българско ястие.

Необходими съставки:

коприва
300 грама
пресен лук
1 връзка
моркови
1 брой
ориз
1/2 кафена чаша
домати
1 брой
джоджен
1 чаена лъжица
червен пипер
1/2 чаена лъжица

Изпълнение:

  1. Първата стъпка от рецептата за супа от коприва е подготовката на копривата. Първо почистете и измийте копривата. Въпреки, че според всички рецепти за домашна медицина паренето на копривата се описва като много полезно, то е доста неприятно, затова при почистването ѝ е добре да ползвате ръкавици, или пък найлонови торбички. Ако пък търпите паренето на копривата не си усложнявайте излишно живота.
  2. Почистете и нарежете моркова и лука на дребно и ги изсипете в 3-4 супени лъжици сгорещено олио в тенджерата, в която ще варите супата от коприва. След като зеленчуците поомекнат добавете към тях и нарязана коприва и разбъркайте добре. След това добавете около 1,5 литър вода, а след като супата заври добавете солта и подправките.
  3. След  като супата поври 10-15 минути добавете към нея предварително измития ориз, а след още 5 минути и доматите. Оставете супата да поври до пълното сваряване на ориза.                                                                                                                                                                                                                                                       Идея: Сервирайте супата от коприва с натрошено сирене. Бялото саламурено сирене прави супата по-засищаща и добре допълва вкуса на копривата.

Рецептата за супа от коприва е изпълнена!

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ