Свържете се с нас

Светско

Наталия Самокварева и Димитър Лефтеров са сред 12-те призьори в Националния конкурс „Моето училище е най-хубавото“,

Публикувано

на

Наталия Самокварева и Димитър Лефтеров от VI Б клас на Трето ОУ „Братя Миладинови“ са сред 12-те призьори в Националния конкурс „Моето училище е най-хубавото“, организиран от Национално издателство „Аз-буки“, под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

В конкурса участваха 266 фотографии от цялата страна и чужбина, но само 12 от тях са победители, и техните фотографии ще бъдат включени в СПЕЦИАЛЕН ГОДИШЕН КАЛЕНДАР ЗА 2019 Г.

Първоначалната селекция на най-добрите фотографии е на учениците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София.

Членове на авторитетното жури са: проф. д-р Станислав Семерджиев – президент на Международната асоциация на висшите училища по кино и телевизия и ректор на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, инж. Цветанка Апостолова – директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, фоторепортерът Олег Попов – единственият българин, участвал в мениджърския екип на Агенция „Ройтерс“ и д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Ученици от Трето ОУ в Гоце Делчев само за три месеца през  тази учебна година, завоюваха общо 24 призови места от общински, областни и национални конкурси, от които 13 са  първи  места. С нетърпение децата очакват и  резултатите от още 7 (в т.ч. и международни) конкурса през следващите два месеца.

Пожелаваме успех на учениците от иновативното гоцеделчевско училище!

коментара

Новини

Кметът Камбитов даде курбан за здраве

Публикувано

на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде курбан за здраве и благоденствие на жителите на Благоевград. За поредна година стотици хора се събраха  край 33-метровия кръст, пазител на града, в местността „Заева поляна“. „Днес е един от най-големите православни празници – Свети Дух. Да си пожелаем здраве. Пожелавам на всички да се веселят, да забравят лошите неща, нека правим  повече добро, така и светът ще стане по-добър“, каза кметът Камбитов.

Той припомни с благодарност и почит името на покойния Неврокопски митрополит Натанаил, който освети кръста. „Имаме намерение да поставим плоча в негова памет. И дай, Боже, до края на годината да направим и първа копка на новата черква в парк „Македония“, каза още кметът Камбитов.

Водосвет за здраве беше отслужен от свещеници на Благоевградския храм „Въведение Богородично“.

 

коментара

Продължете с четенето

Светско

Банско отбелязва 297 години от рождението на Паисий Хилендарски

Публикувано

на

На 19 юни, всяка година Банско се прекланя пред живота и делото на Паисий Хилендарски. Тържествата по случай 297 години от рождението му, 57 години от канонизацията на Паисий и 256 години от написването на „История славянобългарска”, започват на 18 юни от 16.30ч. с Вечерно Богослужение в църквата „Света Троица”.

На 19 юни в 8.00ч. е Утринното богослужение и Божествената Света литургия.
Пред мемориала на Св.Паисий Хилендарски, Георги Икономов и общественици от града ще положат цветя  пред българския народен будител и духовник. Там ще прозвучат и словата в памет на Паисий.

В „Духовно –исторически център-Банско”, кметът на Общината ще постави началото на препис на „История Славянобългарска”. Желаещите също ще могат да се включат в преписа. Както е казал великият атонски монах:
„Преписвайте тази историйца и платете,
Нека ви я препишат,които умеят да я пишат…
И пазете я ,да не се погуби!”
Всеки, който иска да влезе в „историята на историята”, може да го направи до 19.06.2020 година, а този препис ще бъде съхраняван за поколения напред в Музеен комплекс -Банско.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ