Още пет пожара освен големия в Скребатно са гасили през изминалото денонощие огнеборците от област Благоевград ,комин на къща пламна и в Мосомище

Общо шест са били  пожарите  които са гасили огнеборците от област Благоевград през изминалото денонощие .  Най натоварено обаче е било през последните 24 часа за служителите РСПБЗН-Гоце Делчев които два екипа са още на терен в гърменското село  Скребатно където още гасят горящите отломки от  среднощния голям пожар в селото.

 

Тази нощ огнеборците от Гоце Делчев са вдигнати на крак  още в първите минути на  днешния ден около  00:15 часа , когато  е получен сигнал  за пожар в комин на къща в с.Мосомище, общ. Гоце Делчев. Пристигналият на място екип на РСПБЗН-Гоце Делчев е погасил пламъците а установената причина е самозапалване.

 

Вчера около 17:03 часа след получен сигнал за пожар в сауна на хотел в местността „Бетоловото“, землище на гр. Разлог от екип на РСПБЗН-Разлог веднага се е отзовал  и е погасил пламъците . Причината  за пожара в хотелската сауна е неправилно използване на нагревателен уред.

Около 22:19 часа вчера след получен  сигнал за пожар в струпани дърва за огрев в с.Елешница,  от екип на РСПБЗН-Разлог е погасил лумналия огън .Установената причина и за този пожар е  небрежност при боравене с открит огън.

.Около 13:52 часа   екип от служители  на РСПБЗН-Сандански са гасили лумнал опасен пожар   в цех за осветителни тела в промишлената зона на Сандански.  2 екипа  огнеборци  са успели  да погасят пламъците а установената причина за пожара е неправилно използване на отоплителен уред на твърдо гориво.

 

Също вчера около 18:53 часа след подаден сигнал за пожар на покрив на къща в Марикостиново, общ. Петрич  пожарникарски  екип  на РСПБЗН-Петрич са  погасили пламъците . Причина за пожара  там се оказал  външен, метален комин, допълнително изграден и минаващ през стрехата.

 

Най сериозен и с най- големи щети обаче  за денонощието  е пожара в  гърменското село Скребатно . На място са все още  огнеборците от Гоце Делчев които гасят   пламъците от около 3 часа  през нощта.

Както писа Топ Преса , тази нощ големият и незапомнен до сега пожар  в Скребатно изпепели  целият център на селото  .Изгоряха кметството , ресторанта ,читалището,здравната служба ,библиотеката и два магазина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене