Свържете се с нас

Политика

Инетресно! В Рибново вече работи Обществен форум!

Публикувано

на

В разпаленото от скандали село Рибново вече има положени  основи на  Обществен форум- форма на гражданска активност, базирана на лично участие на широки слоеве от обществото. Това е мероприятие от хората за хората – без политически зависимости, без политическо инженерство, пишат ни местни жители. Твърдо сме решени да спомагаме за констатирането на общоселските проблеми и намирането на тяхното решение – без да превръщаме тази благородна кауза в политически лост на една или друга формация, но същевременно ще търсим активни контакти и съдействие с местните представители на държавната и общинската власт. Ние тръгваме с ентусиазъм и присъщата за родопчаните искреност и добронамереност. И само активното участие на хората е гарант за успеха на каузата ни, споделят ни още рибновалии..
Следващото събрание ще бъде на 25.01.2019г., като за целта ще търсим външен, безпристрастен експерт, с когото да обсъдим конкретния местен проблем – футболното игрище в Рибново

коментара

Култура

Народните представители от ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Георги Динев, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев участваха в откриването на изложбата 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция

Публикувано

на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните лица по време на представянето на изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“.

Експозицията бе открита от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Сред гостите на церемонията бяха още народните представители Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Александър Мацурев, заместник- областните Иван Стоянов и Антоанета Янчева, представители на държавни институции, на културни институти, граждани.

Мащабната изложба включва общо 40 пана, с размери 70/100 см. Експозицията представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание.

Изложбата е по повод отбелязването на годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Паната ще останат подредени във фоайето на Община Благоевград до 25 януари 2019 година.

Кметът д-р Ат. Камбитов присъства на официалното откриване на пътуваща изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“ снимка 1

коментара

Продължете с четенето

Политика

Кмета на Сатовча Арбен Мименов подписа договор за още една година топъл обяд

Публикувано

на

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов подписа договор за удължаване на срока на проекта „Топъл обяд на територията на община Сатовча“, който се реализира съвместно с „Агенция социално подпомагане“ и „Европейски социален фонд“, съобщиха от администрацията.

Основната цел на проекта е да се подпомогнат най-нуждаещите се жители на община Сатовча, които попадат в целевата група, включваща самотно живеещи хора, хора без доходи или ниски такива, хора с намалена работоспособност и такива на преклонна възраст.

Проекта в община Сатовча стартира на 01.05.2016 година с 84 нуждаещи се от подпомагане жители.

Услугата се изразява в осигуряване на топъл обяд – супа, основно ястие и десерт на стойност 2,30 лв. за човек на ден. Тъй като услугата по проекта „Топъл обяд“ в община Сатовча се одобрява масово от потребителите, през 2018 година ползващите я  се увеличиха на 190 като се увеличи с малко, от 2,30 лева на 2,50 лева стойността на ястията включени в топлия обяд за нуждаещите се.

От 01.01. 2019 година по инициатива на кмета Мименов договорът за предоставяне на „Топъл обяд“ по  проекта бе удължен до края на тази календарна година с общ бюджет за цялата му продължителност от 405 621,25 лева.

Освен услугата „Топъл  обяд“ община Сатовча предоставя на нуждаещите се жители и услугата „Домашен социален патронаж“ която се реализира в социалните кухни в селата Сатовча, Кочан и  Слащен където се приготвя храната за жители от 8 населени места – Годешево, Туховища, Ваклиново, Жижево и съответно Слащен, Кочан и Сатовча. Храната се приготвя на символичната цена от 2, 10 лева за храноден, а от самата услуга се възползват 107 души от изброените по горе 8 села.

Наскоро община Сатовча реализира и проект съвместно с Фонд „Социална закрила“ благодарение на който бяха модернизирани с  оборудване и ново обзавеждане на трите кухни – майки в Сатовча, Кочан и Слащен.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ