Свържете се с нас

Новини

Само в Топ Преса цялата пресконференция / ВИДЕО / Управителката на ВиК-Благоевград: Хората в Рибново са подведени, вината за безводието не е наша

Публикувано

на

Проблемът с безводието в гърменското село Рибново се очаква да бъде решен до края на седмицата. Но за съжаление отново временно. Дотогава се очаква да се размрази 30-сантиметровата ледена покривка върху водохващането, с което от няколко дни са се заели служители на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, както и местни жители.

От водното дружество апелират хората да не използват за известно време чешмите, докато резервоарът се напълни, за да може след това с режимно подаване живителната течност да стигне до всеки дом, макар и за определени часове.

Според управителката на ВиК, инж. Росица Димитрова, хората в Рибново, които тази сутрин излязоха на протест, са подведени, тъй като не дружеството, а общинското ръководство в Гърмен носи отговорност за случващото се.

„Явно кметът Минка Капитанова вече е започнала предизборната си кампания и е организирала народното недоволство. Истината обаче е друга – че проблемът е заради безхаберието на Община Гърмен“, коментира на нарочна пресконференция Димитрова.

Проблемът с водоснабдяването на Рибново е от години. Пресъхването на чешмите вече е обичайно явление и по всичко личи, че на този етап е неизбежно. Миналото лято картината беше същата, сега се повтаря отново.

Първият етап от проекта бе готов през 2012 г. и тържествено открит по времето на бившия кмет Ахмед Башев, а четири години по-късно активите на съоръженията са предадени в ръцете на Общината. „Отговорност на кметската управа е да довърши втория етап на проекта с изграждането на около 13 км водопровод с две водохващания и така проблемът ще се реши окончателно“, увери шефката на водното дружество. Тя недоумява защо в тази посока не се предприемат никакви стъпки.

За ситуацията в Гърменско, от ВиК-Благоевград, са уведомили Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общината обаче трябва сама да изготви проект за довършването на втория етап, който да предостави за одобрение във ВиК-дружеството, след което да кандидатства за финансиране.

коментара

Новини

Гривни за електронно наблюдение вече ще следят и лицата под домашен арест в Благоевградска област

Публикувано

на

Системата за електронно наблюдение  на правонарушителите вече е налична и на територията на областта. Тя е въведена в експлоатация със заповед на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието,  а териториалните служби имат готовност да я прилагат.

Така наречените  „гривни за електронно наблюдение“   са с GPS система и се поставят на крака на лица с мярка за неотклонение „домашен арест“.

коментара

Продължете с четенето

Политика

В основата на отстраняването на Гуцанов като председател на БСП – Варна стоят множество фалшификации

Публикувано

на

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

Множество фалшификации са оказват в дъното на отстраняването на Борислав Гуцанов като председател на БСП – Варна. Истината лъснала, когато той изпратил на „Позитано“ формуляри за членове на партийната структура, които са починали, не съществуват в системата ГРАО и формуляри на различни хора, но с една и съща снимка.

Гуцанов отдавна поддържа организации, в които има несъществуващи членове, за да може на база на тяхната надута численост да излъчва повече делегати на конференцията, която да го преизбира за председател, както и за делегати на конгреса. Документацията била черно на бяло и така лесно се установила измамата.

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

От години не са тайна  и обвързаностите му с бизнес интереси във Варна, като за техните цели търгувал с гласовете на общинските съветници.

Нинова изтъкнала всичко това на среща с актива и заявила, че никой няма да повярва, че БСП е алтернатива, след като Гуцанов е част от модела на управление на Варна.

Приближените на градския лидер скочили на протест срещу председателя, но Изпълнителното бюро били безкомпромисни.

Запознати твърдят, че чашата на търпението на Нинова преляла, когато ѝ представили доказателства, че Гуцанов е бит и унижаван публично от представители на бизнеса на рожден ден, на който е присъствал и където му е търсена сметка за съмнителни финансови операции.

Нинова заявила, че това е абсурд, че това не може да е лицето на БСП във Варна и че ако БСП се яви така на местни избори, това ще е краят ѝ в морската столица./big5.bg/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ