Свържете се с нас

Крими

Районните прокуратури в Петрич и Сандански предадоха на съд трима обвиняеми за незаконно държане на високо рискови наркотични вещества

Публикувано

на

Районна прокуратура – Петрич е внесла  за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Т. за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от Наказателния кодекс.

         На 30.10.2018 г., в килер на обитавана от обвиняемия Т. къща в гр. Петрич, както и във временна постройка в имота, той незаконно държал високорискови наркотични вещества. При претърсване били открити три обекта с коноп (марихуана) на обща стойност 9 228 лева.

         По обвинителни актове на Районна прокуратура – Сандански на подсъдимата скамейка за същото престъпление застават Б.Л. и Р.Ч.

         На 05.10.2017 г. обвиняемият Л., без надлежно разрешително, изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал в две от стаите на жилищна сграда, обитавана от него и родителите му, около 3,5 кг коноп (марихуана). Наркотикът бил разпределен на пет части в найлонови чанти, поставени в кофи и укрити в кашони и гардероб. Шестият обект бил открит в полиетиленов плик, скрит в шкафче за инструменти на първия етаж от обитавана от него къща. Общата стойност на държаното от него високорисково наркотично вещество възлиза на 14 320 лева.

         Същия ден обвиняемият Л. управлявал моторно превозно средство без регистрационни табели и автомобилът не е бил регистриран по надлежния ред, за което престъпление му е било повдигнато обвинение по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

         По друго наказателно производство, водено от РП – Сандански, в качеството на обвиняем е бил привлечен Р.Ч. През нощта на 02.11.2018 г. автомобилът, в който той се возел, бил спрян за проверка от служители на РУ на МВР гр. Сандански. Било установено, че той незаконно държи коноп (марихуана). Още един обект, с по-голямо тегло, бил открит и иззет от дървена стопанска постройка, находяща се в двора на обитавана от него къща. Общата стойност на държаната от Р.Ч. дрога е 960,48 лева.

коментара

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето

Крими

Задържаха мъж от Плетена, притежавал незаконно оръжие

Публикувано

на

А.К. (46 г.). В дома си в с. Плетена, на 17.07.2019 г., без надлежно разрешително държал в една от стаите пушка,  която не се води на контрол и отчет. Задържан е за срок до 24 часа.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ