Свържете се с нас

Крими

Районните прокуратури в Петрич и Сандански предадоха на съд трима обвиняеми за незаконно държане на високо рискови наркотични вещества

Публикувано

на

Районна прокуратура – Петрич е внесла  за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Т. за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от Наказателния кодекс.

         На 30.10.2018 г., в килер на обитавана от обвиняемия Т. къща в гр. Петрич, както и във временна постройка в имота, той незаконно държал високорискови наркотични вещества. При претърсване били открити три обекта с коноп (марихуана) на обща стойност 9 228 лева.

         По обвинителни актове на Районна прокуратура – Сандански на подсъдимата скамейка за същото престъпление застават Б.Л. и Р.Ч.

         На 05.10.2017 г. обвиняемият Л., без надлежно разрешително, изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал в две от стаите на жилищна сграда, обитавана от него и родителите му, около 3,5 кг коноп (марихуана). Наркотикът бил разпределен на пет части в найлонови чанти, поставени в кофи и укрити в кашони и гардероб. Шестият обект бил открит в полиетиленов плик, скрит в шкафче за инструменти на първия етаж от обитавана от него къща. Общата стойност на държаното от него високорисково наркотично вещество възлиза на 14 320 лева.

         Същия ден обвиняемият Л. управлявал моторно превозно средство без регистрационни табели и автомобилът не е бил регистриран по надлежния ред, за което престъпление му е било повдигнато обвинение по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

         По друго наказателно производство, водено от РП – Сандански, в качеството на обвиняем е бил привлечен Р.Ч. През нощта на 02.11.2018 г. автомобилът, в който той се возел, бил спрян за проверка от служители на РУ на МВР гр. Сандански. Било установено, че той незаконно държи коноп (марихуана). Още един обект, с по-голямо тегло, бил открит и иззет от дървена стопанска постройка, находяща се в двора на обитавана от него къща. Общата стойност на държаната от Р.Ч. дрога е 960,48 лева.

коментара

Крими

Наркопласьор, незаконно държал автомат „Калашников“ в Благоевград, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за година и осем месеца затвор и 3000 лева глоба

Публикувано

на

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия С.Д., обвинен за незаконно държане на оръжие, наркотични вещества и отглеждане на коноп.

Същия е бил спипан при извършена полицейска проверка ,около 02:55 ч. на 30.05.2018 г., в домът му на ул. „Славянска“ в Благоевград, че подсъдимият Д. Е държи  автомат „Калашников“ и два пълнителя за него, без да притежава  надлежно разрешително за това.

Освен това в два съседни апартамента, на ул. „Алеко Константинов“също в Благоевград , е било установено ,че мъжът държи с цел разпространение  и високорискови наркотични вещества – амфетамин, кокаин и коноп (марихуана), общата стойност  на които възлиза на 3 949.36 лева. Имотите в които полицейските служители са извършили обиските са собственост на майка му, но  обитавани и ползвани от самия него.

Освен това на терасата на единия от апартаментите С.Д. отглеждал 74 растения, представляващи коноп (марихуана), разпределени в десет пластмасови саксии.

По време на съдебния процес,  подсъдимият Д. се е съгласил да му бъде наложено наказание от една година и осем месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на три хиляди лева.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда.

коментара

Продължете с четенето

Крими

Три годишна условна присъда отнесе кредитна консултантка от Перник за длъжностно присвояване и унищожаване на чужди документи

Публикувано

на

По споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимата Цветанка М. й е наложено наказание от седем месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за извършени от нея престъпления –по чл. 202, ал. 1, т. 1, вр. чл. 201 и по чл. 319 от НК.

Към м. март 2015 г. подсъдимата работила като кредитен консултант в търговско дружество в гр. Перник. В качеството си на длъжностно лице Ц.М. имала задължение да събира седмични погасителни вноски от клиенти по потребителски кредити, като ги съхранява и отчита. В периода от 24.03.2015 г. до 13.04.2016 г. тя присвоила чужди парични средства в размер на 2699.75 лева.

За целта служителката съставяла приходни квитанции, съдържащи данни за конкретна дата, имена на клиент и определена парична сума, представляваща вноска по договор за заем. В действителност обаче с изготвяните от нея официални документи тя удостоверявала неверни обстоятелства. Успоредно с това Ц.М. унищожила чужди документи (квитанции), принадлежащи на компанията, в която работила.

С тези престъпни действия тя целяла по неправомерен начин да набави за себе си облага.

Присъдата е влязла в сила.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ