Свържете се с нас

Таблоид

Прокуратурата опроверга твърдение на „bTV репортерите“, за незаконното строителство в Дебрен

Публикувано

на

По повод репортаж, излъчен на 05.01.2019 г. в предаването „bTV репортерите“ на „БТВ Медиа Груп“ ЕAД – „Въздух за продан“ , Окръжна прокуратура – Благоевград информира за следното:

На 30.11.2018 г. в ОП – Благоевград са постъпили материали от Върховна административна прокуратура относно подаден сигнал от началник на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) за допуснати груби нарушения при издаването на две разрешения за строеж в с. Дебрен, община Гърмен.

В тази връзка е била образувана прокурорска преписка и на 03.12.2018 г. наблюдаващият прокурор е изискал информация от кмета на община Гърмен за предприети действия по повод получения сигнал. От съдържанието на отговора, изпратен от кмета на общината, е видно, че спрямо двата строежа в с. Дебрен са съставени констативни актове за спиране на строителството. Издадени са заповеди на кмета на община Гърмен за спиране изпълнението на строежите и забрана достъпа до тях.

На 19.12.2018 г., с оглед действащи разпоредби и специално предоставените от закона функции и правомощия, Окръжна прокуратура – Благоевград е депозирала протест за обявяване на разрешенията за строеж от 07.03.2017 г. и от 10.10.2018 г., издадени от главен архитект на община Гърмен, за нищожни, поради противоречие с материалния закон и несъответствие с целта на закона. Предстои произнасянето на началника на Регионална дирекция за национален строителен контрол – Югозападен район по внесения от прокуратурата протест.

С оглед предприетите действия от страна на прокуратурата, считаме за некоректно заключението, направено в телевизионния репортаж, а именно – „държавното обвинение твърди, че този казус не е в неговите компетенции“. Следва да се обърне внимание, че от страна на прокуратурата протестът за обявяване на двете разрешения за строеж в с. Дебрен за нищожни е депозиран пред компетентния орган 18 (осемнадесет) дни преди датата на излъчване на гореспоменатия репортаж.

 

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“

Публикувано

на

Филип Синапов възпява традиционни сватбени обичаи в новата си песен

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи новият видеоклип на гласовития  Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“.

Песента е родопска и е безмензурна, речетативна, като единственият съпровод е на кавал. Виртуозното инструментално изпълнение е на прочутия български кавалджия Недялко Недялков, чието майсторство извайва красивата мелодия и рецитал на песента. Аранжиментът е на Виктор Йорданов-Кардама.

В песента Филип Синапов възпява традиционните едновремешни сватбени обичаи от Родопите, върху които е изгладен и целият текст на „Заим си конен ковеше“.

Лентата е заснета от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на забележителната Асенова крепост и в долината на Чепеларска река. В него участие вземат над 20 статиста, които пресъздават нагледното сватбените обичаи.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Фейсбук се срина в целия свят

Публикувано

на

Социалната мрежа Фейсбук се срина в 28 държави, разпръснати по целия свят в 15,05 часа.

В страницата за репорти са подадени над 127 сигнала за различни проблеми със социалната мрежа – със сайта, с мобилното приложение, месинджър и т.н.

Най-много са сигналите от САЩ, Великобритания, Франция, Грузия и т.н. Но има и от България, Гърция, Армения, макар и да не са така многобройни.

Каква е причината за срива все още не е ясно. Обикновено, когато има проблеми, Фейсбук съобщава за причините в Туитър. До този момент обаче хората на Зукърбърг не са дали отговор защо системата им се срина.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ