Свържете се с нас

Таблоид

Близо 84 000 лева годишно ВиК събира от такса вода в Рибново , протестиращите искат среща с министъра на МРРБ Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков

Публикувано

на

Близо 84 000 лева  такса вода събира за година ВиК дружеството само от гърменското село Рибново , заявиха днес на протеста както кмета на селото Феим Иса така и  протестиращите жители – Те зададоха и резонния въпрос къде отиват тези пари та не се намират средства  за решаването на проблема с  водопровода и безводието в селото . „Ние плащаме такса вода на ВиК а не на общината и предполагаме ,че с тези средства трябва да се поддържа и ремонтира ВиК мрежата както и да се осъществи строителството на втрия етап от прословутия нов водопровод  . От този месец  сумата  за вода която плащаме ще се увеличи с още  50% заради повишаването на цената за кубик  вода , коментират жителите на Рибново и се питат нима пият минерална или златна вода ,че е  толкова скъпа .

Както писа ТОП Преса ,  хората от Рибново вече цяла седмица са без вода заради замръзналия от водохващането нов водопровод който бе открит през 2008 година  и който глътна близо 3 000 000 народна пара . Въпреки новия водопровод селото 700-те домакинства се снабдяват с питейна вода и вода за домакински и други нужди от стария водопровод който не може по никакъв начин да задоволи нуждите на  селото . Именно това принуди днес местните да вземат кардиналното решение да свалят водомерите  и да спрат да плащат сметките  за вода каквато на практика  нямат нито като качество нито като количество .

Инициативна група от селото  реши още , заради  водният проблем в селото да  проведе среща  с министъра на МРРБ Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков .

 

коментара

Новини

Благоевградският шеф на Топ Преса изгоря с 250 лева!

Публикувано

на

250 лева ще трябва да заплати Методи Байрактарски на мобилен оператор заради сина си известен като  Ice G, най-младият БГ рапър. 12-годишния Георги си купувал разни екстри за любимите си игри от Google Play. За кратко време натрупал 250 лв. показва история на плащането в профила на Гого…. 

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Приключи първият етап от Детска полицейска школа в Банско

Публикувано

на

Детската полицейска школа е част от  програмата за летните занимания с децата от община Банско, като за първа година в нея са включени и малчуганите от детските градини и подготвителните групи.  Провежда се веднъж седмично със служители от Районното управление – Банско, а занятията се провеждат под формата на игри.

На всички деца бяха раздадени грамоти за участие, от името на кмета на Община Банско Георги Икономов и началника на РУ – Банско – главен инспектор Иван Попов.

Всички участници получиха и още един подарък за спомен – фланелки с надпис „Детска полицейска школа“.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ