Свържете се с нас

Политика

Напусналите ДОСТ лидери на структурите в страната категорични ,че няма да се връщат в ДПС ,Касим Дал ги приютява в НПСД

Публикувано

на

Заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които  дни преди Новата 2019 година на 26 декември дружно подадоха  оставки са вече в преговори  за присъединяването си към партията на бившият заместник председател на ДПС  Касим Дал –НПСД , научи от сигурен източник Топ Преса .  На ниво председател на НПСД вече са  проведени и няколко срещи и е въпрос на малко време за официалното обявяване на приема на напусналите ДОСТ и Лютви Местан местни общински и областни лидери  на партията му . Запознати коментираха че и повечето от структурите на ДОСТ в Пиринско също преминават  в партията на  Касим Дал. Според първоначална  информация , единици от Пиринско членуващи  до момента  в ДОСТ са склонни да се върнат или да подадат заявления  в ДПС .  Става въпрос за учредените в гоцеделчевско и цялата област Благоевград структури на ДОСТ от  областния  лидер на партията на Лютви Местан Исмаил Джинджи който заедно с цялото областно ръководство  положи  неимоверни усилия новата формация да има свои структури в всяко едно село в региона .

Разпада на партия ДОСТ  започна  още от началото на м. декември след  напускането на  тримата заместници на Местан ,Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али след като от ръководството на партията обявиха, че снемат политическото си доверие. Това стана по време на учредяването на младежката структура на партията в Пловдив, на което тримата заместници на   Лютви Местан не присъстваха. Като причина за решението за сваляне на политическото доверие от Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али от ръководството тогава посочиха „отказа им да изпълняват партийните си задължения“ и „нарушаване на устава на ДОСТ“, припомниха лидери  на партийни структури в гоцеделчевско . Така  след пловдивското отстраняване на тримата  заместник председатели на Централния съвет на ДОСТ  се стигна и до  нарочната декларация от 26-ти декември на  областните и  общинските председатели , координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които дружно подават оставки  и на практика ликвидираха партията на Лютви Местан .

Като основен мотив напусналите  ръководни кадри  партия ДОСТ изтъкнаха   несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията Лютви Местан , своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.

Както писа ТОП Преса ,в списъкът на недоволните и официално напуснали ПП ДОСТ са и лидера на  областното ръководство в  Благоевград ,Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград .

Партия ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност) беше учредена през април 2016 г. На последните парламентарни избори формацията участва в коалиция с партията на бившия зам.-председател на ДПС Касим Дал – НПСД. Обединението спечели малко под 3% и не успя да влезе в парламента. Малко след това коалицията между ДОСТ и НПСД се разпадна.

„На изборите за 44-то Народно събрание 120 000 български граждани дадоха гласовете си за Обединение  (НПСД-ДОСТ). Тази коалиция беше продиктувана от необходимостта да се даде ясна алтернатива на порочния модела „Кой“. Нашето обединение с ПП ДОСТ беше в рамките на коалиционно споразумение само за парламентарните избори и НПСД след изборите продължи по пътя си  като самостоятелен политически субект“, споделят още напуснали ДОСТ ръководни кадри и редови  членове от гоцеделчевския регион намеренията на  които са да се влеят в редиците на партията на Касим Дал – НПСД.

коментара

Култура

Народните представители от ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Георги Динев, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев участваха в откриването на изложбата 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция

Публикувано

на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните лица по време на представянето на изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“.

Експозицията бе открита от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Сред гостите на церемонията бяха още народните представители Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Александър Мацурев, заместник- областните Иван Стоянов и Антоанета Янчева, представители на държавни институции, на културни институти, граждани.

Мащабната изложба включва общо 40 пана, с размери 70/100 см. Експозицията представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание.

Изложбата е по повод отбелязването на годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Паната ще останат подредени във фоайето на Община Благоевград до 25 януари 2019 година.

Кметът д-р Ат. Камбитов присъства на официалното откриване на пътуваща изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“ снимка 1

коментара

Продължете с четенето

Политика

Кмета на Сатовча Арбен Мименов подписа договор за още една година топъл обяд

Публикувано

на

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов подписа договор за удължаване на срока на проекта „Топъл обяд на територията на община Сатовча“, който се реализира съвместно с „Агенция социално подпомагане“ и „Европейски социален фонд“, съобщиха от администрацията.

Основната цел на проекта е да се подпомогнат най-нуждаещите се жители на община Сатовча, които попадат в целевата група, включваща самотно живеещи хора, хора без доходи или ниски такива, хора с намалена работоспособност и такива на преклонна възраст.

Проекта в община Сатовча стартира на 01.05.2016 година с 84 нуждаещи се от подпомагане жители.

Услугата се изразява в осигуряване на топъл обяд – супа, основно ястие и десерт на стойност 2,30 лв. за човек на ден. Тъй като услугата по проекта „Топъл обяд“ в община Сатовча се одобрява масово от потребителите, през 2018 година ползващите я  се увеличиха на 190 като се увеличи с малко, от 2,30 лева на 2,50 лева стойността на ястията включени в топлия обяд за нуждаещите се.

От 01.01. 2019 година по инициатива на кмета Мименов договорът за предоставяне на „Топъл обяд“ по  проекта бе удължен до края на тази календарна година с общ бюджет за цялата му продължителност от 405 621,25 лева.

Освен услугата „Топъл  обяд“ община Сатовча предоставя на нуждаещите се жители и услугата „Домашен социален патронаж“ която се реализира в социалните кухни в селата Сатовча, Кочан и  Слащен където се приготвя храната за жители от 8 населени места – Годешево, Туховища, Ваклиново, Жижево и съответно Слащен, Кочан и Сатовча. Храната се приготвя на символичната цена от 2, 10 лева за храноден, а от самата услуга се възползват 107 души от изброените по горе 8 села.

Наскоро община Сатовча реализира и проект съвместно с Фонд „Социална закрила“ благодарение на който бяха модернизирани с  оборудване и ново обзавеждане на трите кухни – майки в Сатовча, Кочан и Слащен.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ