Свържете се с нас

Таблоид

Протест! Жителите на Рибново свалят водомерите и спират да плащат таксите за водата

Публикувано

на

„Сваляме водомерите  и ги  връщаме  на ВиК ,цялото  село взехме това решение както и решението да не плащаме такса вода докато отговорните институции не решат веднъж за винаги водния проблем в селото ни .

Вече цяла седмица  по голямата част от селото е без вода , водопровода който погълна милиони левове  замръзна при водохващането .Новият водопровод е собственост на Асоциацията на ВиК Благоевград а  задължението  на институцията е  да  експлоатира  и поддържа съоръжението  но никой не го прави .Оставени сме на произвола на съдбата . Всеки ден от както е замръзнал водопровода  организираме  групи да  чистим  ледовете и да размразяваме тръбите  защото нямаме вода  дори и за пиене .

Днес също има група в балкана която  се бори с ледовете за да ги размръзне по най- първобитния начин с огньове  с надежда водата да потече по чешмите в къщите ни .  Ходим с коли да  пълним туби и бидони от чешми в съседните села и улични такива което  в днешно време е престъпление .Имаме 40 км. гора,  и вместо да пием най- хубавата и чиста планинска вода ние дори нямаме никаква “ Това заявиха на днешния протест   жителите  на гърменското село Рибново където положението  наистина е бедствено и се надяват институциите най после да ги чуят и  да решат глобалния за селото проблем . Те  протестираха и против увеличението с 50%  на таксата за вода  която цена се очаква да надхвърли 2 лв. за кубик .

Както Топ Преса писа първа , жителите на  гърменското село Рибново  бедстват от седмица  без вода заради замръзналия водопровод .В селото има два водопровода стар и нов  въпреки което безводието в селото е целогодишно . Проектът е бил изпълнен некачествено, потвърди и кметът на село Рибново Феим Иса.

 

В момента питейна вода за населението осигурява единствено старият водопровод, изграждан през 1965 година. От необходимите 11 литра в секунда жителите на Рибново разполагат едва с 1,5 литра, което е крайно недостатъчно, признават от ВиК Благоевград.

 

Според управителя на дружеството инж. Росица Димитрова проблемът може да се реши с реализирането на втория етап от водния проект, който предвижда водохващане с много висок дебит и по-чиста вода.Ангажиментът за осигуряване на средства е на Община Гърмен.

коментара

Таблоид

Сложиха на тезгяха кафето „Младост“ в центъра на Гоце Делчев! Искат му € 300 000!

Публикувано

на

„Младост“ както бе известно дълги години – кафе -„Малибу“, заведението намиращо се в сградата на ОБС – Гоце Делчев е обявено за продан.

Агенцията на местен общински съветник го е обявила за сумата от 300 000 евро.
Ето какво пише в обявата, взета от сайта имоти.бг.

„Продава се работещ, напълно оборудван кафе-бар в идеален център на град Гоце Делчев. Заведението се предлага с цялото оборудване видимо на снимките. Налична е и оборудвана кухня.“

Последните години заведението наистина работеше в криза след криза. Старият собственик финансово закъсал бе ипотекирал имота, наематели едвам издържаха да плащат сметките си.
Вижда се, агонията свърши и собственикът се е предал.

Въпрос на време е да видим дали ще се намери някой да му брои близо 600 000 лева за въпросния имот. И да се намери паралия, трудно ще се разработи това кафе, да се намери качествен персонал е почти невъзможно, а и последно време барът се превърна в пушилня за младите, които се „лигавят“ на по едно кафе или вода, а това разходи не плаща, коментират темата познавачи на бизнеса и заявяват убедено – за толкова пари – избиване на инвестицията е почти невъзможна.

Вестник “ Градът  “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Деца катерят гигантски скали в Неврокопско

Публикувано

на

С трениране на техника на катерене и спускане по отвесна скала пещерен клуб „Прилеп“ в  Гоце Делчев откриха новата пещерняшка учебна година. Младите спелеолози, членове на клуба,  приложиха и усвоиха на практика наученото при теоретичното запознаване с тази техника. Клубът в Гоце Делчев е единственият оцелял пещерен клуб в Югозападна България, което обяснява и членуването на запалени спелеолози от Петрич и Благоевград.

При съвместното обучение, под вещото ръководство на опитните клубни инструктори, младите пещерняци приложиха знанията как да покорят отвесната, около 80-метрова скала в местността „Момина кула“ край гр. Гоце Делчев. Възхищение предизвика героичното изкачване на стената от Таня Благоева от Петрич и ученичката от Гоце Делчев Теодора Бързева. Усвояването на такава техника се налага при проникване в така наречените „каскадни пещери“, при което често се налага спускане и изкачване на подобни стени.

В пещерен клуб „Прилеп“ възрастовата палитра на членовете варира от 11 до 73 години. Впечатляващ е ентусиазмът на 11-годишният Милко от Петрич и 15-годишните Лили и Мими от Гоце Делчев и Благой от Петрич, които със завидни умения и сръчност усвояват уроците по пещерно дело. Сходните интереси към екстремни преживявания и любов към природата обединяват членовете на клуба в един сплотен колектив и истинско, неподправено приятелство между хората от трите града. Традиционно всяка пещерна експедиция завършва с вечер край лагерния огън с любими песни, китарен звън и незабравими спомени.

Вестник “ Градът “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ