Свържете се с нас

Таблоид

Протест! Жителите на Рибново свалят водомерите и спират да плащат таксите за водата

Публикувано

на

„Сваляме водомерите  и ги  връщаме  на ВиК ,цялото  село взехме това решение както и решението да не плащаме такса вода докато отговорните институции не решат веднъж за винаги водния проблем в селото ни .

Вече цяла седмица  по голямата част от селото е без вода , водопровода който погълна милиони левове  замръзна при водохващането .Новият водопровод е собственост на Асоциацията на ВиК Благоевград а  задължението  на институцията е  да  експлоатира  и поддържа съоръжението  но никой не го прави .Оставени сме на произвола на съдбата . Всеки ден от както е замръзнал водопровода  организираме  групи да  чистим  ледовете и да размразяваме тръбите  защото нямаме вода  дори и за пиене .

Днес също има група в балкана която  се бори с ледовете за да ги размръзне по най- първобитния начин с огньове  с надежда водата да потече по чешмите в къщите ни .  Ходим с коли да  пълним туби и бидони от чешми в съседните села и улични такива което  в днешно време е престъпление .Имаме 40 км. гора,  и вместо да пием най- хубавата и чиста планинска вода ние дори нямаме никаква “ Това заявиха на днешния протест   жителите  на гърменското село Рибново където положението  наистина е бедствено и се надяват институциите най после да ги чуят и  да решат глобалния за селото проблем . Те  протестираха и против увеличението с 50%  на таксата за вода  която цена се очаква да надхвърли 2 лв. за кубик .

Както Топ Преса писа първа , жителите на  гърменското село Рибново  бедстват от седмица  без вода заради замръзналия водопровод .В селото има два водопровода стар и нов  въпреки което безводието в селото е целогодишно . Проектът е бил изпълнен некачествено, потвърди и кметът на село Рибново Феим Иса.

 

В момента питейна вода за населението осигурява единствено старият водопровод, изграждан през 1965 година. От необходимите 11 литра в секунда жителите на Рибново разполагат едва с 1,5 литра, което е крайно недостатъчно, признават от ВиК Благоевград.

 

Според управителя на дружеството инж. Росица Димитрова проблемът може да се реши с реализирането на втория етап от водния проект, който предвижда водохващане с много висок дебит и по-чиста вода.Ангажиментът за осигуряване на средства е на Община Гърмен.

коментара

Таблоид

От месеци скандал във фейса! Ицо от Благоевград оплю своя съгражданка: Мария Тодорова открадна от мен 500лева и нов таблет за 200лева. Поръчах си я за 1 час, а след като аз излезнах да напазарувам тя ме обра

Публикувано

на

Христо Александров

„ПАЗЕТЕ СЕ ИЗМАМНИЦА и КРАДЛА !!!
Мария Тодорова открадна от мен 500лева и нов таблет за 200лева. Поръчах си я за 1 час, а след като аз излезнах да напазарувам тя ме обра.
Фейсбука и:
https://www.facebook.com/Mihitooo“ … Този текст спохождат он снимка и линк към профила на благоевградската дама, Мария Тодорова се върти в социалните мрежи на югозападната столица. Благоевградчанинът Христо Александров обяви публично че е наел своята съгражданка Мария Тодорова, неясно за каква цел, за един час а тя взела че то обрала. Топ Преса направи опит да се свърже и с двете страни, но категорично отказват да дадат становище и тривиално дори от дамата бяхме заплашени със съд, ако споменем нещо за отношенията и с Ицо. Странно защо мълчи ако както, тя самата твърди, че всичко е лъжа… Ако е лъжа, тя би излязла да се защити и да докаже че е жертва на клевета например.

От своя страна Ицо от Благоевград, твърди че говори самата истина, нямал доверие на институциите и решил да търси своята справедливост във фейсбука. За целта той преспамна в различни групи своя пост, за да развали по думите му „Бизнеса“ на Мария. Мнение оставяме на вас в коментарите. Споделяйте на воля!

Мария Тодорова

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

112 млади булки и баби от Гърмен и Балдево за малко не събориха ресторанта на комплекс „Боже име“ на знаковия им купон за Бабинден

Публикувано

на

 Незабравим купон вдигнаха снощи 112 млади булки и баби  по случай „Бабинден“ от Гърмен и Балдево.

Ресторанта на комплекс „Боже име“ който незнайно как оцеля. До 3 часа след полунощ целият ресторант бе само на разположението на празнуващите. Жените бяха оставени да се забавляват на воля което провокира да блеснат и някой скрити таланти.

Организацията и сценария за знаковото тържество което за първа година е съвместно на двете села поеха НЧ „Искра-1924“ Гърмен в лицето на Бойка Пашкулева и кметството в село  Балдево в лицето на кмета Илиана Гюрнева.

Много хора, танци, забавни сценки томбола и други страхотни забавления съпътстваха празничната вечер, която приличаше на истинско и професионално телевизионно шоу, с многото оригинално дикизирали се за случая жени които направиха вечерта неповторима и незабравима за всички в това число и на персонала на комплекса. Сърцата на възрастни жени с бастуни също не издържаха и те се хванаха на хората заедно с по-младите.

На сцената на съвместната продукция „Бабинден“ на жените и бабите от Балдево и Гърмен оживяха невероятната баба Гичка, ролята на която пое кмета на Балдево Илиана Гюрнева която наистина снощи даде воля на емоциите и разкри своите скрити таланти с което буквално учуди всички присъстващи. Гюрнева се оказа и изключителна танцьорка и до 3 часа сутринта буквално не седна и спечели от собственика на ресторанта наградата за най-атрактивна и неуморна танцьорка – бутилка хубаво вино.

В страхотната копродукция на бабите и жените от Балдево и Гърмен оживя и президента на САЩ  Барак Обама в ролята на секретарката на  Община Гърмен Зорка Тъпанкова която също бе изключително оригинална и много забавна.

Учителката от школото в Дебрен пък, Йорданка Ралева  направо разтопи сърцата на всички със страхотните си изпълнения.

Празнуващите баби и жени не пропуснаха нито същината на традицията нито пък и повода за купона който ги събра. По абсолютно запазената традиция те спазиха ритуала за Бабинден. Най младата родилка от село Гърмен поля на баба Катя Василева да измие ръцете си според ритуала и й пожела да е жива и здрава, а бабата ориса младите да раждат повече деца.

Още от снощи вече започна подготовката за следващият Бабинден и съвместни празници на организаторите на пищния съвместен купон от Балдево и Гърмен който разтърси цялото село Балдево и едва не срути ресторанта на комплекс „Боже име“.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ