Господинци с положителен макар и малък прираст за 2018 г

След като от години наред малкото гоцеделчевско село Господинци отчиташе винаги добър положителен прираст и висока за селото раждаемост, тази година Господинци се радва едва на три новородени бебета. Само двама са за щастие починалите жители , коментира направеният анализ за селото си кмета Ахмед Ходжов .

Благодарение на това , че селото е притегателно място за живеене, имаме четирима ново регистрирани по постоянен адрес нови жители с което броят на местните жители от 519 е вече 522- ма жители . Макар и малък село Господинци и тази година отчита положителен прираст.
„Наричам Господинци “ живо“ да , живо село , щом като от 522 –ма жители ,в пенсионна възраст са само 56 човека, 127 са деца до 18 години ,а в трудоспособна възраст са 339 човека. Вярно, че 2018 година бе първа от единадесетте ,в които кметувам и която завърши за първи път без сключен граждански брак, но за късмет днес в кметството ни сключихме и първият за 2019 година граждански брак .

Топ Преса научи , че така наречените младоженци с първи брак за 2019 година в Господинци са мъж и жена които от дълги години са живели на семейни начала без да имат граждански брак . Те имат и две големи деца момчета но гражданският брак им е необходим на този етап защото заминават за Германия за да вземат от там семейни и други придобивки като семейство . Въпреки всичко радостното е ,че в Господинци вече е сключен първият граждански брак за 2-19 година а очакванията са до края на година поне още 5 млади двойки да сключат граждански бракове сред които и синът и прекрасната снаха на самият кмет на селото Ахмед Ходжов .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене