Свържете се с нас

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО! ОБНОВЕНА! 26-годишния Николай Лефтеров, улови днес богоявленския кръст в Гоце Делчев

Публикувано

на

С празнично Богослужение и Света литургия  водена лично от  Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополие Серафим, започна днес традиционното богоявленско празненство в катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. На църковното свещенослужение бе извършен и тържествен водосвет на водата в която бе потопен и кръста, който по-късно бе спуснат в ледените води на река Градска. На празничната литургия присъсваха и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, зам. кметът. Валери Сарандев и народният представител Богдан Боцев. С литийно шествие, осветеният кръст бе занесен на традиционното завирено място на реката. Около 15 смели мъже се престрашиха да се хвърлят в ледените води на реката, като най-малдият от тях бе 12-годишният Ангел Попов. Късметлията да извади кръста от мразовитата вода бе 26-годишният неврокопчанин Николай Лефтеров, който посвети успеха си на семейството и благоденствието на вярващите в Христос съграждани.

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим освети и водите на река Градска, на водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Гранично полицейско управление.

„Да пребърва народа ни и държавата ни във вярата, във явилият се троичен Бог, по-добро от това няма какво да пожелаем“, каза в края на тържествения ритуал митрополит Серафим и благослови и поръси със светена вода вярващите неврокопчани.

коментара

ВИДЕО

НЕУДОБНИТЕ! Жена подложена на ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство…

Публикувано

на

Нова покъртителна история показва Методи Байрактарски в рубриката си „БЕЗУМИЦИ“

42-годишната Мария разказа истинската история за нейното отвличане. Това което разпространиха медиите не е истината. Тя изля мъката си и страховете си. Имало е ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство… Гледайте  в онлайн поредицата  „НЕУДОБНИТЕ“.

Вижте и безпощадният коментар на Веселин Стаменов и Мариета Димитрова!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Класноурочна „симфония“ създадоха учениците и учителите в НПГ в Г. Делчев

Публикувано

на

Интердисциплинарният урок  на тема „Симфония“ бе елегантно предизвикателство да се разчупи класическата урочна рамка и неочаквано, но с фина логичност да се обединят в естествена взаимовръзка биология, химия, физика, музика и литература.

Такъв нестандартен модел на урок бе представен  от преподавателите и учениците в Неврокопска професионална гимназия „Д.Талев“ в Гоце Делчев.   Темата-  феноменът  „Светлина“ –  стартира с библейския текст за сътворението на света , асоциативно се вплете в звуците на „ Четирите годишни времена“ на Вивалди, за да излезе от въображаемия свят на изкуството и да  поеме по реалните пътища на науката, където  светлината бе разгледана от гледната точка на физиката, химията и биологията. Целта на урока бе да се представи връзката между светлина, фотосинтеза, хранителни вещества, здравословно хранене и здравословен начин на живот, като се  използва за обща рамка структурата на музикалното произведение  симфония.  Всички елементи на симфонията намериха оригинално приложение в урока. В него „ симфоничният оркестър“ бе съставен от ученици – научни работници във физически и химически лаборатории, биолози – новатори, диетолози, лекари, фармацевти, спортисти, шеф-готвачи. Учениците експериментираха, доказваха  по химичен път наличието на нишесте и белтъци, също така функционалните групи, които изграждат въглехидратите; представени бяха фазите на процеса фотосинтеза. Научните и експерименталните факти бяха практически вложени в съвети и тестове за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Учениците се превъплътиха и в лекари – гастроентеролози и диетолози, провеждащи  импровизирани прегледи; както и във фитнес инструктури, даващи практически съвети за здравословен начин на живот.  Също така полезни ястия бяха предложени и от шеф-готвачите на НПГ. Урокът бе широкоспектърен, многопластов, но най-вече с практическа насоченост и  с висока степен на полезност. В него бяха обединени ученици от 8,9,10 клас с общи интереси по природни науки. Преподавателите използваха богат набор от интерактивни методи и техники на преподаване, но доминиращият бе проектният метод, при който учениците, напътствани от учителите си, сами създаваха и защитаваха своите проектни задачи.

    Интердисципринарният урок бе наблюдаван от старши експерт по природни науки при РУО- Благоевград – г-жа Стоянова, от Ръководството и преподаватели на НПГ,  както и от   преподавателите по природни науки от  училища в общината и от Сатовча.  Неслучайно бе избрана и датата за интерсеното събитие – в наверечието на 22 март – Световният ден на водата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ