Свържете се с нас

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО! ОБНОВЕНА! 26-годишния Николай Лефтеров, улови днес богоявленския кръст в Гоце Делчев

Публикувано

на

С празнично Богослужение и Света литургия  водена лично от  Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополие Серафим, започна днес традиционното богоявленско празненство в катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. На църковното свещенослужение бе извършен и тържествен водосвет на водата в която бе потопен и кръста, който по-късно бе спуснат в ледените води на река Градска. На празничната литургия присъсваха и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, зам. кметът. Валери Сарандев и народният представител Богдан Боцев. С литийно шествие, осветеният кръст бе занесен на традиционното завирено място на реката. Около 15 смели мъже се престрашиха да се хвърлят в ледените води на реката, като най-малдият от тях бе 12-годишният Ангел Попов. Късметлията да извади кръста от мразовитата вода бе 26-годишният неврокопчанин Николай Лефтеров, който посвети успеха си на семейството и благоденствието на вярващите в Христос съграждани.

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим освети и водите на река Градска, на водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Гранично полицейско управление.

„Да пребърва народа ни и държавата ни във вярата, във явилият се троичен Бог, по-добро от това няма какво да пожелаем“, каза в края на тържествения ритуал митрополит Серафим и благослови и поръси със светена вода вярващите неврокопчани.

коментара

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО: Транспортен ковьоз, последно поколение, дариха на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Транспортен ковьоз от най-ново поколение, дариха днес, на Петльовден, на общинска болница „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев. Благодетелят е, чаровната млада майка, Десислава Николова.

Самата тя е имала проблемна бременност която наложило преждевременно раждане. За своите преживявания, борби и съвети към жени с подобен проблем, Николова описва в книгата си „Щастлива и красива бременност като моята“. Книгата предизвиква небивал читателски интерес и авторката решава да се посвети на своя казуза за подпомагане на болници с дарение на специални транспортни ковьози. Средствата, Десислава Николова набира от продажбите на книгата. След свое проучване, тя решава коя болница да дооборудва с ценната апаратура. „Гоцеделчевската е болницата с голям брой раждания а в района има около 70 населени места много от които са отдалечени от града и това бе основание да избера този град за поредното си дарение“, обясни Десислава Николова.

Управителят на общинска болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, Д-Р Мария Радойкова и неонатолигът, д-р Евдокия Бъчварова изказаха искрени благодарности на дарителка за дарението, а Десислава Николова пожела в болницата да се раждат много и само здрави и щастливи деца и много рядко да се налага да ползват новото оборудване.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ