Интензивен е трафикът в област Благоевград, пътните настилки на места са заледени и хлъзгави

Интензивен е трафикът в областта, пътните настилки на места са заледени и хлъзгави, съобщиха от Областно пътно управление – Благоевград.

Ограничено е движението за автомобили над 12 т. на прохода Предел. Причината за органичението е зимната обстановка и заледените участъци. В района около Сандански и Петрич се наблюдава по-значителна снежна покривка.

В момента в областта няма превалявания от дъжд или сняг. На места пътните настилки са заледени и хлъзгави, като се обезопасяват с пясък и сол.

В по-високите части от областта се наблюдава намалена видимост поради мъгла. Не е имало сигнали ѝ за паднали камъни, които да са затруднявали трафика по републиканската пътна мрежа. Нормално интензивно е движението по главен път Е-79, второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев и автомагистрала „Струма“ в участъка от Благоевградска област.

През изминалата нощ обстановката по пътищата е била спокойна и няма регистрирани тежки пътни инциденти.

От Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства шофьорите да се движат със съобразена скорост и да спазват правилата за движение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене