Свържете се с нас

ВИДЕО

/ВИДЕО/ „Гозби от Неврокопско“, на наш колега, официално представиха в Uva Nestum Wine & SPA

Публикувано

на

„Гозби от Неврокопско“ е една интересна и малко нестандартна книга свързана с кулинарията, на нашият колега Георги Делиилиев – Гофи. Тя бе представена официално пред обществеността на 19 декември в конферентната зала на Uva Nestum Wine & SPA, но поради технически причини нямахме възможност да публикуваме до сега видеоматериала. Поради проявеният зрителски и читателски интерес на Топ Преса, публикуваме разширен запис от проявата която бе уважена и от кмета на общината Владимир Москов. Издаването на „Гозби от Неврокопско“ стана възможно благодарение на съвместното спомоществувателство на Община Гоце Делчев и Иван Биларев, собственик на Uva Nestum Wine & SPA, на които нашият колега изказва искрените си благодарности чрез Топ Преса.

С „Гозби от Неврокопско“, Георги Делиилиев дава скромният си принос за съхраняването на част от богатите, но позабравени кулинарни традиции на неговия роден, неврокопски край с акцент върху кулинарните традиции на българите-бежанци от Беломорието и в частност от драмското село Калапот.

Интересуващите се могат да закупят книгата от рецепцията на хотелите Ува Нестум Вино и СПА и Терма Вита, бившият профилакториум край с. Огняново.

коментара

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО: Транспортен ковьоз, последно поколение, дариха на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Транспортен ковьоз от най-ново поколение, дариха днес, на Петльовден, на общинска болница „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев. Благодетелят е, чаровната млада майка, Десислава Николова.

Самата тя е имала проблемна бременност която наложило преждевременно раждане. За своите преживявания, борби и съвети към жени с подобен проблем, Николова описва в книгата си „Щастлива и красива бременност като моята“. Книгата предизвиква небивал читателски интерес и авторката решава да се посвети на своя казуза за подпомагане на болници с дарение на специални транспортни ковьози. Средствата, Десислава Николова набира от продажбите на книгата. След свое проучване, тя решава коя болница да дооборудва с ценната апаратура. „Гоцеделчевската е болницата с голям брой раждания а в района има около 70 населени места много от които са отдалечени от града и това бе основание да избера този град за поредното си дарение“, обясни Десислава Николова.

Управителят на общинска болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, Д-Р Мария Радойкова и неонатолигът, д-р Евдокия Бъчварова изказаха искрени благодарности на дарителка за дарението, а Десислава Николова пожела в болницата да се раждат много и само здрави и щастливи деца и много рядко да се налага да ползват новото оборудване.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ