Свържете се с нас

Новини

За първи път, бюджета на община Гоце Делчев надхвърля 30 милиона лева /ВИДЕО/

Публикувано

на

„Мога да кажа, че с бюджета на община Гоце Делчев за 2019 г. са подсигурени всички основни дейности които касаят работата на общината – сигурността на гражданите и всички отговорности и задължения които имаме по различните закони и изпълнението на ангажиментите които имаме по обслужване на сферите на икономиката, образованието, здравеопазване и сигурност“. Това съобщи кмета на общината, Владимир Москов, на общественото обсъждане на „бюджет 2019 г.“, който се проведе в последният работен ден на миналата, 2018 г.

По време на обсъждането, директорът на дирекция „финанси“ при общинската администрация, Йорданка Ендрева отчете, че годишният бюджет на общината за 2019 г., за първи път надхвърля 30 000 000 лв. Общият бюджет за спортни дейности на клубове развиващи дейността си на територията на общината и за изграждане спортна инфраструктура за 2019 г. ще бъде 630 000 лв., съобщи завеждащият младежки и спортни дейности към общината, Костадин Харисков. Най-големият проект който ще се изпълни в общината през 2019 г. е свързан с обновяване на образователната инфраструктура. Дейностите по реализация на този проект включват цялостно, външно и вътрешно обновяване на Второ основно училище, и две детски градини – „Калинка“ и „Радост“. Стойността на проекта е 6 186 000 лв., съобщи Асан Имамов, от звено „Проекти“ на общинска администрация Гоце Делчев. В края на общественото обсъждане на бюджета за 2019 г., кмета Москов акцентира и върху много важният факт който касае всички граждани на общината за това, че е подсигурена финансово и програмата на общината за финансиране обучението на специализанти за болницата.

Повече подробности за балансираното разпределение на общинският бюджет за най-важните дейности на общината през 2019 г., многобройните зрители и читатели на Топ Преса могат да  научат от разширения видео репортаж на този материал.

 

коментара

Новини

ГЕРБ-Перник направи дарение за родилното отделение в пернишката болница

Публикувано

на

Женската организация на ГЕРБ-Перник и общински съветници от партията в местния парламент направиха дарения за родилното отделение  и отделението по Неонатология  на МБАЛ „Рахила Ангелова”  по случай  Деня на родилната помощ. Представителите на ГЕРБ и тази година не изневериха на традицията и откликнаха на нуждите на болничното заведение, като закупиха два хладилника.Дамите бяха посрещнати от директора на АГО д-р Йвайло Лазов и неговия екип, които благодариха за благородния жест.„Подобни благотворителни актове за Бабинден вече се превърнаха в традиция за Жени ГЕРБ-Перник.  Дарението за родилното отделение на лечебното заведение в Перник традиционно идва от Жени ГЕРБ“, сподели областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник Елза Драгомирова.  Тя отбеляза, че със събраните средства от кампанията за издаване пластмасови капачки  и средства, дарени от общинските съветници на ПП ГЕРБ, е закупен електроуреда за детското отделение.
„Предали сме над 500 килограма капачки. Казвам това, защото дължим уточнение към всички граждани и институции, които взеха участие в нашата кампания“, сподели лидерът на Жени ГЕРБ-Перник. Тя отбеляза, че една туба от 10 литра, събира килограм и половина капачки и изказа благодарност към всички, които станаха съпричастни с кампанията. Д-р Драгомирова се обърна  думи на благодарност към  хуманен труд на хората, съдействащи за появата на новия живот. „В изпълнение на своята хуманна професия през годините вие сте поели за живот стотици бебета. Желая ви много здраве, лично щастие, професионални успехи, защото от вашия професионализъм, се ражда новата надежда“, сподели още тя.
По традиция Денят на родилната помощ в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ започна с ритуал по измиване ръцете на директора на акушеро-гинекологичното отделение д-р Ивайло Лазов. Д-р Лазов поздрави лекарите и акушерките с професионалния празник, като пожела на екипа на двете отделения- АГ и отделението по неонатология, да посрещат новия живот с чисти ръце и открито сърце и тази година в Перник да бъде даден нов живот на още повече в бебета. За празника медиците от родилното отделение спазиха народната традиция и разчупиха питка за здраве.

коментара

Продължете с четенето

Новини

С красиви изпълнения по фигурно пързаляне бе открита ледената пързалка в Благоевград

Публикувано

на

С уникални изпълнения по фигурно пързаляне беше открита ледената пързалка в центъра на Благоевград. В програмата участие взеха фигуристите от спортен клуб „Ледени искри“, които показа грация върху леда. Жители и гости аплодираха бурно Мария Илинова, Тея Николаева, Венета Симеонова, Виктория Златкова,  Александра Александрова и Ива Андреева.

Програмата продължи с изпълнения на децата музикално училище „Престо“.

Десетки малчугани с нетърпение очакваха да се качат на най-новия атракцион в центъра на града.

Ледената пързалка ще остане в Благоевград до 1-ви март.  Ледената пързалка е с размери 12×25 м. Цените за ползване на съоръжението, заедно с наем на кънки, е 7 лева за 30 минути и 9 лева за 1 час. За деца под 12 годишна възраст таксата е 5 лева за 30 минути и 7 лева за един час.  Има възможност и за целодневно ползване на пързалката, като цената, заедно с наема на кънки е 18 лева. Неограничено ползване на съоръжението за целия престой е 75 лева. Придружителите на деца до 7 години ще използват леденото съоръжение срещу 50% от цената.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ