Свържете се с нас

Новини

Брезница на протест , бранят вилната си зона на „Чарка“

Публикувано

на

Собствениците на  вили в местността „Чарка“ край Брезница скочиха срещу инвестиционното намерение на съселянина си Реджеп Черкез да строи дърводелски цех на 15 метра от вилите им

Напрежение изригна сред собствениците на вили въввилната зона на гоцеделчевското село БрезницаЧарка“заради инвестиционно намерение на местнияпредприемач Реджеп Черкез който е заявил в общината желание да построи дърводелски цех в гората на метри от вилната зона.

За осъществяване на  инвестиционното си намерениЧеркез дори се снабдил с позволение и отРегионалната дирекция по горите.

В документите му за възстановяване обаче са  открити несъответствия  в които ставало въпрос  за евентуалното строителство в местността „Киркалица“ която се намира преди  вилната зона „ Чарка „  а в самата скица е било посочено  за  строителството на дърводелския цех  местността „Чарка“ .

В разговор с недоволни и протестиращи  местни собственици на вили  срещу  изграждането на дърводелски цех ,Черкез  признал че  нямало да строи цех а вила но  с внесеното в общината инвестиционно намерение за цеха искал да избегне   високите такси и данъци които трябва да заплати  ако влезе във вилната зона с  вилно строителство.

От друга страна местните разсъждават,че  същия се занимава с дърводобив и  дървообработване от години , непрекъснато се явявал на търгове за  обекти за добиване на дървесина но нямал собствен цех и мястото към което имал претенции нямала да е  за вила а за цех в който ще  сложи машини които са шумни и ще смущават  денонощно почиващите във вилната зона . Според запознати тъй като теренът е голям Черкез може да планува да построи в него и цех и къща където да живее и да упражнява бизнеса си .

 

Именно поради тези причини общинските съветнициот ОБС Гоце Делчев на последната  за 2018 –та година сесия отложиха за януарското си заседанияразглеждането на точката за инвестиционното намерение на Реджеп Черкез.

Заради създалата се скандална ситуация с  решение  на ОБС бе сформирана и специална комисия, която дапровери на място дали опасенията на местнитесобственици на вили във вилната зона и жителите на Брезница са основателни. В комисията  влизат кметътна Брезница Иса Сакали, главният архитект наобщина  Гоце Делчев, Георги Скрижовски, началникътна отделУстройство на териториятаинж. ПетърМутафчиев, председателят на комисията поустройство на територията инж. Ангел Тунчев, председателят на комисията по селско стопанствоСайди Чолак,който е избран от жителите на Брезница за да защитава интересите им , заместник-председателят на ОбС ,Димитър Балтаджиев и общинският съветник Андрей Радонов.Парламентаристи решиха още ,да отложат разглеждането и на точката за разрешаване на изготвяне на ПУП за промяна на предназначението на имота също за януари с призумцията , че до тогава  проверката на комисията ще е приключила и ще има становище  по казуса .

 

По думите на общинският съветник Сайди Чолаккойто  е един от избраните в комисията, обектът който има намерение да строи съселянинът му , Реджеп Черкез ще се намира на около 20-ина метра от вилитена местните жители. Те от своя страна са заявиликатегоричност, че бъдещият цех ще вдига много силеншум и ще пречи на почиващите там.

От друга страна теренът е над 2 декара залесен с 50-60 годишни борове които за да се осъществи строителството ще трябва да бъде изрязана  2 декара  прекрасна гора което е в пълно противоречие със Закона .

 

Напрежението  в Брезница е сериозно,  хората същонастояват  да са там по време  на  проверката “, заявиоще Сайди Чолак.

В селото  има  няколко терена отредени за промишлени зони в които Реджеп Черкез може спокойно да кандидатства и да  построи там дърводелския си цех .

Ние подкрепяме с две ръце инвестициите и създаването на работни места в Брезница, но в никакъв случай не сме съгласни във вилната зона където  е отредено място за почивка сред природата и чистия въздух да вият денонощно банцизи и други дърводелски машини и да смущават почиващите , са категорични  брезничани.

 

коментара

Политика

ПП“ВЪЗРАЖДАНЕ“ – СРЕЩА НА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ С ГРАЖДАНИ

Публикувано

на

На 02.05.2019г. от 17.00 часа в гр. Гоце Делчев, в залата на Дома на науката и техниката (НТС), находящ се на адрес : ул.Бяло Море № 12А ще се проведе пресконференция на тема : Политическата и обществена ситуация в страната, както и отворена среща с граждани и лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, на която Костадин Костадинов ще представи възгледите на ПП „Възраждане“, кандидатите за евродепутати и ще отговори на Вашите въпроси. Заповядайте! Чуйте! Питайте! Само ние можем!

Време ни е за Възраждане!

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

50 български града очакват Николина Чакърдъкова!

Публикувано

на

Импресарио Иванов: Предстои национално турне с най-обичаната певица от Гоце Делчев!

Срещаме се с Импресарио Иванов във връзка с големи събития, които разбрах, че ще се случат благодарение на него. Едно от тях е, че участваш в турнето на Криско, което събра много негативни коментари в социалните мрежи. Това е негативната част в нашият разговор, а позитивната е това, че подготвяш национално турне с Николина Чакърдъкова …

– Да, това е един общ проект замислен с нея, с Опера Бургас, с диригента Левон Манукян. Един бъдещ проект, в който ще видите една друга Николина Чакърдъкова. В проекта е заложено балканската музика да е под съпровода на оркестърът/филхармонията на Опера Бургас/. Оркестърът на тази Опера е уникален. 34 човека музиканти свирят там. Ще има ария, която Николина ще пее. Основната ни идея е да покажем другото лице на Николина Чакърдъкова и излизаме от нейния образ като цяло, и влизаме в една друга тематика. Искаме Николина заедно с Опера Бургас да покаже другата страна на музиката, която може да изпълнява. Публика, която не е била досега нейна предполагам в този проект, най-малкото от любопитство, от интерес ще дойде да види едно друго лице на страхотната Николина Чакърдъкова. Ще има и леко фолклорни елементи, но много леко. Няма да се набляга на хора и т.н. Проекта е в съвсем друга насока. Като стане готов ще бъде изненада за цялата наша публика. Основно ние търсим нещо различно и търсим една нова публика. Феновете са си фенове, но смятам, че с този проект ще спечелим още повече публика и ще разширим диапазона на творчеството на артиста. Ще видим един артист в друга светлина – положителна. Особено когато говорим за Опера Бургас. Там залозите са много големи и ще кажа защо. Защото Николина е доказано име и нямаме право на грешки. Тоест най-малкото което е, нивото което тя е създала не трябва да се показва нещо под това. Което съм сигурен, че няма да се случи. Песните, които са избрани са много хубави. Има от различни балкански области. Затова се казва и Балканската музика. Ще се представят песни от различни балкански области. По Найден Геров ще има неща. Това е за този проект. Заели сме дати. Аз съм ангажиран като основен организатор на турнето. Ноември ще имаме премиера. Живот и здраве всичко да е наред.

Какво ти е мнението за този смел проект, който Криско прави? Не си ли повярва много това момче?

– Аз няма да съдя Криско нито да определям неговото поведение и неговия начин на бизнес. Към момента момчето в личен план е доста успял. Аз лично това, което ще правя в Плевен още не ми е понятно. Доколкото вече имам някаква минимална яснота е, че това ще са песни/български хитове и т.н./ от последните 20 години присъствали в нашия живот, емблематични български песни. Кои ще са, какво ще са нямам представа. Затова в момента съвсем скромно съм се ангажирал само с един концерт. Като предизвикателство да видя дали ще се справя, как ще тръгнат нещата. Аз не съм в основата на проекта…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ