Свържете се с нас

Политика

ПП ДОСТ се разпадна! В списъкът на недоволните са и лидера на  областното ръководство  на ДОСТ – Благоевград Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград

Публикувано

на

Заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ дружно подават оставки

В нарочна декларация от 26-ти декември заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ дружно подават оставки .Решението  те оповестиха публично в нарочна декларация  до Изпълнителния съвет  на ПП ДОСТ .

Като основен мотив напускащите ръководни кадри  партия ДОСТ изтъкват  несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията Лютви Местан , своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.В списъкът на недоволните са и лидера на  областното ръководство  на ДОСТ – Благоевград Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград . Ето какво се казва в публично оповестената декларация и пълния списък на напускащите лидера Лютви Местан и ПП ДОСТ с което на практика ликвидират  ръководената от Местан партия .

ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ПП ДОСТ

В качеството си на заместник-председатели, областни и общински председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ завявяваме пред нейното ръководство, структури, членове, симпатизанти и пред цялата българска общественост своето решение да подадем оставки от всички постове, които заемаме в партията, и прекратяваме членството си в нея.

Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.

Благодарим на всички искрени и убедени в каузата на свободата, демокрацията и равноправието привърженици на ДОСТ за положените усилия и поднасяме своите извинения за преживените трудности, репресии, разочарования и отнети надежди.

Вашата силна и непоколебима воля доказа, че борбата е възможна и всяка саможертва в името на Родината и добруването на гражданите й заслужава устояването на преживените несгоди и търсенето на нови пътища при отстояването на идеали и принципи.

Пътят за постигане на свобода, демокрация и обществен просперитет е дълъг и труден, но е свещен дълг на всеки радетел за справедлива и достойна България.

 

 

26.12.2018 г.

 

Хюсеин Хафъзов

Шабанали Ахмед

Айдоан Али

Мехмед Хаджи

Рашид Куру

Абдуррахим Нурсой

Бирджан Йозтюрк

Ерен Алиев

Исмаил Джинджи

Рашит Рашит

Исмаил Юмер

Фердун Халил

Ахмед Вранчев

Нури Метин

Нури Рамадан

Шабан Вурал

Семиха Ахмед

Якуб Сербест

Назифе Ахмедова

Нурай Зърън

Шабан Молла

Мехмед Газинов

Наазим Мусанков

Нурвед Ел Хюсейн

Дафин Алипиев

Хайри Ахмединов

Салих Метраш

Исуф Хатип

Бейзат Мехмед

Нирал Садък

коментара

Култура

Народните представители от ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Георги Динев, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев участваха в откриването на изложбата 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция

Публикувано

на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните лица по време на представянето на изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“.

Експозицията бе открита от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Сред гостите на церемонията бяха още народните представители Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Александър Мацурев, заместник- областните Иван Стоянов и Антоанета Янчева, представители на държавни институции, на културни институти, граждани.

Мащабната изложба включва общо 40 пана, с размери 70/100 см. Експозицията представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание.

Изложбата е по повод отбелязването на годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Паната ще останат подредени във фоайето на Община Благоевград до 25 януари 2019 година.

Кметът д-р Ат. Камбитов присъства на официалното откриване на пътуваща изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“ снимка 1

коментара

Продължете с четенето

Политика

Кмета на Сатовча Арбен Мименов подписа договор за още една година топъл обяд

Публикувано

на

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов подписа договор за удължаване на срока на проекта „Топъл обяд на територията на община Сатовча“, който се реализира съвместно с „Агенция социално подпомагане“ и „Европейски социален фонд“, съобщиха от администрацията.

Основната цел на проекта е да се подпомогнат най-нуждаещите се жители на община Сатовча, които попадат в целевата група, включваща самотно живеещи хора, хора без доходи или ниски такива, хора с намалена работоспособност и такива на преклонна възраст.

Проекта в община Сатовча стартира на 01.05.2016 година с 84 нуждаещи се от подпомагане жители.

Услугата се изразява в осигуряване на топъл обяд – супа, основно ястие и десерт на стойност 2,30 лв. за човек на ден. Тъй като услугата по проекта „Топъл обяд“ в община Сатовча се одобрява масово от потребителите, през 2018 година ползващите я  се увеличиха на 190 като се увеличи с малко, от 2,30 лева на 2,50 лева стойността на ястията включени в топлия обяд за нуждаещите се.

От 01.01. 2019 година по инициатива на кмета Мименов договорът за предоставяне на „Топъл обяд“ по  проекта бе удължен до края на тази календарна година с общ бюджет за цялата му продължителност от 405 621,25 лева.

Освен услугата „Топъл  обяд“ община Сатовча предоставя на нуждаещите се жители и услугата „Домашен социален патронаж“ която се реализира в социалните кухни в селата Сатовча, Кочан и  Слащен където се приготвя храната за жители от 8 населени места – Годешево, Туховища, Ваклиново, Жижево и съответно Слащен, Кочан и Сатовча. Храната се приготвя на символичната цена от 2, 10 лева за храноден, а от самата услуга се възползват 107 души от изброените по горе 8 села.

Наскоро община Сатовча реализира и проект съвместно с Фонд „Социална закрила“ благодарение на който бяха модернизирани с  оборудване и ново обзавеждане на трите кухни – майки в Сатовча, Кочан и Слащен.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ