Свържете се с нас

Таблоид

Super model universe 2018“ Георги Петков от Гоце Делчев – за първи път пред българска медия, след като взе титлата на Филипините

Публикувано

на

 

– Жоро, честитя ти първото място на SUPER MODEL UNIVERSE 2018, про­веден преди седмица на Филипините! Това е поредната награ­да за теб, поредното признание за това, което представля­ваш… Разкажи ни как премина конкурсът, каква беше конкуренцията, как­во беше усещането, след като чу името си и името на България, обявени на първо място?

– Благодаря Ви, всичко мина много добре, конкур­сът се състоеше от някол­ко етапа, а чувството беше страхотно.

– Извън конкурсите за модели и мъжка красота, ти следваш иконо­мика. Как виждаш бъдещето си? Шо­убизнес, мода или предприемачество, икономика…?

– Следвам Полити­чески науки, Евро­пеистика. Модата, снимките и актьор­ството за мен са странична дейност и хоби, по-скоро виж­дам себе си в друга сфера. Въпреки това, харес­вам тези дейности, с които се занимавам и мисля да продължа да го правя.

– Като вече признат SUPER MODEL UNIVERSE 2018, как ще използваш своята по­пулярност? Имаш ли каузи, идеи, които смяташ да реа­лизираш, използвайки своя­ та известност?

– Не бих казал, че имам кой знае колко голяма популяр­ност. В момента снимам нов български сериал, който ще излезе малко след Нова Го­дина и съм зает, но, разбира се, бих се включил в подоб­на кауза с удоволствие.

– Излишно е да питам за обожателките и кандидат­ките за твоето сърце. Пред­полагам, че са много! Но какво се иска от една жена, за да спечели сърцето ти, вниманието ти, времето ти?

– Моето сърце вече е спе­челено, имам човек до себе си и съм много щастлив. От жената до мен искам да бъде интелигентна, добра, красива и разбрана, каквато е всъщност и моята приятел­ка.

– Как реагираха близките ти, семейството ти, на твои­те успехи? Какво е мнение­то им? Имаш ли подкрепата им?

– Разбира се, че имам под­крепата на семейството и приятелите ми. Всички бяха много горди и щастливи като разбраха новината.

– Клишето казва „Красо­тата ще спаси света“, в кои качества на човека вярваш?

– Колкото и клиширано да звучи, аз вярвам в доброто у всеки един от нас. Както и да изглежда един човек, липсата на добрина и човеч­ност обезсмисля всяко друго качество.

– Ти си с неврокопски корени. Град Гоце Дел­чев е земя на хора с буен нрав, смели и устреме­ни… Какво е за теб род­ният край? Какво е усе­щането като се връщаш в родния край, като чуеш за него, когато си далеч? Носталгия, спомени…

– Когато чух българ­ския химн на финала, се почувствах много горд, но и усетих носталгия. Лично аз съм човек, кой­то усеща липсата на ро­дината в момента, в кой­то я напусне.

– Вярващ човек ли си? Приемаш ли визията си като дар от Бог?

– Вярващ съм, разбира се. Всяка вечер благо­даря на Господ за всич­ки и всичко, което ми е дал. Не мисля, че „визи­ята ми”, както казвате, е най-ценното, с което ме е дарил Господ. Се­мейството, здравето и приятелите ми са много

 

по-важни от това.

– Би ли използвал своята популярност за скок в шоу бизнеса? Твои, нека ги на­речем, колеги използваха инерцията на своята попу­лярност да разработят име­то си като светска личност, влизайки например във формати като „ВИП Бра­дър“, инициирайки връзки с известни фолк певици или моделки. Влече ли те свет­ският живот?

– Както казах, не мисля, че все още имам чак толкова голяма популяр­ност. Ще видим какво ще се случи от тук нататък, но не съм си поста­вял като конкретна цел влизане в да­ден фор­мат или нещо друго от споменатото от Вас.

– Какво е за теб суетата? Робуваш ли на суетата?

– Не съм суетен, просто държа на външния си вид. Нещо, което все­ки поддържащ себе си човек прави в 21 век.

– Къде е мястото на пари­те, за да може един мъж да изглежда като теб?

– Не мисля, че въпросът е адекватен. Какво общо имат парите с външния вид на който и да е?

– Какво е мнението ти за политиката? Мислил ли си някога да се занимаваш с политика?

– Все още следвам тази специалност в университе­та, но защо не? Политиката е интересна материя, един ден, ако имам възможност, бих се занимавал и с това.

– Твоите пожелания към нашите читатели?

– Пожелавам на всички да бъдат най-вече живи и здра­ви и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници!

коментара

Новини

Дафина Димитрова: Тази година ще участвам в двете конкурсни вечери на „Пирин Фолк“ – Сандански 2019

Публикувано

на

Дафина Димитрова e родена е на 5 октомври в град Радомир, дипломира с бакалавърска степен по специалността Педагогика на обучението в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, където завършва и допълнителна специалност Народно пеене. След това продължава обучението си в СУ „Св. Климент Охридски” в магистърската специалност „Музикални и компютърни технологии”. Два пъти е награждавана със сребърен медал на фестивала за народни песни и танци „Орфеево изворче” и „Орфеева дарба”. Има и бронзов медал от фестивала „Орфеево изворче” от участието си заедно с групата за професионалисти. По време на следването си е вземала участие като сътрудник и изпълнител в Международен младежки фестивал „ЕвроАрт” – Благоевград. Освен това е участвала и в научни изследвания на тема „Запазване на българския фолклор”, провеждани под ръководството на преподаватели от ЮЗУ  „Неофит Рилски”. През март 2013 е избрана на кастинг, организиран от Diapason Records, сред десетки други кандидати.

В какъв период те намирам в момента, Дафина?

– В период, в който се подготвям тази година отново да участвам на „Пирин Фолк“ Сандански 2019. Обхванали са ме вълнение и еуфория. Записвам две песни. Едната от тях вече е готова, а сега работя по втората. Така че ме намираш в момент, в който ме е завладяло творческото вдъхновение.

Имаш музикално образование, но работиш и извън тази сфера. С какво се занимаваш, когато не пееш?

 – Да, работя в друга сфера, не само в музикалната. Вече 7 години се занимавам с продажбата на стоматологични материали, също така от фармацевтичната индустрия с всичко за устната хигиена. Но въпреки това се стремя да балансирам нещата и да не пренебрегвам по никакъв начин музиката, която толкова много обичам. Пея по събори, сватби и частни партита, също така участвам активно във всички фолклорни концерти, които се организират от моите продуценти Виктор и Ненчо Касъмови и не само. Винаги, когато ме поканят пея и на благотворителни концерти с кауза.

Това потвърждава ли народната поговорката „Музикант къща не храни“?

Не съм много съгласна с тази теза, защото времената в момента са трудни във всяка една сфера. Въпросът е човек да прави това, което обича. Аз обичам музиката, израснала съм с нея и със сигурност няма да спра да пея. Завършила съм за учител по музика, но когато се сблъсках с реалността се оказа, че това не е моето нещо. Аз виждам възпитанието на децата по един начин, а установената система се разминава с моето разбирания.   Така че ако обичаш работата си няма да останеш гладен. Ако не обичаш това, което правиш, със сигурност ще останеш гладен поне, докато намериш себе си….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

Боби Ваклинов: Най-трудно връченият ми „Скункс“ е този на Бойко Борисов!

Публикувано

на

На BG MUSIC Festival 2019 се срещнахме и с Боби Кокера, известен вече повече с истинското си име Боби Ваклинов. Едно момче, което познавам от малък. Момче което вече е мъж и то в доста добра форма.

Боби, приятно ми е, че те виждам тук в Сандански, първо кажи как поддържаш добрата си фигура?

–  И на мен, Методи ми е приятно – с теб се познаваме от времето, когато бях на 13 години и в Благоевград правех първите си стъпки в рап музиката. Иначе за формата – не смятам, че съм в особено добра форма. Ходя поне 3 пъти седмично на фитнес, но откъм хранителния режим не съм достатъчно прецизен и затова все още не успявам да сваля корема и бузите – ха-ха-ха

Под клипа на „ОРИГАМИ“ четох, негативни коментари по твой адрес от рода: “Всеки вече е рапър дори Боби Ваклинов от Господари на Ефира”, “Whaat?? От кога Боби Ваклинов прави песни??”, „Тоя и певец ли ше става, бе?“. За мен лично това показва само невежеството на столичния тийнейджър, който си мисли, че София е България и че само там има рап. Плюят без да знаят, че ти имаш рап кариера преди да започнеш да се занимаваш с журналистика. И ако не се лъжа вече станаха 15-16 год. Какво помниш от първите си стъпки в рап музиката?

  С рап се занимавам от 13-годишен в родния ми Благоевград. Ти си човекът, който ми помогна в първите ми стъпки – ти все пак си доайенът на благоевградската рап сцена – когато през 2003 г. записах първата си песен „България над всичко“, която беше за един конкурс на Sniper records – лейбълът на ди-джей Станчо и Спенс. Впоследствие работих и с Almozz Niggaz – хардкор рап група от Благоевград и всички останали артисти покрай тях – Killer S, Exact, Sasho G, Belega, съжалявам, ако пропускам някой. Впоследствие се намерихме и с Blacky – с когото направихме доста съвместни песни и участия в Югозапада под името „Боби Кокера и Блеки“ – Боби Кокера беше моят рап псевдоним.

Какво стана с артистичния псевдоним „Кокера“?

– Започвайки работа в „Господари на ефира“ през 2009 г. се наложи да използвам истинското си име и така „Кокера“ отстъпи на Боби Ваклинов. „Кокера“ идваше от любимото ми тогава семейно куче, което беше кокер-шпаньол.

С какви очаквания дойде на BG MUSIC Festival 2019

Дойдох, за да представя една от последните си песни „Оригами“, която издадох в началото на годината и се радвам, че в публиката на фестивала видях момичета и момчета, които знаеха текста и пееха с мен….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ