Свържете се с нас

Новини

Влюбени учители от Рибново вдигнаха първата сватба за сезона

Публикувано

на

Влюбени учители от Рибново вдигнаха първата сватба за сезона , Невсе Авдикова и Касим Люманков превърнаха дългата си връзка в  красиво семейство

Два дни гърменското село Рибново и колективът на СУ „Йордан Йовков“ празнуваха голямата сватба на  двамата влюбени от години учители Невсе Авдикова и Касим Люманков .Освен че селото се увеличи с още едно младо семейство то и  семейните двойки в СУ „Йордан Йовков“ пораснаха с още едно щастливо семейство което  ще продължи ръка за ръка да твори и  възпитава подрастващите в Рибново . Целият колектив на училището начело с директора Манчо Джуркин според обичая  в събота бяха гости на младоженеца а вчера гостуваха на булката .  Сватбеният подарък на колегите бе скромен – плик със събрани помежду им пари с които младоженците да купят по тяхно желание спомен от колегите за домът .На вторият ден от сватбата по стар рибански обичай , булката бе превърната в нашарена гелина и така тя бе предадена  от родителите й на младоженеца Касим Люманков за да приеме неговата фамилия. Така  още две семейства  в Рибново Авдикови и Люманкови се сродиха благодарение на любовта на красивите младоженци които  дадоха начало с голямата сватба на своят семеен живот .

Връзката на Невсе и Касим е още от ученическите им години . Невсе  тази година завърши университета и започна работа в СУ „Йордан Йовков“ като ресурсен учител.

Младоженеца Касим Люманков е също учителв гимназията в Рибново .Завършил е история и география .Сега и двамата младоженци карат  магистратури и заявяват че много обичат и държат на професиите си .

Цялото село Рибново се изреди да види  големият  и подбран чеиз на булката и да  поздрави младото семейство . „Тази година булка догодина люлка“ пожелаха на Невсе и Касим директора  на СУ „Йордан Йовков“ Манчо  Джуркин и целият колектив на школото които заедно с всички сватбари се веселиха с младата брачна двойка и родителите им и през двата сватбени дни .

 

 

коментара

Новини

Благоевградският шеф на Топ Преса изгоря с 250 лева!

Публикувано

на

250 лева ще трябва да заплати Методи Байрактарски на мобилен оператор заради сина си известен като  Ice G, най-младият БГ рапър. 12-годишния Георги си купувал разни екстри за любимите си игри от Google Play. За кратко време натрупал 250 лв. показва история на плащането в профила на Гого…. 

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Комитите слизат от планината за „Фолклорна магия“, Банско „Собраа се арамии, арамии банскалии“

Публикувано

на

Възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие, ще бъде демонстрирана на второто издание на Националния фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“. Самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“, гр. Банско и сдружение “Перински айдути“ ще пресъздадат историческия момент от 5 октомври 1912 г. в последния трети фестивален ден.  На 14 юли (неделя) в 12:00 ч. на входа на Градския парк в Банско група въоръжени мъже, облечени като комити, ще запеят „Вървеа Гоце и Яне“, тръгвайки към сцената на фестивала в Градски парк. По средата на парка групата ще спре, за да изиграе тежко хайдушко хоро, след което с изстрели ще оповестят свободата на Банско.   На фона на тържествения звън на банските камбани, комитите ще се качат на сцената, където ги очаква цялото население – деца, майки, бащи и невести. Докато всички са в еуфория от срещата със своите близки, се рецитират комитски бански песни.

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

Организатори: Община Банско и Фен Фолк ТВ

Фестивал „Фолклорна магия“, Банско се провежда с партньорството на Регионален център-София, ЮНЕСКО.

 Медийна група Топ Преса е официален медиен партньор

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ