Свържете се с нас

Новини

Влюбени учители от Рибново вдигнаха първата сватба за сезона

Публикувано

на

Влюбени учители от Рибново вдигнаха първата сватба за сезона , Невсе Авдикова и Касим Люманков превърнаха дългата си връзка в  красиво семейство

Два дни гърменското село Рибново и колективът на СУ „Йордан Йовков“ празнуваха голямата сватба на  двамата влюбени от години учители Невсе Авдикова и Касим Люманков .Освен че селото се увеличи с още едно младо семейство то и  семейните двойки в СУ „Йордан Йовков“ пораснаха с още едно щастливо семейство което  ще продължи ръка за ръка да твори и  възпитава подрастващите в Рибново . Целият колектив на училището начело с директора Манчо Джуркин според обичая  в събота бяха гости на младоженеца а вчера гостуваха на булката .  Сватбеният подарък на колегите бе скромен – плик със събрани помежду им пари с които младоженците да купят по тяхно желание спомен от колегите за домът .На вторият ден от сватбата по стар рибански обичай , булката бе превърната в нашарена гелина и така тя бе предадена  от родителите й на младоженеца Касим Люманков за да приеме неговата фамилия. Така  още две семейства  в Рибново Авдикови и Люманкови се сродиха благодарение на любовта на красивите младоженци които  дадоха начало с голямата сватба на своят семеен живот .

Връзката на Невсе и Касим е още от ученическите им години . Невсе  тази година завърши университета и започна работа в СУ „Йордан Йовков“ като ресурсен учител.

Младоженеца Касим Люманков е също учителв гимназията в Рибново .Завършил е история и география .Сега и двамата младоженци карат  магистратури и заявяват че много обичат и държат на професиите си .

Цялото село Рибново се изреди да види  големият  и подбран чеиз на булката и да  поздрави младото семейство . „Тази година булка догодина люлка“ пожелаха на Невсе и Касим директора  на СУ „Йордан Йовков“ Манчо  Джуркин и целият колектив на школото които заедно с всички сватбари се веселиха с младата брачна двойка и родителите им и през двата сватбени дни .

 

 

коментара

Новини

ГЕРБ-Перник направи дарение за родилното отделение в пернишката болница

Публикувано

на

Женската организация на ГЕРБ-Перник и общински съветници от партията в местния парламент направиха дарения за родилното отделение  и отделението по Неонатология  на МБАЛ „Рахила Ангелова”  по случай  Деня на родилната помощ. Представителите на ГЕРБ и тази година не изневериха на традицията и откликнаха на нуждите на болничното заведение, като закупиха два хладилника.Дамите бяха посрещнати от директора на АГО д-р Йвайло Лазов и неговия екип, които благодариха за благородния жест.„Подобни благотворителни актове за Бабинден вече се превърнаха в традиция за Жени ГЕРБ-Перник.  Дарението за родилното отделение на лечебното заведение в Перник традиционно идва от Жени ГЕРБ“, сподели областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник Елза Драгомирова.  Тя отбеляза, че със събраните средства от кампанията за издаване пластмасови капачки  и средства, дарени от общинските съветници на ПП ГЕРБ, е закупен електроуреда за детското отделение.
„Предали сме над 500 килограма капачки. Казвам това, защото дължим уточнение към всички граждани и институции, които взеха участие в нашата кампания“, сподели лидерът на Жени ГЕРБ-Перник. Тя отбеляза, че една туба от 10 литра, събира килограм и половина капачки и изказа благодарност към всички, които станаха съпричастни с кампанията. Д-р Драгомирова се обърна  думи на благодарност към  хуманен труд на хората, съдействащи за появата на новия живот. „В изпълнение на своята хуманна професия през годините вие сте поели за живот стотици бебета. Желая ви много здраве, лично щастие, професионални успехи, защото от вашия професионализъм, се ражда новата надежда“, сподели още тя.
По традиция Денят на родилната помощ в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ започна с ритуал по измиване ръцете на директора на акушеро-гинекологичното отделение д-р Ивайло Лазов. Д-р Лазов поздрави лекарите и акушерките с професионалния празник, като пожела на екипа на двете отделения- АГ и отделението по неонатология, да посрещат новия живот с чисти ръце и открито сърце и тази година в Перник да бъде даден нов живот на още повече в бебета. За празника медиците от родилното отделение спазиха народната традиция и разчупиха питка за здраве.

коментара

Продължете с четенето

Новини

С красиви изпълнения по фигурно пързаляне бе открита ледената пързалка в Благоевград

Публикувано

на

С уникални изпълнения по фигурно пързаляне беше открита ледената пързалка в центъра на Благоевград. В програмата участие взеха фигуристите от спортен клуб „Ледени искри“, които показа грация върху леда. Жители и гости аплодираха бурно Мария Илинова, Тея Николаева, Венета Симеонова, Виктория Златкова,  Александра Александрова и Ива Андреева.

Програмата продължи с изпълнения на децата музикално училище „Престо“.

Десетки малчугани с нетърпение очакваха да се качат на най-новия атракцион в центъра на града.

Ледената пързалка ще остане в Благоевград до 1-ви март.  Ледената пързалка е с размери 12×25 м. Цените за ползване на съоръжението, заедно с наем на кънки, е 7 лева за 30 минути и 9 лева за 1 час. За деца под 12 годишна възраст таксата е 5 лева за 30 минути и 7 лева за един час.  Има възможност и за целодневно ползване на пързалката, като цената, заедно с наема на кънки е 18 лева. Неограничено ползване на съоръжението за целия престой е 75 лева. Придружителите на деца до 7 години ще използват леденото съоръжение срещу 50% от цената.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ