Свържете се с нас

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО В ТОП ПРЕСА! ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДАНЪЦИТЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

Публикувано

на

За следващата година увеличението е от 45 на 57 лева, а през 2020 година се очаква нейният размер да достигне 95 лева на тон

Увеличение на таксите за сметосъбиране гласуваха общинските съветници в Гоце Делчев на своята последна сесия за 2018 година.

За следващата година таксата „отчисление“ ще се увеличи от 45 на 57 лева, а през 2020 година се очаква нейният размер да достигне 95 лева на тон. Таксата за оператора на депото край Гоце Делчев също ще се увеличи от 11 до 17 лева на тон.

„За тази година бяхме предвидили 1 653 200 лева, а за 2019 година ще са 1 837 330 лева. Ще се наложи увеличаване на такса „битови отпадъци“ за жителите на населените места в общината“, обясни Мария Грозданова – директор на дирекция „Местни данъци и такси“ към Община Гоце Делчев.

За Мосомище увеличението е от 7,8 на 8,4 промила. Най-новото село в общината – Попови ливади ще е с 9,2 промила, а Борово – с 5,6. От 5,5 на 7,3 промила скача таксата за Баничан. За Господинци тя ще скочи от 29,44 на 37 промила. В Буково увеличението е от 10,16 на 12,9 промила, в Лъжница – от 11,86 на 15, в Корница също ще бъде толкова, а в Брезница от 10,46 става 11 промила.

Общинският съветник от ГЕРБ Костадинка Богданова изрази своето недоволство от факта, че се неглижира събирането на такса „битови отпадъци“ от фирми. По думите й, това се превръща в тенденция. Тя заяви, че има фирми с по 38 000 лева дългове от тази такса.

За миналата година физическите лица дължат общо 57 хиляди лева от нея, а юридическите – 119 хиляди.

коментара

ВИДЕО

НЕУДОБНИТЕ! Жена подложена на ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство…

Публикувано

на

Нова покъртителна история показва Методи Байрактарски в рубриката си „БЕЗУМИЦИ“

42-годишната Мария разказа истинската история за нейното отвличане. Това което разпространиха медиите не е истината. Тя изля мъката си и страховете си. Имало е ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство… Гледайте  в онлайн поредицата  „НЕУДОБНИТЕ“.

Вижте и безпощадният коментар на Веселин Стаменов и Мариета Димитрова!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Класноурочна „симфония“ създадоха учениците и учителите в НПГ в Г. Делчев

Публикувано

на

Интердисциплинарният урок  на тема „Симфония“ бе елегантно предизвикателство да се разчупи класическата урочна рамка и неочаквано, но с фина логичност да се обединят в естествена взаимовръзка биология, химия, физика, музика и литература.

Такъв нестандартен модел на урок бе представен  от преподавателите и учениците в Неврокопска професионална гимназия „Д.Талев“ в Гоце Делчев.   Темата-  феноменът  „Светлина“ –  стартира с библейския текст за сътворението на света , асоциативно се вплете в звуците на „ Четирите годишни времена“ на Вивалди, за да излезе от въображаемия свят на изкуството и да  поеме по реалните пътища на науката, където  светлината бе разгледана от гледната точка на физиката, химията и биологията. Целта на урока бе да се представи връзката между светлина, фотосинтеза, хранителни вещества, здравословно хранене и здравословен начин на живот, като се  използва за обща рамка структурата на музикалното произведение  симфония.  Всички елементи на симфонията намериха оригинално приложение в урока. В него „ симфоничният оркестър“ бе съставен от ученици – научни работници във физически и химически лаборатории, биолози – новатори, диетолози, лекари, фармацевти, спортисти, шеф-готвачи. Учениците експериментираха, доказваха  по химичен път наличието на нишесте и белтъци, също така функционалните групи, които изграждат въглехидратите; представени бяха фазите на процеса фотосинтеза. Научните и експерименталните факти бяха практически вложени в съвети и тестове за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Учениците се превъплътиха и в лекари – гастроентеролози и диетолози, провеждащи  импровизирани прегледи; както и във фитнес инструктури, даващи практически съвети за здравословен начин на живот.  Също така полезни ястия бяха предложени и от шеф-готвачите на НПГ. Урокът бе широкоспектърен, многопластов, но най-вече с практическа насоченост и  с висока степен на полезност. В него бяха обединени ученици от 8,9,10 клас с общи интереси по природни науки. Преподавателите използваха богат набор от интерактивни методи и техники на преподаване, но доминиращият бе проектният метод, при който учениците, напътствани от учителите си, сами създаваха и защитаваха своите проектни задачи.

    Интердисципринарният урок бе наблюдаван от старши експерт по природни науки при РУО- Благоевград – г-жа Стоянова, от Ръководството и преподаватели на НПГ,  както и от   преподавателите по природни науки от  училища в общината и от Сатовча.  Неслучайно бе избрана и датата за интерсеното събитие – в наверечието на 22 март – Световният ден на водата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ