Свържете се с нас

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО В ТОП ПРЕСА! ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДАНЪЦИТЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

Публикувано

на

За следващата година увеличението е от 45 на 57 лева, а през 2020 година се очаква нейният размер да достигне 95 лева на тон

Увеличение на таксите за сметосъбиране гласуваха общинските съветници в Гоце Делчев на своята последна сесия за 2018 година.

За следващата година таксата „отчисление“ ще се увеличи от 45 на 57 лева, а през 2020 година се очаква нейният размер да достигне 95 лева на тон. Таксата за оператора на депото край Гоце Делчев също ще се увеличи от 11 до 17 лева на тон.

„За тази година бяхме предвидили 1 653 200 лева, а за 2019 година ще са 1 837 330 лева. Ще се наложи увеличаване на такса „битови отпадъци“ за жителите на населените места в общината“, обясни Мария Грозданова – директор на дирекция „Местни данъци и такси“ към Община Гоце Делчев.

За Мосомище увеличението е от 7,8 на 8,4 промила. Най-новото село в общината – Попови ливади ще е с 9,2 промила, а Борово – с 5,6. От 5,5 на 7,3 промила скача таксата за Баничан. За Господинци тя ще скочи от 29,44 на 37 промила. В Буково увеличението е от 10,16 на 12,9 промила, в Лъжница – от 11,86 на 15, в Корница също ще бъде толкова, а в Брезница от 10,46 става 11 промила.

Общинският съветник от ГЕРБ Костадинка Богданова изрази своето недоволство от факта, че се неглижира събирането на такса „битови отпадъци“ от фирми. По думите й, това се превръща в тенденция. Тя заяви, че има фирми с по 38 000 лева дългове от тази такса.

За миналата година физическите лица дължат общо 57 хиляди лева от нея, а юридическите – 119 хиляди.

коментара

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО: Транспортен ковьоз, последно поколение, дариха на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Транспортен ковьоз от най-ново поколение, дариха днес, на Петльовден, на общинска болница „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев. Благодетелят е, чаровната млада майка, Десислава Николова.

Самата тя е имала проблемна бременност която наложило преждевременно раждане. За своите преживявания, борби и съвети към жени с подобен проблем, Николова описва в книгата си „Щастлива и красива бременност като моята“. Книгата предизвиква небивал читателски интерес и авторката решава да се посвети на своя казуза за подпомагане на болници с дарение на специални транспортни ковьози. Средствата, Десислава Николова набира от продажбите на книгата. След свое проучване, тя решава коя болница да дооборудва с ценната апаратура. „Гоцеделчевската е болницата с голям брой раждания а в района има около 70 населени места много от които са отдалечени от града и това бе основание да избера този град за поредното си дарение“, обясни Десислава Николова.

Управителят на общинска болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, Д-Р Мария Радойкова и неонатолигът, д-р Евдокия Бъчварова изказаха искрени благодарности на дарителка за дарението, а Десислава Николова пожела в болницата да се раждат много и само здрави и щастливи деца и много рядко да се налага да ползват новото оборудване.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ