Свържете се с нас

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО В ТОП ПРЕСА! ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДАНЪЦИТЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

Публикувано

на

За следващата година увеличението е от 45 на 57 лева, а през 2020 година се очаква нейният размер да достигне 95 лева на тон

Увеличение на таксите за сметосъбиране гласуваха общинските съветници в Гоце Делчев на своята последна сесия за 2018 година.

За следващата година таксата „отчисление“ ще се увеличи от 45 на 57 лева, а през 2020 година се очаква нейният размер да достигне 95 лева на тон. Таксата за оператора на депото край Гоце Делчев също ще се увеличи от 11 до 17 лева на тон.

„За тази година бяхме предвидили 1 653 200 лева, а за 2019 година ще са 1 837 330 лева. Ще се наложи увеличаване на такса „битови отпадъци“ за жителите на населените места в общината“, обясни Мария Грозданова – директор на дирекция „Местни данъци и такси“ към Община Гоце Делчев.

За Мосомище увеличението е от 7,8 на 8,4 промила. Най-новото село в общината – Попови ливади ще е с 9,2 промила, а Борово – с 5,6. От 5,5 на 7,3 промила скача таксата за Баничан. За Господинци тя ще скочи от 29,44 на 37 промила. В Буково увеличението е от 10,16 на 12,9 промила, в Лъжница – от 11,86 на 15, в Корница също ще бъде толкова, а в Брезница от 10,46 става 11 промила.

Общинският съветник от ГЕРБ Костадинка Богданова изрази своето недоволство от факта, че се неглижира събирането на такса „битови отпадъци“ от фирми. По думите й, това се превръща в тенденция. Тя заяви, че има фирми с по 38 000 лева дългове от тази такса.

За миналата година физическите лица дължат общо 57 хиляди лева от нея, а юридическите – 119 хиляди.

коментара

ВИДЕО

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! Хеликоптер кацна на стадиона в Гоце Делчев за да транспортира по спешност Румен Траханов – Чомбето!

Публикувано

на

Хеликоптер на ЗД „Лев Инс“ кацна преди броени минути в град Гоце Делчев, на градския стадион, за да транспортира местния бизнесмен, живеещ дълго време в САЩ, Румен Траханов – Чомбето. Траханов пострада днес при ПТП, като необезопасен се натресе в корпуса на джип. В слудствие на удара, Траханов има доста наранявания, счена таз, прешлени, ребра и други сериозни травми. По информация на Топ Преса, той бил в съзнание и сам поискал задено със свои близки да бъде транспортиран в столицата и по специално в Пирогов, за да му бъдат извършени животоспасяващи операции. Според местните медиц;и, състоянието му е тревожно, има доста наранявания но шансовете за възтановяване били добри. Топ Преса се моли заедно с всички негови близки, Траханов да се оправи възможно най – бързо.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

НПГ „ Д.Талев“ тържествено посрещна своите спортни шампиони /ВИДЕО/

Публикувано

на

Тържествено посрещане в двора на училището подготви Ръководството на НПГ „ Д.Талев“ за състезателите от спортните отбори на училището, станали национални победители. Всички ученици от Неврокопската професионална гимназия с гордост, радост и силни аплодисменти посрещнаха шампионите на училището, донесли спортна слава на гимназията в цяла България.

Под звуците на песента „ We Are The Champions“ на Qeen и под звуците на възторжените ръкопляскания на съученици, медалистите бяха наградени от директора на училището – г-жа Мария Георгиева. Успехите на отборите на републиканските спортни игри са категоричен знак за качествената подготовка на спортистите в НПГ.

Училищният отбор по хандбал, с ръководител старши учител Илия Павлов, завоюва трето място на Държавните първенства по хандбал за юноши 8-10 клас в Добрич. Момчетата на НПГ с лекота се наложиха над отбора на Езикова гимназия „ Гео Милев“ – Добрич. Играха сърцато, като перфектен отбор – с много добра защита, отлични техники и самодисциплина. В близките години от Гоце Делчев и региона няма друг ученически отбор с такъв успех. Ученикът Борислав Партенов от 9г клас бе избран в „Идеалната седмица“ / това са най-добрите седем играчи от първенствата/. 

Освен отбора по хандбал, бяха наградени републиканските победители по тенис на маса – Ерай Нафузчи – 8а клас, Тони Маламов – 8в клас, Михаил Дарев – 10в клас, Борислав Вълчев – 10в клас и победителката по канадска борба – Мария Попова от 9б клас. Всички те са ръководени от старши учител Димитър Самандов.


Преподаватели, треньори и ученици са сигурни в следващите, още по-високи, победи на учениците от НПГ. А спортистите на НПГ продължават с тренировките и усилват хъса си за още спортни върхове.

Снимка: Радио „В-99“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ