Свържете се с нас

ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев, пред Топ Преса: Моята работа е много отговорна и съм наясно, че паралелно с подобряването на средата за живот и доходите, очакванията на хората към нас растат. Това само ме мотивира да продължавам да работа още по-усилено

Публикувано

на

Г- н Мацурев, каква беше 2018 година за вас в професионален план?

– Изминалата година беше белязана с много работа и напрежение в Народното събрание. Заедно с колеги от ПГ на ГЕРБ внесохме много предложения за изменения в редица закони. Удовлетворен съм, че голяма част от предложенията бяха приети в пленарна зала от народните представители.
Проведох и множество приемни дни. По време на тях се срещнах със стотици граждани, на които – вярвам – съм бил полезен.
От моите лични впечатления, а и от разговорите ми с хора от цяла България – мога да заявя категорично, че ПП ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов водят страната към просперитет и изпълняват своите предизборни ангажименти. Доказали сме своята воля да модернизираме България, като за целта е нужно гражданите да продължават да ни гласуват доверието си, а ние ще им се отплатим с реални резултати и европейски доходи.
Често повтаряме, че ПП ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов не делят общините на „наши“ и „ваши“, но за разлика от други политически формации – ние се позоваваме единствено на факти и не си позволяваме да вкарваме обществото в заблуждение. Поредното доказателство за това дойде в средата на тази седмица – правителството отпусна над 10 млн. лв. за общините в Благоевградска област. Средствата са за извършване на текущи ремонти на улици, подмяна и реконструкция на водопроводи и мостови съоръжения и други приоритетни обекти. Искам да отбележа нещо много важно – правителството не е лишило нито една от 14-те общини в областта от средства, без значение каква е партийната принадлежност на кметовете. Тази седмица, правителството на Бойко Борисов одобри допълнителни трансфери от бюджета за реализиране на важни инфраструктурни проекти по региони на обща стойност 151,7 млн лева. Това са средства за ремонт на пътища, улична мрежа, осветление, модернизиране на градската среда и др. Те потвърждават ангажимента на държавата към всички населени места и ще доведат до подобряване благосъстоянието на хората. Отпуснатите средства за област Благоевград са както следва:

За община Банско са преведени 937 950 лв. за основен ремонт на съществуващо езеро, зелени площи, парково осветление и алейна мрежа около езерото в градския парк.
Община Белица получава 850 000 лв. за проект „Обновяване на площади и паркови пространства в Белица и селата Бабяк, Горно Краище и Дагоново.
Гоце Делчев – С над 1 млн. лв. ще се реконструират и ще се извършват текущи ремонти на улици в селата Брезница, Буково, Корница, Господинци, Борово и Лъжница в общината.
Община Сатовча получава 900 000 лв. за изграждане на външни водопроводи в селата Годешево и Туховища и за ремонт на улици.
Община Гърмен – Над 1 млн. лв. получава общината, като от тях 700 000 лв. ще се изразходват за рехабилитация на уличната мрежа в населените места на общината, 20 000 лв. са предвидени за изграждане на детска площадка в двора на СУ „Йордан Йовков” в село Осиково. 60 000 лв. са за подмяна на централния водопровод на село Скребатно.
За реконструкция на моста над р. Канина между селата Огняново и Марчево са осигурени 80 000 лв.
158 000 лв. са отпуснати на днешното правителствено заседание за доизграждане на физкултурния салон в Обединено училище „Св. Климент Охридски” в село Дебрен.
За община Хаджидимово са осигурени 400 000 лв. за благоустрояване на улици в селата Абланица, Беслен, Блатска и Теплен.
По бюджета на община Якоруда са преведени 850 000 лв., като от тях 750 000 лв. са предвидени за пътя Конарско – Бел камен и 100 000 лв. за реконструкция на площад и градска градина.
Община Петрич получава 1 млн. лв. за изграждане на социален комплекс за хора с увреждания.
1млн. лв. са отпуснати на община Сандански за изграждане на пътна връзка за обект „Спортно-рекреационен център”.
За ремонт на уличната мрежа в села на община Разлог са осигурени 600 000 лв.
1млн. лв. получава община Симитли за ремонт на улици в съставните села на общината.
В постановлението на Министерския съвет са предвидени 580 000 лв. за община Струмяни, с които да се изгради нов водопровод, мръсен канал и асфалтиране в село Микрево.
Като народен представител от Благоевградска област искам да изразя личната си благодарност към премиера Бойко Борисов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за проявяваното разбиране, подкрепа и съдействие за реализация на важни за областта проекти. С тяхна помощ регионът се променя всеки ден, осъществяват се идеи, които променят областта и подобряват живота на хората.

А каква бе годината в личен план за вас?
– Тази година бе най-щастливата в живота ми. Раждането на дъщеря ми Мила промени нагласите ми към всичко, което ме заобикаля. Тя стана център на живота ни със съпругата ми..

Успяхте да запазите доброто си име и уважението пред хората?
– Надявам се, че успях и то не само като депутат, но и с личната си съпричастност към проблемите на гражданите. Моята работа е много отговорна и съм наясно, че паралелно с подобряването на средата за живот и доходите, очакванията на хората към нас растат. Това само ме мотивира да продължавам да работа още по-усилено.

Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?
– Празниците ще прекарам както всяка година в Банско. Ще бъда със семейството си, близки и приятели. Очаквам и много гости.

Какво планирате за 2019 г. в професионален план?
– 2019 година ще бъде белязана от два вота. Предстоят европейски и местни избори. Вярвам, че единствено европейското политическо семейство на ГЕРБ – ЕНП, може да осигури траен просперитет на Стария континент и може да се справи с тежките предизвикателства пред Съюза. Колкото до местния вот – самият факт, че ГЕРБ управлява изключително успешно близо 130 общини, в които живеят приблизително около 5,5 млн. души, е доказателство, че хората оценяват нашата работа на местно ниво. Вижте Банско – при управлението на кмета Георги Икономов общината изцяло промени облика си и продължава да се движи във възходяща линия.

Предстоят коледните и новогодишните празници, какво ще пожелаете на българският народ?

– Използвам тази възможност, която ми предоставихте, за да поздравя Вашите читатели и всички граждани от Благоевградска област с настъпващите празници. Пожелавам на всички весела Коледа и нека новата година да е пълна с безброй радостни моменти.
А на вестник „Топ Преса“ пожелавам още много верни читатели.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

ГЕРБ

Младежите  стартираха кампания „Непознатият Перник“

Публикувано

на

С поредица от инициативи под надслов „Непознатият Перник“ МГЕРБ ще отбележат 90-та годишнина от обявяването на Перник за град. Началото на кампанията младите хора поставиха с изработване и монтиране на две информационни табла в Природен парк „Витоша“. Инициативата бе съпътствана с поход в Природния парк, с който те насочиха обществения фокус върху едно прекрасно място за активен отдих на перничани и гостите на града. Мястото не е избрано случайно, тъй като то се свързва с развитието на туристическото движение в България. В инициативата участие взеха областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, организационният секретар Владислав Караилиев и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, които изразиха удовлетворението си както от постигнатия резултат, така и от социалната ангажираност на младите хора. Първата табела беше поставена в началото на Природен парк „Витоша“. Тя разказва историята на Туристическото движение в Перник. Втората – в близост до хижа „Селимица“, като съдържа любопитна информация за хижата и нейните строители. Младежите от ГЕРБ благодариха на Регионален исторически музей-Перник, които съдействаха с информация и снимки. „С тази инициатива даваме началото на мащабна кампания, с която ще покажем важни събития и лица от историята на града, оставили траен отпечатък в развитието на България и Европа. Ще представим прелюбопитни факти от „Непознатия Перник“, които не се изчерпват единствено с индустриалното развитие и средновековната крепост“, сподели областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров. Младежите отправиха своето послание да запазим красивата българска природа и да споделяме прекрасни мигове с нашите близки и приятели.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев награди победителите в лекоатлетически турнир „Децата на Перник“

Публикувано

на

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и кметът на най-големия пернишки квартал „Изток“ Емил Костадинов лично връчиха наградите на победителите в третия лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ под надслов „Бягай с усмивка“. Младите спортисти бяха подкрепени и от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която им пожела с лекота да покоряват високите върхове.

„Толкова много деца, толкова много енергия и усмивки са събрани в този хубав спортен празник“, сподели градоначалникът.Кметът на „Изток“ напомни на младите хора , че спортът учи на дисциплина и да не забравят училището.„Щастлив съм, защото всяка година година лекоатлетическият турнир събира все повече деца. Както подсказва и мотото ни „Бягай с усмивка“, не е важно да си първи. Важно е участието. За нас всички вие сте победители“, каза Костадинов.

Състезанието се организира от най-голямото пернишко кметство „Изток“ и националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова.Целта на инициативата е да популяризира леката атлетика, представяйки бягането като начин на забавление, насочена към откриване на нови таланти в този спорт.В зависимост от възрастовите групи момичетата и момчетата пробягваха разстояние от 100, 200, 300, 500 и 1 000 метра. Трасето е асфалт и една обиколка беше 500 метра. В надпреварата се включиха момичета и момчета с увреждания на възраст от 5 до 13 години. Те се състезаваха в дисциплината 100 метра с и без придружител, като всички завършили получиха награди. В индивидуалното класиране заелите първите три места получиха медали, а до шесто място – грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се училищни отбори пък бяха удостоени с купи. / Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ