Connect with us

Новини

Уникален проект! Камерна опера и джаз формация „София“ представиха „АББА-МАНИЯ“ в Благоевград

Published

on

Оркестър на Камерна опера – Благоевград и джаз формация „София“ изправиха публиката в зала „Яворов“ на крака, като изнесоха уникален концерта „АББА-МАНИЯ“. Те представиха най-обичаните и популярни песни на легендарната шведската група .  Публиката булвално слезе на сцената, за да танцува на вечните хитове на „АББА“. Заедно с творците, публиката в Благоевград пя златни хитове като  „Voulez-vous“,  „Lay all your love on me“, “Mamma Mia“ , „SOS“, „Money, money, money“. Тематично, в зала „Явров“ прозвуча и неостаряващата песен „Happy  New Year“ и още много песни. Концертът привлече хора от различни поколения. Всяка песен бе аплодирана бурно от присъстващите на концерта.

Музикантите бяха поздравени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. На сцената излезе и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. „Благодаря на всички, които дойдохте днес в тази зала, за да видите, че Камерна опера не е закрита, а работи и ще продължава да работи. Въпреки всички фалшиви новини, тези прекрасни музиканти отново показаха, че са изключителни професионалисти“, каза Христина Шопова.

  „АББА-МАНИЯ“ е  част от Коледната програма на Община Благоевград „Следвай звездата, озари пътя“. Музикалните произведения са адаптирани и аранжирани за камерен оркестър, рок-група и електрическа цигулка.      Диригентът  Свилен Симеонов водеше музиката, а Ралица Петкова свиреше и радваше с  ел. цигулка.

коментара

Новини

Стотици ежедневни нарушения извършени с любезното съдействие на „Паркинги и гаражи – Благоевград“…

Published

on

„Паркинги и гаражи – Благоевград“ – безполезни!!! Атанасов, подай оставка… Е призив, който повтаряме от доста време. И за да не бадем голословни, периодично публикуваме нарушенията на общинското дружество…

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

коментара

Continue Reading

Новини

Иван Кацарски от Благоевград: Доживяхме! Недоразумението,което сполетя Благоевград-Томов си тръгва

Published

on

Доживяхме ……….. недоразумението, което сполетя Благоевград Томов/Павлова си тръгва. Това е кметския екип, който официално поиска рекет от Jumaya Stage Festival в размер на 5000 лв за провеждането на третото издание на фестивала. Това е дискриминация , това е първия кмет , който рекетира благоевградските организатори на културни събития , но за сметка на това щедро раздава на софийските. Бяха похарчени над 60000 лв за Благоевград Джаз фест 2020 при 50-60 човека зрители , ако имаха време ,щяха да подарят още 400000 лв за Милениум фест на същия софийски промоутър … Можех да ги осъдя , но сметнах за ненужно , тъй като в крайна сметка благоевградчани плащат сметката …

 

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ