Райна Ванчева с награда на СБУ „Журналист на годината“ за 2018г.

Райна Ванчева и Сюзън Флокън

Райна Ванчева от Радио Благоевград получи престижната награда „Журналист на годината“ за 2018г., присъдена й от Синдиката на българските учители.

Един от разпознаваемите гласове на Радио Благоевград Райна Ванчева бе удостоена с този приз на Двадесетия юбилеен национален конкурс на Синдиката на Българските учители. Престижната награда „Журналист на годината“ е за високо професионално и обективно отразяване дейността на Синдиката на българските учители.

Наградата на Райна Ванчева бе връчена от Сюзън Флокън – директор на Европейския синдикален комитет по образование и Красимир Вълчев – министър на образованието и науката.

Официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса на СБУ бе в столицата. В останалите категории, отличените за област Благоевград са: Росица Тумбева – учител по биология в СУ „Братя Каназиреви“ – Разлог и председател на общинския координационен съвет на СБУ в Разлог в категория „Синдикалист на годината“, Стефка Христова – директор на ПГ „Алеко Константинов“ – Банско и председател на общинския координационен съвет на СБУ в Банско в категория „Най-добър социален партньор – директор“, Николай Георгиев – кмет на община Кресна в категорията „Най-добър социален партньор – кмет“.

Всички наградени взеха участие  и в Тридесет и осмия Синдикален съвет на Синдиката на българските учители на тема „Хуманизмът в образованието“.

Екипът на Радио Благоевград честити наградите на всички отличени и най-специално на нашата колежка Райна Ванчева!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене