На Игнажден ученици от СУ „Никола Вапцаров”-Хаджидимово се превръщат в полазници ,тръгват по домовете на възрастни и самотни хора с коледни пакети с хранителни продукти

В истински полазници , както повелява  традицията на светлия християнски празник Игнажден който се празнува  утре, ученици от  „Никола Вапцаров”-Хаджидимово ще посетят  и ще зарадват с пакети хранителни продукти  възрастни и самотни хора .

От  близо месец , дванадесетокласниците от школото в Хаджидимово се готвят за този ден . Те  организираха коледна благотворителна кампания за събиране на хранителни продукти с цел подпомагане на хора в нужда,която премина под мотото  „Да дарим надежда на всеки”.

В благородната кампания на дванадесетокласниците , под тяхно ръководство се включиха  и участваха ученици и от останалите класове на СУ „Никола Вапцаров”.

Днес,   в навечерието на светлия християнски празник събраните по време на кампанията хранителни продукти бяха пакетирани от сръчните и с добри сърца ученици и вече са  подготвени  да бъдат раздадени  от утре на връх празника  от игнажденските полазници на възрастни и хора в нужда .

„Коледа е най-светлият християнски празник, защото заедно със Спасителя се ражда и надеждата във всяко сърце, надежда за доброта и любов между хората. Но магията на този празник можем да усетим само ако станем съпричастни към съдбата на болните и на хората в нужда.
Ние -12. клас, го направихме!
Направете го и вие!
Нека бъдем по – добри!
На Коледа стават чудеса!“ споделиха въодушевените дванадесетокласници от СУ „Никола Вапцаров”- Хаджидимово

Много характерен за празника Игнажден  е обичаят „полазване“. От това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден се гадае каква ще бъде и следващата година. Ако човекът е добър и сполезът му през годината е бил щастлив, го благославят и го канят на следващата година пак да е полазник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене