След двуседмична свобода! Емил Първанов-Ембака отново в ареста

Измениха мярката за неотклонение на Eмил Първанов-Ембака, осъден на 12 години затвор за убийството на легионера Николай Чивиевв, в “задържане под стража”. Решението е на Апелативен съд.

По-рано този месец окръжните магистрати пуснаха Ембака под домашен арест, след като семейството на 39-годишният  Емил Първанов се увеличи с още един член, тъй като съпругата му Десислава наскоро е родила второто им дете.

Вчера точно в 15.30 часа съдебна охрана е извела Първанов от дома му. Той е откаран в следствения арест в Сандански.
Емил Първанов бе оправдан по обвинението за убийство по хулигански подбуди и признат за виновен по първоначалното обвинение – обикновено убийство. Той бе осъден да изплати обезщетение на тримата наследници на Николай Чивиев в общ размер от 340 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, както и съдебни разноски за около 17 000 лв.
Екшънът се разигра на 26 юни 2015 г. на затворената за ремонт отсечка на АМ “Струма” между санданските села Левуново и Ново Кономлади след автогонка между координатора на строителния обект Николай Чивиев и Ембака. При разправията легионерът извадил палка и започнал да троши автомобила на санданчанина, в който била съпругата му Десислава. На Първанов му паднала пердето и започнал да хвърля камъни по Чивиев, като един от тях го улучва и му разбива главата, а в резултат на черепно-мозъчната травма по-късно умира.
Към момента Ембака се води неосъждан по случая, тъй като присъдата не е влязла в сила.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене