Пътят от Хаджидимово до върха на Европа! Еврокомисарят Мария Габриел получи в Париж наградата „Влиятелна жена 2018″

Българският еврокомисар Мария Габриел днес получи в Париж наградата „Влиятелна жена 2018″ на пиар агенцията „Албера консей“ в категория „Политическа надежда“

„Тази награда е за много силната й ангажираност за Европа и за мястото на жените в Европа„, заяви председателката на агенцията Патрисиа Шаплот. Наградата е учредена през 2014 г. за привличане на вниманието върху нови женски лица, които да служат като модел за поведение за младите.

Под заглавие „Мария Габриел, влиятелна жена“ френският делови всекидневник „Лез еко“ посвещава статия на 39-годишната българска еврокомисарка за дигиталните технологии., съобщава БТА

Мария Габриел е убедена европейка, която си създаде име в Брюксел, като започна борба срещу фалшивите новини, и също така се бори за равенството на половете в професионалната среда. Осемнадесет месеца, след като получи ресора „Дигитална икономика“, близката до консервативния български премиер Бойко Борисов българска еврокомисарка показа, че тежи на мястото си, въпреки че бе с най-малък опит сред колегите си в Комисията.

„Тя е интелигентна, работлива и пряма, много повече от доста мъже, които вечно шикалкавят. В преговорите е твърда и ако е необходимо се бори, например за бъдещия бюджет на дигиталната икономика. Успява да е убедителна благодарение на доброто си познаване на темите„, свидетелства френската евродепутатка от Европейската народна партия Франсоаз Гростет.

Основните въпроси, по които работи Мария Габриел, са борбата срещу фалшивите новини, реформата на авторските права в интернет и междуфирмената търговия на големите онлайн платформи. Тя залага на прагматизма, осъзнавайки, че всяка европейска реформа е поредица от малки стъпки, пише вестникът.

„Умее да печели битките малко по малко, за да постигне целта си„, казва нейна близка сътрудничка, която описва Мария Габриел като „перфекционистка, въодушевена и взискателна, но много човечна като ръководител, за разлика от някои по-възрастни и по-наставнически настроени комисари„

Мария Габриел е най-успелия политик от ПП ГЕРБ в област Благоевград, тя е родена в Хаджидимово. От години Мария Габриел дава поводи за гордост на съпартийците си с международното признание за работата и за България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене