Представяне на книгата ,,Шепа живот- зрънце щастие“ на авторката Ширин Салимова в Хаджидимово

По повод патронният празник на Средно училище ,,Никола Вапцаров“  на 05.12.2018 г. в един от дните посветени на патрона на училището в Хаджидимово бе поканена авторката на книгата ,,Шепа живот –зрънце щастие“ – Ширин Салимова.

Шепа живот – зрънце щастие“ е изключително интересно преплитане на житейските съдби на две жени, отдали всички свои сили за семействата си. Авторът не поучава, а с повествованието реди адна наистина пъстра картина на бит, нрави и обичаи, в което основната плетеница е любовта.

Мероприятието се проведе в залата на Общински съвет. В препълнена зала се събраха  хората , които обичат да четат и ценят хубавата книгаПредставянето протече много емоционално и вълнуващо,както за авторката, така и за присъстващите.

Какво знаем за авторката-Ширин – това е една прекрасна жена,прекрасна майка,прекрасна учителка,човек с голямо Ч.

Ширин – това  е една смела жена набрала кураж да разкрие неща  ,на които обикновено мълчим  или  се срамуваме да говорим,заради  стари догми и обществени нагласи.Болка,която таим в себе си, болка,която ни наранява,която  травмира  децата и  близките ни.Не мисля ,че проблемът Домашно насилие  може да бъде решен с каквито и да е конвенции.Щом има смели жени като Ширин,щом има книги като ,,ШЕПА ЖИВОТ – ЗРЪНЦЕ ЩАСТИЕ“ .Просто ни трябва смелост ,за да бъдем като дърветата,да изхвърлим старите листа и да започнем  от начало.

 

За настроението  на всички присъстващи пя ученичката от 7 клас Гергана Атанасова . Освен с песни гостите бяха поздравени и с един руски танц в изпълнение на темпераментната ученичка от 9 ,,а“ клас Валентина Гайтанинчева.

Специална изненада на своята баба  и на гостите в залата бяха подготвили двете и  внучки,които изпяха песента,,Облаче ле бяло“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене