Срам! ЮЗУ едвам изкласи топ новинарите на България!

Ани Салич гони 50-те, но все още имала желание да трупа знания. Заради това станала студентка в същата година, в която синът ѝ Лазар взе диплома за средно образование и кандидатства в университет.

Новинарката можела често да бъде засечена да се мотае из коридорите на Военна академия „Георги Раковски“, където ходела на лекции и изпити при изтъкнатите професори на вуза, доверяват очевидци. Журналистката записала магистърска програма, но избрала специалност, твърде далечна от нейната професия и компетенции, а именно –
„Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“. Очевидно плановете на Ани съвсем не са да се пенсионира в телевизията, а изборът ѝ на магистратура издава, че има апетит към високите постове в държавната власт, където мечтаела да се изявява като експерт. Освен това журналистката е чувствителна на теми като мигрантската вълна в Европа и тероризъм и не пропуска да коментира най-горещите събития от спектъра в профилите си в социалните мрежи.
Последната ѝ такава публикация е отпреди месец, когато Салич пътувала по лични причини в Германия и попаднала в задръстване в центъра на Берлин, предизвикано от бежанци, вдигнали сватба. Мигрантите танцували традиционни арабски танци насред улицата, а Ани ги заснела и решила да изрази възмущението си във „Фейсбук“.Коментарите ѝ обаче разгневиха някои от интернет приятелите ѝ, които я обвиниха в нетолерантност и грозни внушения.

Въпреки новото начинание засега новинарката не планирала да напуска редиците на Нова телевизия, тъй като тя е един от най-високоплатените кадри там. Не е тайна, че всеки месец Салич се разписва срещу заплата 12 хиляди лева, която със сигурност няма да получава никъде другаде. Напористата благоевградчанка е завършила научна информация в друго висше учебно заведение в столицата, а веднага след това е започнала да се занимава с преводачество. Малко по-късно обаче съдбата ѝ се преобърнала и стартирал звездният ѝ телевизионен път.
Ани Салич стана популярна като едно от лицата на Би Ти Ви новините, които години наред четеше заедно с Юксел Кадриев.

В Нова телевизия пък работи в тандем с Николай Дойнов, който пък е пишман студент – все още не можел да се дипломира като правист в Югозападния университет в Благоевград.

Силвия Стоянова

Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене