Правят ухо на Шилигарника заради безопасността на туристите

Обособяват „ухо” за обръщане на движението на коли в района на местност „Шилигарника”. Въвежда се временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства от местност „Шилигарника” до хижа „Вихрен”. Пет месеца е в сила забраната – за периода от 01.12.2018 г. до 22.04.2019 г.

Концесионерът на „Ски-зона с център Банско” е направил искане за въвеждане на временната забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства.

Четвъртокласният общински път през зимния туристически сезон, в района след първи паркинг в м. Шилигарника, се пресича на няколко места от съществуващите ски-писти, функциониращи в зимния период от декември 2018 г. до април 2019 г. Заради това възниква опасност за сигурността на движението.

Наред с това, през този период в пътния участък при първи паркинг в м. Шилигарника се струпват множество ППС, което води до образуване на задръствания. В резултат на това и предвид метеорологичната обстановка през зимния сезон, достъпът на МПС на Спешната медицинска помощ в случай на нужда при инцидент, може да бъде възпрепятстван, се посочват в мотивите.

Мярката е заради живота и здравето на водачите на ППС, пътниците и туристите, практикуващи зимни спортове в „Ски-зона с център Банско”, в района на м. Шилигарника .

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене