Образователното министерство преведе по сметката на училището в Дебрен близо 50 000 лева за довършване на спортната площадка

Трансфер от Министерството на образованието и науката , в размер на 43 890 лева  са преведени  преди дни по сметката на   Обединено училище „Свети Климент Охридски“ в гърменското село  Дебрен.

Осигурените  от МОН средства са за  довършване на училищната спортна площадка, сподели пред репортер на Топ Преса директора на школото Верхат Топчиев. Той коментира че , изграждането на спортната площадка е започнало със собствени средства .До момента в строителството , за бетониране , ограда и др. са вложени  около 40 000 лева от делегираният бюджет на школото и след депозирано тяхно искане  и след проведените разговори по време на посещението на делегацията водена от евродепутата Асим Адемов в която бе и заместник образователния министър Таня Михайлова , от МОН за подсигурили необходимата сума за довършителните дейности които включват затревяване , съоръжения и др .Ръководството на училището в Дебрен е получило уверение,че ще бъдат подсигурени и средства за саниране на  училищната сграда и за изграждане в школото на физкултурен салон .

Припомняме ,че ръководството на  училището в Дебрен участваше в конкурс за трансграничен съвместен проект със сходно  училище от съседна Македония за финансиране  изграждането на физкултурен салон и саниране но не им достигнаха минимален брой точки  и не можаха да се класират.

След проведената среща със зам. министър Михайлова и представяне на проекта си, ръководството на Обединено училище „Свети Климент Охридски“ в Дебрен е получило уверение , че от МОН ще направят необходимото за да получат финансиране и за санирането на училището .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене