450 000 лева за културната програма на Банско през 2019

Общинският съвет в Банско реши да бъдат отпуснати 450 000 лева за финансиране на културните събития и фестивалите, предвидени в Културната програма за 2019 г.

Проявите са много и те привличат с всяка изминала година все повече туристи през всички сезони. Целта на местната власт е да превърне курортът в предпочитана целогодишна дестинация.

Още в първия месец на следващата година ще се проведе балетен фестивал в града.

Традиционният театрален фестивал ще е през месец юни, тогава стартира и инициативата Културни вечери „Традиции и изкуство”, която ще продължи до началото на септември. Месец юли е изпъстрен със събития – Зимна киномания, Музикален фестивал, Фестивал на българското народно творчество „Фолклорна магия” и Лятна киномания под звездите. 22-рият Международен джаз фестивал отново ще зарадва любителите на този музикален жанр през август, когато ще се проведе в курорта и Оперен фестивал.

Набиращият все по-голяма популярност „Банско Балкан Фест” за балканска музика ще е през месец септември. Културната програма на община Банско ще продължи през ноември с Фестивал на планинарския филм и ще завърши същия месец с Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене