На последната си сесия за 2018 година съветниците от Гоце Делчев решават закриването на Домът „ Иван Кюлев“

Домът за деца, лишени от родителски грижи „Иван Кюлев“ в Гоце Делчев ще бъде закрит.Това обсъждат в комисиите и  след дни на последното заседание на ОБС за 2018 година  общинските съветници.

Заседанието е насрочено за 20 декември с което  ОБС Гоце Делчев ще приключи работата си за настоящата година .

След закриването на Домът “Иван Кюлев“ община Гоце Делчев  има готовност за разкриване на нови социални услуги, обясниха от  администрацията.

Поради нерентабилност , в края на тази година ,в Гоце Делчев се очаква да бъде закрито и още едно общинско предприятие ,а именно обществената пералня която преди няколко години бе открита по реализиран  проект в болницата „Иван Скендерев“.

На последното си за тази година заседание,съветниците ще гласуват увеличаване  капацитета на  „Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция“ и ще актуализират годишния план за развитие на социалните ,слуги  ,в община Гоце Делчев .

 

Според дневния ред ,на заседанието на ОБС  ще бъде гласувано и предоставяне на имоти, частна общинска собственост за безвъзмездно управление на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, както и на Агенцията по социално подпомагане.Предстои да бъде взето и решение за провеждане на публични търгове за отдаване под наем на обособени части от спортната зала „Арена Неврокоп“ .Общинските съветници от Гоце Делчев на предстоящата сесия ще утвърдят план – сметка на разходите по дейности и промила за определяне на таксата за битови отпадъци за 2019 година , както и ще одобрят вътрешни компенсирани промени за разходите по обектите на Поименен списък по капитално строителство за придобиване на дълготрайни материални активи и основен ремонт за 2018 година . Съгласие за кандидатстване по програма „Красива България“  и искане за отпускане на персонална пенсия на Фатме Сюлейман Далипова от Лъжница, са също решения от дневният ред на последната за 2018 година сесия на ОБС Гоце Делчев .

Съветниците в края на 2018 година ще приемат също и план сметките за приходите и разходите на общинските предприятия за следващата 2019 година а именно ,на  „Медицински център – 1“ ЕООД , на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД и на „Общински пазари“.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене