ПАЗЕТЕ СЕ! Обявените за мошеници от Велмакс Лукс организират семинари на 8 декември в Гоце Делчев!

АКО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЩЕ ХОДИТЕ – ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПОДПИСВАТЕ! ЩЕ ИЗГОРИТЕ!

Преди дни, на редакционната си поща вестник „Градът“ получи това съобщение от своя редовна читателка:
„Ако е възможно, предупредете хората от Гоце Делчев, че пак ще ги лъжат от welmax. Звъняха ми, че на 8.12 ще имат няколко презентации. Дано повече хора прочетат и никой да не ходи при тия измамници. А и другото, което ме интересува, е откъде имат информация, че съм жител на Гоце Делчев и откъде ми имат телефона. Е, за това няма как да питам вас. Благодаря“.
Припомняме – става въпрос за фирма, която не е много почтена спрямо клиентите си. Вестник Топ Преса разкри преди време случая с 80-годишната наша съгражданка, която изпадна в истински ужас, след като разбра, че си купува прахосмукачка TURBO POWER CLEANER за 1900 лв. Възрастната жена попаднала в капана на напористите търговци на 6 декември миналата година, когато в хотел Неврокоп се провела презентация на домакински уреди. Тя била настоятелно поканена на събитието на домашния си телефон от непознати за нея хора, които й позвънили два пъти. Откъде й имат данните, до ден днешен никой не може да разбере. Пенсионерката цял живот е работила в администрацията и имала слабост към светски събития, отишла на мястото само да се разнообрази.

От фирмата платили наем за залата, но “не поискали документ”, издава ни служител на хотела. Само си спомнял, че е пловдивска фирма. На презентацията показвали прахосмукачка-чудо и я обявили за връх на технологиите. После обявили, че трима от присъстващите 30-тина души, предимно възрастни хора, печелят голямата награда. Номер 7 на нашата съгражданка бил големият печеливш. Извикали възрастната жена извън стаята, за да “оформят” печалбата. Накарали я да напише имената си в един формуляр и да се подпише. После започнали да попълват друг документ, от който на жената станало ясно, че трябва да плати близо 2000 лева за “печалбата”. Заявила, че се отказва и не иска да участие в никаква томбола, но момичетата от презентиращия екип я убедили, че не бива да отказва такава голяма печалба и това било подарък от съдбата. На възрастната жена й прилошало, притеснила се, изпаднала в шок. Един от младежите от презентиращия екип я съпроводил до близката банка, където възрастната жена изтеглила 500 лева и му ги дала като капаро за “печалбата” си. Сега трябва да плаща по 140 лева в продължение на 10 месеца.

“Не виждах, почти не чувах, исках да се махна оттам, страхувах се. Бях в културна институция, а бях ограбена”, казва жертвата. Жената е вдовица, тежко болна, пенсията й е около 300 лв. И досега не може да си обясни как се е вързала на сладкодумните приказки на търговците да си купи прахосмукачка за колосалните за нея 2 бона. „Склерозата”, клати глава жената. Жената потърсила помощ от сина си. Той пък се консултирал с адвокат и изпратили уведомление до търговците, че развалят договора за покупко-продажба. Според Закона за защита на потребителите за покупка извън търговски обект това може да стане в 14-дневен срок без неустойки.

Според документите фирмата, продала ненужната прахосмукачка на жената, е “Уоол Премиум” ЕООД, регистрирана в Пловдив. На телефона, посочен в сайта на компанията, не отговоря. И тази година, този път на 8 декември, въпросната фирма ще търси нови „шарани“, за да им зашие апетитни покупки, ако не носите пари, няма проблем, подписвате, без да знаете, договор за лизинг и ще ви вземат парите от пенсията и заплатата. Затова – пазете се! Или по-добре – не ходете на подобни презентации!

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене